Recenzujemy staniki, bo wiemy, że dobrze dobrane czynią cuda!

Jaki rozmiar dla mamy?

• anasan
    anasan · 24-01-10 14:50 · do góry^

Mama sie obmierzyła, sprawdziłam w kalkulatorze ale nie wiem czy dobrze myślę. Wymiary 81/96-97, a w zwisie wychodzi 100. Wyszło mi 80C lub 75 D. Tylko tak myślę, że 75 będzie chyba zbyt ścisły. Mama do tej pory nosiła oczywiście źle dobrane staniki, buły pod pachami są. Czy celować w 80C? Doradźcie :)

Odpowiedz»
  • travesura
    travesura · 24-01-10 15:19 · do góry^

to zależy czy stanik jest bardziej czy mniej rozciągliwy, wtedy zaniżasz obwód bardziej lub mniej.

Odpowiedz»
  • anasan
    anasan · 24-01-10 15:58 · do góry^

Tak, ale jeśli chodzi o miseczkę, jak się wszystko zgarnie, c nie będzie za małe?

Odpowiedz»
  • moniach_1
    moniach_1 · 24-01-10 17:07 · do góry^

Akurat te rozmiary można zmierzyć stacjonarnie wszędzie, proponuję się wybrać, przymierzyć, nauczyć mamę wygarniać i zobaczysz na żywo, czy jest ok, czy jest za mały. My tu nie wywróżymy. A 75D nie powinno być za ścisłe, bez przesady, nie mówimy o effuniakach.

od deszczu się rośnie :)

Odpowiedz»
  • anasan
    anasan · 24-01-10 17:12 · do góry^

:D ja w zasadzie też jestem początkująca to z mamą będziemy się nawzajem uświadamiać :D. Pytam się tutaj bo jednak jesteście bardziej uświadomione. Dziękuję :)

Odpowiedz»
  • travesura
    travesura · 24-01-10 17:17 · do góry^

to jest indywidualna kwestia, ale moja babcia ma właściwie identyczne wymiary i ja ją ubrałam w 75 DD/E i super leży:) ale chyba najlepsze rozwiązanie to po prostu przymierzać i próbować

Odpowiedz»
  • rysia_zdzisia
    rysia_zdzisia · 24-01-10 17:52 · do góry^

A może byś spróbowała zacząć od polskiego 75E/75F? Myślę, że nawet w mniejszym mieście taki rozmiar jest do zdobycia- a jak będzie ciasne (chociaż nie sądzę, bo ostatnio rozciągnęłam lekką ręką w sklepie 75 do 140cm!!!) to wtedy próbuj 80C/80D

Odpowiedz»