Recenzujemy staniki, bo wiemy, że dobrze dobrane czynią cuda!

NAJPIERWSZY biustonosz:(

• amei
    amei · 17-01-10 17:59 · do góry^

Witam i proszę o pomoc.
    Po balkonetce przechadzam sie juz od jakiegos czasu, rownież od jakiegoś czasu noszę się z zamiarem kupienia właściwego biustonosza:)

W koncu odwazylam sie, w skelpie bardzo mila pani pomagala mi zrozumiec cokolwiek w tym temacie i zaproponowac cos odpowiedniego także. Ale juz z miejsca przezylam szok,wizje idealnego stanika- wygody itp legly w gruzach. Zostalam wcisnieta w jakis straszny pancerz:( i po przymierzeniu ok 10 stanikow mialam dosc.Nie wiem juz sama czy to tak ma byc czy nie, czy do tego sie przyzwyczaja i czy rzeczywiscie one musza takie byc.Ogromne fiszbiny twardy material i zabudowanie pod sama szyje, jakies takie "starobabowe".
    Proponowano mi z tego co udalo mi sie zapamietac panache polyanna, freya misha, tango II full cup, i panache harmony full cup.W koncu stanelo na tym ze w tych dwóch ostatnich jest mi najlepiej, ale to chyba nie do konca prawda:(
    Czy pierwszy stanik rzecywiscie musi tak wygladac?
    Proszę poradzcie cos moje wymiary to ok 78/97, co podobno oznacza rozmiar 32F...:(

Odpowiedz»
  • black_lemon
    black_lemon · 17-01-10 23:19 · do góry^

Cześć 8)
    Proponuję, żebyś pooglądała sobie staniki zamieszczone w balkonetkowym katalogu. Klikasz w katalog, potem w zakładkę "rozmiary", i tam możesz znaleźć zdjęcia staników na biustach zbliżonych rozmiarem do twojego. Może to Ci pomoże? Rozumiem, że nie chcesz się wtłaczać w full cup'y, ale to przecież nie jest jedyna opcja - masz cały wybór half cup'ów, balkonetek i plunge'y 8)
    Co do Twojego rozmiaru (zastrzegam, że nie jestem żadną ekspertką w brafittingu i piszę wyłącznie z własnego doświadczenia), to z mniej rozciągliwych staników polecałabym raczej rozmiar 34dd lub 34e ; z tych bardziej rozciągliwych może być ciaśniejszy obwód: 32f lub 32ff.
    Pooglądaj sobie staniki na sieci, potem idź do sklepu z brafittingiem i żądaj bardziej seksownych modeli 8)

Because I read Twilight I have unrealistic expectations in Men 8)

Odpowiedz»
  • coquelicot
    coquelicot · 17-01-10 23:26 · do góry^

kurcze, mam podobno większy biust i żadnego full cupa! ble! ;) tyle jest pięknych staników! nie daj się wcisnąć w paskudne pancerze :) i dobry stanik wcale nie musi być brzydki, niewygodny i zabudowany ;)

powodzenia :) i trzymam kciuki :)

milkafr@tlen.pl
    gg: 2275155

Odpowiedz»
  • rysia_zdzisia
    rysia_zdzisia · 17-01-10 23:30 · do góry^

coquelicot to wszystko zależy od biustu, mój ma taka konsystencje, że nie pancerz nie jest wstanie go utrzymać:( Amei nie podała żadnych innych danych, więc nie wiemy w jakim stanie jest jej biust...

Odpowiedz»
  • travesura
    travesura · 18-01-10 00:07 · do góry^

nie martw się, ja po uświadomieniu przez jakiś czas też myślałam w ten sposób! nie kupuj pancerza, nie ulegaj namowom pani w sklepie, jeśli Ci się nie podoba.
    najlepiej właśnie pooglądaj katalog i oferty sklepów, i tak jak pisała black lemon spróbuj z mniej rozciągliwymi większymi obwodami. chodzi o to, że często wraz z kolejną "literką" producenci robią coraz bardziej zabudowane staniki (stąd też wynika odczucie ich pancerności)
    ja w tej chwili zaniżam obwód tylko o 3cm (68 -> 65), no ale w sumie to mam sporo mniejszy biust niż Ty^^
    w kazdym razie warto szukać i nie poddawaj się

Odpowiedz»
  • burn_it_up
    burn_it_up · 18-01-10 07:24 · do góry^

Mam bardzo podobne do Ciebie wymiary(77/100) i sugeruję spróbować 32f(pomimo tendencji do noszenia 85 na 78 ;) ).Jeżeli chodzi natomiast o modele to trudno mi doradzić bo nie wiem co Ci się podoba ani jaki dokładnie masz biust ale poszukałabym czegoś z C\urvy Kate np. Emily,Tease me czy Portia,z Keia Pink(ale tu w niektórych modelach prawdopodobnie będziesz potrzebowala miskę mniej) albo ze slicznych przejżystości w stylu Freya Arabella czy Eleanor :)

burn_it_up@wp.pl kontakt w sprawie bra-swap :)

Odpowiedz»
  • burn_it_up
    burn_it_up · 18-01-10 07:29 · do góry^

Acha,oczywiście jeżeli będzie Ci za ciasno w tym obwodzie spróbuj poeksperymentować też z 34e np.To wszystko jest bardzo indywidualna sprawa a znalezienie idealnego rozmiaru i fasonu trzeba często poświęcić sporo czasu ;)

Odpowiedz»
  • regula_przekory
    regula_przekory · 18-01-10 07:32 · do góry^

Nie daj sobie wcisnąć czegoś, co Ci się nie podoba. Z nowego rozmiaru masz się przede wszystkich cieszyć i być przekonana o słuszności zmian. Brzmi sekciarsko trochę, ale co tam ;)

I tylko dodam, że dobry full-cup nie jest zły ;) Bardzo żałuję, że na mnie one nie leżą :)

Odpowiedz»
  • alexandra
    alexandra · 18-01-10 07:47 · do góry^

ja raczej skłaniałabym się ku obwodowi 34. Mam ciasno pod biustem 74, luźno 77 cm i noszę zwykle 32F i 34E.
    Zabudowanie pod samą szyję, może świadczyć o zbytnim zaniżeniu obwodu, a co za tym idzie - większe zabudowanie, bo stanik jest szyty na inny, większy biust.

Odpowiedz»
  • burn_it_up
    burn_it_up · 18-01-10 14:45 · do góry^

Ale w fullcupie każdy rozmiar będzie zabudawany niemal pod szyję,taki to krój :)

Odpowiedz»
  • amei
    amei · 18-01-10 18:45 · do góry^

hehe:) strasznie wam dziekuję za rady;) co do tego full cup'a to juz sama nie wiedzialam jak sie odniesc, czy rzeczywiscie ten mój biust potrzebuje az takiej korekcji, czy moze, tak wlasnie powinien wygladac "pierwszy"- taka regula ogolna tzn kilka modeli ktore kazdy zna bo od nich zaczynal a ktore sa takie zaskakujace przy pierwszym starciu?, czy moze poprostu juz nic sie nie da ze mna zrobic i wg fachowej oceny jestem zdana tylko na na taki krój...ale wyglada na to ze az takiego rygoru nie ma,
    trudno:P zbiore sie w sobie i pojde mierzyc od nowa albo zaryzykuje cos w ciemno przez internet tak jak mowicie, metoda prob i bledow.
    jeszcze raz dzieki:)

Odpowiedz»
  • burn_it_up
    burn_it_up · 18-01-10 19:48 · do góry^

A tam,nikt nie musi nosić mega zabudowańcow jeżeli ich nie lubi(szczególnie osoby ze średniobiuściaste jak Ty),nie ma reguły że musisz zacząć od teggo lub tego(chcociaż na pierwszy ogień polecane są raczej mięczaki).Warto zaryzykować zamawianie w internecie i zamówić sobie jakieś kusidełka i kolorowe śliczności na odreagowanie pierwszego złego wrażenia ;)

Odpowiedz»
  • megane
    megane · 19-01-10 23:21 · do góry^

Prawdą jednak jest, że rozmiar 32F jest zawsze będzie jednak bardziej zabudowany niż 75Ceee albo 80Beee. Ale za to pomieści całe piersi, a nie połowę :)
    Pomierzyłaś już kilka staników, więc widziałaś mniej więcej co i jak. Myślę, że dobrze jest popróbować zakupów na necie (z możliwością zwrotu), bo wtedy możesz na spokojnie potestować stanik nawet kilka godzin. W przymierzalni to co innego, i łatwo wyjść z zakupem który po kilku godzinach na przykład zacznie drapać, wbijać się itp. Jakieś tam porady na sucho możesz znaleźć też wrzucając swoje zdjęcia. Wiele dziewczyn stąd to prawdziwe ekspertki, poza tym najprostsze i najczęstsze błędy można czasem po zdjęciach bezbłędnie wychwycić.
    Więc cierpliwości, znajdziesz swój krój rozmiar itp. :) powodzenia!

yuuuhi [at] interia.pl

Odpowiedz»
  • Leiree
    Leiree · 20-01-10 09:40 · do góry^

Pewnie ta pani po prostu nie miała seksownych staników w Twoim akurat rozmiarze :)
    Dobrze w takim razie, że nic nie kupiłaś.
    Skąd jesteś?
    Tak jak mówią dziewczyny - popatrz w katalogu na Twoje okolice rozmiarowe i na tej podstawie coś sobie zamów ze sklepu internetowego.
    Jeśli 78 masz ciasno, to raczej obwód 34 wg mnie, choć faktycznie to zależy od modelu... Pytaj pytaj i jeszcze raz pytaj - dziewczyny tu naprawdę się znają :]

Ach no i witam kolejną średniobiuściastą :]

Odpowiedz»
  • amei
    amei · 21-01-10 19:47 · do góry^

mhm tak chyba własnie zrobię;) wciąz ogladam dziewczyny w katalogu i zaczynam dochodzic do wniosku ze na mnie to chyba to 75 bedzie lepsze:)
    łamię się co do zakupu...ale tak powoli mi to idzie;)hehe:P

Odpowiedz»