Recenzujemy staniki, bo wiemy, że dobrze dobrane czynią cuda!

Freya Arabella 32D a 32C

• gosha
    gosha · 21-01-10 13:13 · do góry^

założyłam ten wątek, bo przeszukałam co mogłam i odpowiedzi nie znalazłam :)

Moje pytanie brzmi, jaka będzie różnica w miskach między 32D a 32C? Odkupiłam ostatnio czarną Arabelkę z różowymi i pomarańczowymi haftami w rozm. 32D i oczywiście: fiszbiny ok, krawędź leży płasko na piersi a czubek fruwa... (na razie nie jestem gotowa psychicznie na upublicznianie takich fotek, masakra...)
    Siedzę i dumam, czy 32C będzie miało płytszą michę i węższe fiszbiny, czy tylko płytszą michę. A jeśli tylko płytszą, to czy krawędź nie będzie się wbijała??
    Wpadłam nawet na barbarzyński pomysł rozprucia tej 32d i przeszycia górnej części miski tak , żeby ją spłycić :) Zrobiłam nawet przymiarkę z tą zmianą wykroju miski złapaną szpilkami...
    Chyba ten zabieg na większe szanse powodzenia niż strzał w 32C, prawda?

nie dyskutuj z idiotą.
    sprowadzi cię do swojego poziomu i pokona doświadczeniem.

Odpowiedz»
  • mamami
    mamami · 21-01-10 16:01 · do góry^

Gosha może choc troche Ci pomogę. Ja mam 32DD a mierzylam też 32D. ta DD ma idealne fiszbiny, krawędź sie delikatnie wpija, a w misce luzu troszkę, ale 32D to byla masakra, sama fiszbina by uszła, bo odrobinę węższa była, ale krawędź przecięła mi pierś na pół. Po raz pierwszy w życiu mialam czteropierś, az groteskową. Także chyba lepiej kombinować z tą, która masz bo w 32C krawędź na 100% sie wbije w ciało.

Odpowiedz»
  • gosha
    gosha · 21-01-10 22:08 · do góry^

tak myślałam... chyba potnę arabelkę :>
    zrobię dokumentację foto dla potomnych, w razie gdyby operacja się udała, ale stanik nie przeżył :P

nie dyskutuj z idiotą.

Odpowiedz»
  • agugabi
    agugabi · 21-01-10 22:38 · do góry^

no nie, no! tego jeszcze nie było....
    Gosha - widzę tu już bardzo zaawansowane objawy stanikomanii.... :D

www.onlyher.pl
    http://onlyher.blox.pl
    Rozmiar (po karmieniu) chyba się już ustabilizował: 68/73 - 84/87

Odpowiedz»
  • rysia_zdzisia
    rysia_zdzisia · 21-01-10 22:43 · do góry^

Gosha, a Ty nie pisałaś, że z igłą i nitka to sie raczej nie zaprzyjaźnisz?:D

Odpowiedz»
  • gosha
    gosha · 22-01-10 09:03 · do góry^

Rysia -> no pisałam, ale kto nie zmienia zdania? :D
    Poza tym, jak zrobiłam tymczasowe zakładeczki i zobaczyłam, że leży dobrze... to aż się prosi, żeby ją pociąć. Jednak mistrzem igły nie jestem (hehe, niezły eufemizm, nawet maszyny do szycia nie mam :P), to mogę zbeszcześcić arabelkę.
    Zobaczymy..., a jak będzie, co pokazać, to i Wy zobaczycie :)

nie dyskutuj z idiotą.

Odpowiedz»
  • kasienka
    kasienka · 22-01-10 23:40 · do góry^

Powodzenia Gosha! A jeśli Ci się uda, to sama chętnie posłucham o spłycaniu misek :)

kontakt: kasia_mercha(at)op.pl

Odpowiedz»