Recenzujemy staniki, bo wiemy, że dobrze dobrane czynią cuda!

spadające ramiączka

• tiliqua
    tiliqua · 23-01-10 18:32 · do góry^

jak w temacie:) szufladę trochę przemodelowałam i nosze teraz same 30ff i chyba w każdym ramiączka mi spadają:( głownie jak na dworze, a pod grubym płaszczem i chustą trudno je poprawiać
    no szlag mnie już trafia, czy ja może z zasady coś źle robię?

Odpowiedz»
  • kasiagrubasia
    kasiagrubasia · 23-01-10 19:20 · do góry^

Jeśli ostatnimi czasy nie zmieniłaś balsamu do ciała na oliwkę ;D to mam tylko jeden pomysł: są za długie.

Słońce nie omija nikogo. Nie ominie i ciebie, chyba żebyś skrył się w cieniu.

Odpowiedz»
  • tiliqua
    tiliqua · 23-01-10 19:27 · do góry^

używam oliwki, ale też nie codziennie

Odpowiedz»
  • Sunachan
    Sunachan · 23-01-10 19:50 · do góry^

mnie pod kurtką też się uparcie zsuwają, zwłaszcza lewe, wrrr ;/

pisze się "dekolT" - NIE "dekolD" !!!!!

Odpowiedz»
  • elftherini
    elftherini · 23-01-10 19:50 · do góry^

Oliwka raczej nie powinna być problemem. Tj u mnie nie jest a używam codziennie ^^

Odpowiedz»
  • tiliqua
    tiliqua · 23-01-10 20:04 · do góry^

mi też lewe;) na prawym ramieniu zwykle torbę noszę

Odpowiedz»
  • mizu
    mizu · 23-01-10 21:29 · do góry^

mam nisko osadzone piersi i raczej nie mam tego problemu. za to czasami mam wrażenie, że mi ramiączko spada, a jak chce poprawić to okazuje się, że wszystko z nim w porządku.

Odpowiedz»
  • aksanti
    aksanti · 24-01-10 13:26 · do góry^

Mi spadają takie typowo 'śliskie' jak ma Georgiana Masquerade - przez to jakim materiałem są pokryte, albo jak tylko tylna część jest regulowana. Drażni mnie to nieprzeciętnie.

Odpowiedz»
  • missalchemist
    missalchemist · 24-01-10 14:29 · do góry^

esmaya - a wiesz, że często jest tak, że jak nosisz torbę na prawym ramieniu, to opada właśnie lewe? niosąc ciężką torbę próbujemy mimowolnie zrównoważyć siłę grawitacji, więc unosimy to jedno ramię mocniej i pozbawione torby jest wyżej :)
    tzn nie wiem, czy to ma jakieś potwierdzenie w sensie naukowym, a obserwacja była prowadzona tylko na trzech osobach - ja, moja mama i moja siostra :P odkąd noszę plecak, ramiona mam równo.

ale ramiączka nigdy mi nie spadały, chyba że są za długie. zwykle dosyć mocno je napinam, bo mi tak wygodniej :)

Odpowiedz»