Recenzujemy staniki, bo wiemy, że dobrze dobrane czynią cuda!

Panache Confetti - jaki rozmiar?

• coquelicot
    coquelicot · 18-01-10 16:33 · do góry^

jak w temacie: zastanawiam się nad rozmiarem, który powinnam kupić.
    Dzisiaj udało mi się stacjonarnie przymierzyć czarno-złote confetti w rozmiarze 36F :) niby wszystko pięknie ładnie, koronka ślicznie przylega, ale skośny szew ciął minimalnie pierś :> 36ff nie było niestety, ale było 34GG, które przymierzyłam bardziej z ciekawości ;) i okazało się, że koronka nie przylega tak idealnie i trochę powiewa (coś w stylu brooke panache cleo), fiszbiny super (chociaż za długie pod pachą), kocham wysokie boczki, zabudowanie megawygodne, ale pomimo tego, że było za duże, szew nadal ciął pierś :> co jest nie tak?! ramiączek już bardziej skrócić się nie dało, bo zjeżdżały już z ramion...
    a dla żartu przymierzyłam nawet 36G (niby odpowiednik 34GG :>) i klops... utopiłam się w tych miskach :D
    powiedzcie gdzie logika i w końcu na jaki rozmiar polować?!
    Ja chcę confetti... :(

milkafr@tlen.pl
    gg: 2275155

Odpowiedz»
  • Yaga7
    Yaga7 · 18-01-10 16:57 · do góry^

Ja mam czarne Confetti w standardowym 34G :) I jest dobre, nic nie tnie, pasuje itp. Jedyna wada to ciut długie pod pachą fiszbiny, dlatego cały dzień w nim nie dam rady chodzić, ale ogólnie stanik wygodny.

Odpowiedz»
  • coquelicot
    coquelicot · 18-01-10 17:12 · do góry^

a 34G jest już tak zabudowane (mega szerokie boczki) i wzmacniane (głównie ramiączka dodatkowo podszywane, ale nie grubsze) jak 34GG?

milkafr@tlen.pl

Odpowiedz»
  • Yaga7
    Yaga7 · 18-01-10 17:16 · do góry^

Tego na 100% Ci nie powiem, bo nie widziałam 34GG :)
    Ale ramiączka ma normalne i boczki też normalne - w sensie tak normalne jak inne staniki. Więc wydaje mi się, że jest inne od 34GG, bo na pewno nie jest pancerne.
    Może po prostu ten model od miski GG pancernieje? Podobnie jak Eliza, Arabelka czy insze modele.

Odpowiedz»
  • coquelicot
    coquelicot · 18-01-10 17:19 · do góry^

aha :) no to może się spróbuję skusić ;) albo 34G albo 36FF :)

34GG miało dla mnie zbyt wysoko fiszbiny pod pachą i boczki szersze niż straplessy, które do tej pory mierzyłam :D więc skoro uznajesz 34G za normalne, to pewnie 36FF też takie będzie :D próbuję polować :)
    dzięki :)

milkafr@tlen.pl

Odpowiedz»
  • Yaga7
    Yaga7 · 18-01-10 17:42 · do góry^

Ja będę mieć czarno-złote Confetti 36FF, bo zamówiłam i do mnie idzie, więc jakby nie było dobre, mogę odsprzedać, a tak czy siak, mogę coś zmierzyć ;)

Odpowiedz»
  • coquelicot
    coquelicot · 18-01-10 17:48 · do góry^

o, super :) byłabym wdzięczna :)

milkafr@tlen.pl

Odpowiedz»
  • Yaga7
    Yaga7 · 20-01-10 12:18 · do góry^

Przyszło :)
    Na pierwszy rzut oka wygląda, że jest dobre, ciaśniejsze od typowego czarnego Confetti, tak ciasne jak Verona jeżeli masz porównanie (o ile Verona jest dla Ciebie ciasna, bo z tym też różnie bywa).

Odpowiedz»
  • coquelicot
    coquelicot · 20-01-10 12:54 · do góry^

czarno-złote confetti przymierzałam w obwodzie 32, 34 i 36 :) więc nie ma problemu dla mnie z obwodem :) ale jak bym miała zamówić to nie wiem czy 34g czy 36ff... a może jednak 36f? już głupieję :(

milkafr@tlen.pl

Odpowiedz»
  • Yaga7
    Yaga7 · 20-01-10 13:00 · do góry^

Coś Ci zmierzyć? Ja osobiście nigdy nie kieruję się magicznymi wymiarami typu szerokość fiszbin czy głębokość miski, ale może Ci to pomoże? :)

Popatrzyłam do Twojej szuflady i niby wymiary mamy takie same, ale jednak nosimy różne staniki ;) Wydaje mi się, że jesteś ciut bardziej ściśliwa i wypada Ci ciut mniejsza miska niż mnie, więc myślę, że 36FF mogłoby być dużawe, a 36F dobre. Ewentualnie 34G.

Odpowiedz»
  • coquelicot
    coquelicot · 20-01-10 14:08 · do góry^

a jak oceniasz 36ff w stosunku do 34g? który bardziej zabudowany/głębsza miska/ itp? :)

taaa... moja szuflada zawiera staniki w rozmiarach różnych dziwnych :> 32ff, 32g, 34ff, 34g, 36f...

milkafr@tlen.pl

Odpowiedz»
  • coquelicot
    coquelicot · 20-01-10 14:15 · do góry^

najważniejsze jest zabudowanie pod pachą i na łączeniu miski z ramiączkiem... bo tam to nawet te niskie maskaradki mnie piłują, że już nie wspomnę o freyach :/

milkafr@tlen.pl

Odpowiedz»
  • Yaga7
    Yaga7 · 20-01-10 15:05 · do góry^

Ciekawe jest to, że moje używane czarne Confetti 34G jest takie same obwodowo jak 36FF czarno-złote. Ale i na początku na pewno było luźniejsze.
    Po przyłożeniu szerokość i długość fiszbin praktycznie taka sama (+/- pół centymetra).
    Boczek 36ff wyższy o centymetr przy misce, o pół cm przy ramiączku.
    Natomiast same miski mają identyczne - co pewnie wynika z identycznych fiszbin.
    Mnie nic nie piłuje, ale mnie zaczynają piłować dopiero GG ;)

Odpowiedz»
  • coquelicot
    coquelicot · 20-01-10 15:57 · do góry^

36ff wyższe?! wow! czyli ja jednak pozostanę przy rozmiarze 34G :D

milkafr@tlen.pl

Odpowiedz»
  • Yaga7
    Yaga7 · 20-01-10 16:22 · do góry^

No też mnie to zdziwiło :)

Na logikę powinno być na odwrót, a nie jest.

Powodzenia w zakupach!

Odpowiedz»
  • coquelicot
    coquelicot · 20-01-10 16:23 · do góry^

a co z teorią, że szerszy obwód z przeliczoną miską jest mniej zabudowany?

milkafr@tlen.pl

Odpowiedz»
  • coquelicot
    coquelicot · 20-01-10 16:31 · do góry^

dzięki wielkie :) trochę mi się przejaśniło... jak tylko upoluję, to się pochwalę :D

milkafr@tlen.pl

Odpowiedz»
  • Yaga7
    Yaga7 · 20-01-10 16:37 · do góry^

Nie mam pojęcia, co z tą teorią.

Zresztą podobne odczucia miałam wcześniej odnośnie do Fantasie Smoothing - mam 34FF, 34G, łażę w nich na fitness, więc się zużywają. Ponieważ 34G jest ciut zabudowane pod pachą i czasem gniecie, stwierdziłam, że zamówię 36 i to nawet nie 36FF, tylko 36F (bo on ma spore miski). I co? i tak samo zabudowany pod pachą jak 34G, bez sensu.

Muszę z ciekawości porównać maskaradki - minuety mam na pewno 34 i 36.

Odpowiedz»
  • coquelicot
    coquelicot · 20-01-10 16:41 · do góry^

co do maskaradek, to sprawdzałam to już ;)
    antośka 32G i 36F mają identyczne fiszbiny i boczki, różnią się głębokością miski (z 36F się wylewam, a 32G idealne)
    podobnie emerald :) 34FF i 36F ;)
    panache cleo brooke 34FF oprócz tego, że jest głębsze, trochę bardziej odstaje mi przy mostku, fiszbiny takie same jak 36F, to jakoś mam wrażenie, że bardziej mnie piłuje w pachę :>

milkafr@tlen.pl

Odpowiedz»
  • Yaga7
    Yaga7 · 20-01-10 19:09 · do góry^

A jeszcze jedno - może Confetti czarne i to czarno-złote się różni jednak, w sensie, że czarno-złote w ogóle ma wyższe boczki? ;) Nie można tego wykluczyć ;))

Ale z tego co piszemy wynika, że FF i F z wyższym obwodem mają takie same fiszbiny, i podobnie G i FF z wyższym. Może się to komuś przyda ;)

Odpowiedz»
  • coquelicot
    coquelicot · 20-01-10 19:16 · do góry^

hmm... ale to by było nielogiczne... ten sam producent, model... materiał może się różnić elastycznością i ewentualnie wrażeniami dotykowymi (nie wiem jaki jest czarny, ale wersja ze złotym haftem jest boska w dotyku, taka delikatna), ale nie konstrukcją miski... niemożliwe, żeby były bardziej lub mniej zabudowane :/

milkafr@tlen.pl

Odpowiedz»