Recenzujemy staniki, bo wiemy, że dobrze dobrane czynią cuda!

La Senza - w jaki rozmiar celować?

• mamami
    mamami · 28-12-09 19:15 · do góry^

Nigdy nie mierzyłam nawet żadnego biustonosza tej firmy i chętnie bym to zmieniła. Niestety nie mam zielonego pojęcia w jaki rozmiar celować. Normalnie noszę 32DD lub 32D (maskaradki, i generalnie usztywniane half cupy).
    Moje wymiary to 71/76 pod (ciasno/luźno) i 91-94 (wyprostowana/pochylona) w biuście. Biust stozkowy, acz nie do końca, żeby nie było za łatwo ;)

Odpowiedz»
  • padlina_w_galarecie
    padlina_w_galarecie · 29-12-09 14:12 · do góry^

Ja zamawiałam z La Senzy chyba 5 biustonoszy, z czego spasowały mi 2... Wydaję mi się, że staniki od nich mają generalnie ścisłe obwody i zaniżoną rozmiarówkę misek. Zwykle noszę 34 FF i zamówiłam wszystkie staniki w tym rozmiarze. Tylko, że w sumie każdy był inny... Ale przeważnie były za małe (w jeden wogóle się nie zapięłam).

Polecam kupić jakiś na all, żeby zapoznać się mniej-więcej z rozmiarówką :)

Odpowiedz»
  • Yaga7
    Yaga7 · 29-12-09 14:55 · do góry^

Ja z Senzy mierzyłam staniki w swoim rozmiarze ściśliwym, czyli wyższy obwód+ przeliczona miska. Rozmiarowo były ok, ale fasony nie pasowały.
    Czyli normalnie noszę 34G, mierzyłam 36FF.

Odpowiedz»
  • travesura
    travesura · 29-12-09 15:08 · do góry^

ja mierzyłam rouched ribbon 30dd i 32d, pierwsze minimalnie za duże, a drugie wyraźnie za małe. Myslę, ze wynika to z różnicy w zabudowaniu pomiędzy D i DD, a La senzie to jest granica gdzie staniki robia sie bardziej pancerne.

Odpowiedz»
  • abw_online
    abw_online · 29-12-09 15:39 · do góry^

Mogę jeszcze dodać, że najczęśćiej do miseczki D zapięcie jest na dwie haftki i obwód mniej ściśliwy niż w tym samym modelu z miseczką DD+, gdzie zapięcie jest na trzy haftki.

Odpowiedz»
  • ptasia
    ptasia · 29-12-09 15:53 · do góry^

Dziewczyny, spójrzcie na ich tabelkę z rozmiarami. Nie jest typowa, rozmiary zmieniają się co 2 cm bodajże, nie co 2,5, na co zwróciła uwagę Kasica ze Stanikomanii. Ja w każdym bądź razie jako swój standardowy ich rozmiar mam 32f, zgodnie z tabelką La Senzy - ok. 71 cm ściśle pod, 95 w. Oczywiście zdarzają się odchyłki od normy, tj. modele za duże/za małe w tym rozmiarze, no i niestety zasadniczo nie robią mi takich fajnych rzeczy z biustem, co Masquerade (plus materiały są często strasznie sztuczna a gąbka pancerna). Normalnie w brytyjczykach noszę 30FF lub dużomiseczkowe 30F.

Moje coś niecoś http://cosniecos.blox.pl

Odpowiedz»
  • mamami
    mamami · 29-12-09 16:16 · do góry^

Ptasiu ból polega na tym, że ja od wczoraj szukam tej tabeli i już dochodzę do wniosku, że jestem ślepa... bo nie potrafię jej nigdzie zlokalizować, wrrr

Odpowiedz»
  • psujka
    psujka · 29-12-09 16:20 · do góry^
    Odpowiedz»
  • mglista_zapauka_chaosu
    mglista_zapauka_chaosu · 29-12-09 16:30 · do góry^

Ja mam ok. 71/92-93 i noszę od nich 32F. Raz siostra mi przypadkiem kupiła 70E i efekty są gdzieś w szufladzie ;) Ale mierzyłam też taki model z kokardką (nie Rouched Ribbon, tylko jakiś inny) i był za mały w 32F, musiałabym mieć FF, a najlepiej 32F i pół F ;)
    Miseczkowo pasuje mi polskie 70F i brytyjskie 30FF/32E (to 30FF czysto hipotetycznie, mam całe jedno i nie noszę;))

Odpowiedz»
  • mamami
    mamami · 29-12-09 16:35 · do góry^

Psujko dzięki :)
    Właśnie przed chwilą udał mi sie znaleźć, oj trąba ze mnie :))))

Wg tabeli wychodziłoby że 34C powinno być, ale patrząc na zdjecia w galerii myślę, że 34D byłoby bardziej realne, no nic będę musiała coś kupić żeby sie przekonać.

Odpowiedz»
  • abw_online
    abw_online · 29-12-09 17:59 · do góry^

mamami napisała:
    „Wg tabeli wychodziłoby że 34C powinno być, ale patrząc na zdjecia w galerii myślę, że 34D byłoby bardziej realne, no nic będę musiała coś kupić żeby sie przekonać.”

Jeśli byłabyś zainteresowana, to mam na zbyciu tego straplessa La Senzy
    http://balkonetka.pl/katalog/bra/la-senza-multiway-strapless-air-boost-bra-4
    Dokładnie tego ;), bo nie pasował na Goshę i mi go odesłała :).

Odpowiedz»
  • mamami
    mamami · 29-12-09 18:18 · do góry^

Abw dzięki za ofertę ale mnie on też nie będzie pasował.

Odpowiedz»
  • bobeka
    bobeka · 24-01-10 22:19 · do góry^

A orientuje się ktoś w rozmiarówce knickersów z La Senzy? Słyszałam, że są większe niż te polskie. Chcę sobie zakupić parę, na moje 90 w biodrach celowałam w rozmiar M bo wszystkie polskie majtki takie biorę, ale jeśli to prawda to pewnie powinnam wziąć S?

Macie jakieś doświadczenia?

bobeka

Odpowiedz»
  • travesura
    travesura · 24-01-10 22:30 · do góry^

tez mam 90cm, i majtki la senzy s

Odpowiedz»