Jaki rozmiar dla mamy?
Jesteś na forum Czy noszę dobry rozmiar?
Wróć na wszystkie fora »
Najnowsze wypowiedzi:
-
Zombie
Ja mam zamiar zostawić trochę tych moich biednych pieniędzy w sklepie internetowym, ale póki co czekam aż Agugabi odpisze mi na maila. Piszę to tutaj, bo może Pani Aga zaważy ... 0 minut temu · onlyher II - internetowy i ... -
kasienka
Zmiana sposoby wysyłki - paczka pocztowa zamiast kuriera. Nie będę miała możliwości kontaktu z moim kontraktowym kurierem :/ 7 minut temu · (S) Masquerade Pandora czarna 32d ... -
beata1978
nr 29 nieaktualne 8 minut temu · porządki w szafie rozm 40-42 ... -
happiness
UWAGA UWAGA! Zapraszamy do wzięcia udziału w konkursie:) Jeśli zrobisz zakupy w sklepie OnlyHer we Wrocławiu, Zabrzu lub internetowo na kwotę minimum 150 zł masz szansę wylosować jedną z dwóch ... 24 minuty temu · onlyher II - internetowy i ... -
martine
@asia, już odpisuję ;) @aniolek, jak uszyjesz to się pochwal! :D Mnie chodzi mniej więcej o coś takiego: http://pokazywarka.pl/w4wyqs/ Wiem, że są jakieś różnice między krojami, ale nie ... 26 minut temu · Cegiełki -
Hipiska
Up. :) 31 minut temu · Tanio sprzedam Cleo Lucy 30d ... -
cztery
Moje są nowe z metką. 33 minuty temu · wymienię 10 na 8: szorty ... -
elftherini
Bzium ja nie chcę być mądrzejsza od lekarza, ale skoro mówię mu "dzieje mi się to i to" (i mówię to zanim przeczytam w ulotce...) to chyba powinien skojarzyć z ... 39 minut temu · narzekalnia -
xero
Możesz podać wymiary Rosy? :) 43 minuty temu · Panache Rosa 30f, Kalyani 30f, ... -
bzium
Też miałam wiele przejść z lekarzami (i wciąż będę mieć). Z jednej strony oni mało co mówię, wypisują leki i nie spytają o inne problemy (u mnie to nerki), z ... 58 minut temu · narzekalnia

Mama sie obmierzyła, sprawdziłam w kalkulatorze ale nie wiem czy dobrze myślę. Wymiary 81/96-97, a w zwisie wychodzi 100. Wyszło mi 80C lub 75 D. Tylko tak myślę, że 75 będzie chyba zbyt ścisły. Mama do tej pory nosiła oczywiście źle dobrane staniki, buły pod pachami są. Czy celować w 80C? Doradźcie :)
anasana21@gmail.com
to zależy czy stanik jest bardziej czy mniej rozciągliwy, wtedy zaniżasz obwód bardziej lub mniej.
Tak, ale jeśli chodzi o miseczkę, jak się wszystko zgarnie, c nie będzie za małe?
anasana21@gmail.com
Akurat te rozmiary można zmierzyć stacjonarnie wszędzie, proponuję się wybrać, przymierzyć, nauczyć mamę wygarniać i zobaczysz na żywo, czy jest ok, czy jest za mały. My tu nie wywróżymy. A 75D nie powinno być za ścisłe, bez przesady, nie mówimy o effuniakach.
od deszczu się rośnie :)
:D ja w zasadzie też jestem początkująca to z mamą będziemy się nawzajem uświadamiać :D. Pytam się tutaj bo jednak jesteście bardziej uświadomione. Dziękuję :)
anasana21@gmail.com
to jest indywidualna kwestia, ale moja babcia ma właściwie identyczne wymiary i ja ją ubrałam w 75 DD/E i super leży:) ale chyba najlepsze rozwiązanie to po prostu przymierzać i próbować
A może byś spróbowała zacząć od polskiego 75E/75F? Myślę, że nawet w mniejszym mieście taki rozmiar jest do zdobycia- a jak będzie ciasne (chociaż nie sądzę, bo ostatnio rozciągnęłam lekką ręką w sklepie 75 do 140cm!!!) to wtedy próbuj 80C/80D