Rozmiar mały.. 60DD, 65C, już nie 75A, 80B..?
Jesteś na forum Czy noszę dobry rozmiar?
Wróć na wszystkie fora »
Najnowsze wypowiedzi:
-
aniolek
Odżywkę od dołu do góry nakładać, jak makaron wsiakają, przy skórze, to będą sie tłuścić. Yarrowa napisałam maila. 9 minut temu · Pielęgnacja włosów - 0% silikonu, ... -
aniolek
? 13 minut temu · Kupię tanio majtki do effuniaków34/36 -
mycha72
up 18 minut temu · Kupię Effuniaki CH 75F/75FF HM ... -
lolita180
up 45 minut temu · Sprzedam Panache Porcelain Superbra biały ... -
JeestDobrze
a ja nadal szukam:) Najchetniej tease me 46 minut temu · Kupię Curvy Kate 65FF -
lolita180
up up up 47 minut temu · Sprzedam Gossard Tutti Frutti 38D, ... -
Leah
http://allegro.pl/la-senza-sliczne-szorty-panterkowe-38-i2101704907.html http://allegro.pl/la-senza-sliczne-szorty-panterkowe-36-i2101704908.html Obczaj sobie te dwie aukcje. Ja kupiłam taki dół, który z powodzeniem robi za komplet do Panterki. :) Różnia się materiałem ... 51 minut temu · Effuniak czerwona panterka dół w ... -
aniolek
Ta ostatnia z koła jest, buty na 2 zdjęciu fajne, dlaczego takie nie kuse, wyobrażacie sobie podmuch wiatru... 55 minut temu · Cegiełki -
Leah
:) 57 minut temu · Figi LA SENZA ROUCHED RIBBON ... -
pg04
Podzielę się krótko moimi spostrzeżeniami na temat olejowania. Mam ciemne, grube i gęste włosy, układające się w fale. Zachęcona do olejowania zakupiłam kokoska Vatiki. Po półrocznym olejowaniu Vatiką niestety nie ... 1 godzina temu · Pielęgnacja włosów - 0% silikonu, ...

Witam serdecznie!!
Jestem tu nowa i bardzo będę wdzięczna za kilka wskazówek.
wymiary: 69/81, biust szeroko rozstawiony, żadne stożki, raczej kulki.. często problem mam z tym, że dobra miska, właściwie obejmująca pierś od dołu jednak jest zbyt głęboka. I odwrotnie.
Mam nadzieję, że problem ten zniknie po wyborze odpowiedniego rozmiaru. No i jaki typ do moich krągłych maluchów wybrać? najbardziej podobają mi się half-cup'y(wyszło pół-kupy haha)
Czy dobrze pojmuję, że moje wymiary to 60DD? Ciężko znaleźć taki rozmiar w sklepach :( Czy mogę zastąpić go np. 65C? Możliwości mierzenia raczej nie mam w moim mieście, a w sklepach internetowych też tego za dużo nie ma.
Jak dziewczyny o tym rozmiarze radzą sobie z zakupami? :>
Każda odpowiedź będzie dla mnie zbawieniem <prosi>
pozdrawiam :)
Wiesz co nie jestem pewna czy moje wyobrażenie o szeroko rozstawionych kulkach jest dobre ale mój biust to zdecydowanie kulki, bez stanika szeroko rozstawione. W stanikach lepiej. Zobacz modele z moje szuflady może to będzie jakiś trop?
Ja zaczynałam od 60dd i ogólnie z 60 jest bieda. Może napisz do Agugabi w wątku onlyher? I wydaje mi się, że wystarczą ci 65 jednak:)
elftherinii@yahoo.com
Oo moje wymiary:) No, ja w sumie mam w porywach 82, ale raczej stożki, więc i tak masz lepiej;)
Ja ze swojej strony malucha rozmiarowego odradziłabym Ci eksperymenty z Freyami i Panachami. To sa staniki, które sa zaprojektowane na duże biusty i nawet w małych rozmiarach robią duże ramiączka i mały biust w tym ginie.
Nie wiem jakim cudem wypełniasz 60DD, bo na mnie i 65C bywa czasem za duże:/
ale może to również specyfika biustu... Ja bym Ci poradziła staniki firm dla małobiusciastych - Lepel, Pour Moi czy Discover Mademoiselle (moje ulubione:).
Dużo jest sklepów, które oferują staniki w tych okolicach rozmiarowych np. Bredea lub Onlyher.
Ja poluję głównie na ebayu oraz allegro, gdzie możesz za pól ceny odkupić czyiś nietrafiony zakup:) Ja akurat wystawiłam 2 staniki DM na allegro, a nóż Ci się któryś spodoba;)
Ale jeśli nie przerażają Cię ceny od 100zł za stanik to zamów kilka sztuk ze sklepu i pomierz jaki krój/firma Ci odpowiada najbardziej:) Powodzenia
I rozwaliło mnie pół-kupy:D:D
elftherini - Twoją szufladę to akurat znam na pamięć i bardzo mi się podoba <serduszka> :D i bimbałki mamy podobne :))
Motylku, ja też nie wiem jakim cudem wypełniam 60DD bo jeszcze takiego nie miałam! :)
Dziękuję ślicznie za rady, jutro je dogłębnie przeanalizuję hura! :D
Dziękuję <rumienię się>:)
elftherinii@yahoo.com
hejka pomozcie!! moje rozmiary to 92 pod a 115 w biuscie..juz pogubilam sie w rozmiarach. nie kupowalam juz dawno w sklepie biustonoszu tylko takie bazarkowe.
biust mam duzy no i troche juz zwisajacy,niedawno urodzilam coreczke przed ciaza biust byl ladniejszy a teraz to porazka!!
Delia masz wymiary podobne do moich noi powiem ci, że nie ma aż takiej biedy z takim rozmiarem, jeszcze jest w czym poprzebierać. Oczywiście, że możesz próbować z 65c/d, ale wybieraj modele, które mają ciaśniejsze obwody np: discover madmoiselle (nie wiem czy dobrze napisałam)pour moi czy effuniak. Poprzeglądaj szuflady dziewczyn o podobnym rozmiarze, zobaczysz jakie staniki brały.
Ja tylko dodam, że DM mają naprawdę ciasne obwody (przynajmniej Clara Bow ;)) i sama, przy wymiarach 69/82 jestem w trakcie wymiany 65-tki na 70-tkę.
na 69 pod biustem (ciasno mierzone?) wybieraj lepiej 65tki.
sprzedam: Freya Angel Island 30D+XS, Masquerade Capella 28dd
kupię: cielisty usztywniany stanik 30d/ Eff 70a/70b/75aa!
simeri maupa o2 kropka pl
a co powiecie na pierwszy zakup biustonosz firmy Boccara, 65C.??
http://www.intymna.pl/p31,1096,0,12,6,,velvet-minds-biustonosz-soft-2711-velvet-minds-szorty-2714
napaliłam się na niego :)
Z polecanych przez Was firm kolekcje Labela mi się podobają, coś będę szukać w tym kierunku. Może poczekam na jakąś okazję na allegro bo jednak troche się boję tego nowego rozmiaru.
Tej boccary nikt chyba na forum nie próbował (a ładny, to fakt). Krój potencjalnie małobiuściasto-przyjazny, ale nie wiadomo na ile obwód jest ścisły... A pamiętam też z forum, że intymna robi jakieś problemy ze zwrotami, trzeba się upominać o zwrot kasy itd. (ja u nich robiłam tylko kilka wymian, było wszystko ok) Moim zdaniem próbowanie tej boccary jest dość ryzykowne. Co nie znaczy, że nie warto, po prostu przemyśl wszystkie za i przeciw :)
od deszczu się rośnie :)
Faktycznie ładna.
Ja zamawiałam kilka razy w intymnej i nigdy nie miałam problemów.
elftherinii@yahoo.com
Ja miałam tą boccarę. Intymna ma siedzibę w moim rodzinnym miesćie, więc kiedyś złóżyłam większe zamówienie i sobie wszystko odebrałam. To był jedyny wtedy model, nad którym się zastanawiałam. Wzięłam 65E na na moje 59 pod biustem. Na najciaśniejszej haftce nie podjeżdżał, a nawet stabilny był. Miska była standardowa (nie podaję mojego wymiaru w biuście, bo jest niemiarodajny - jestem nadtabelkowa). Leżał dość ładnie, leciutko spłaszczał, ale dekolt niezły robił. Mierzyłam też wtedy inny stanik boccary, taki fullcup z usztywnieniem gąbką w dolnej częśc biustu. Ale toto się ciągnęło jak guma (obwód w 60tce był znacznie luźniejszy niż w 65tve velvet) i dziwaczny kształt robiło.
Jesli chodzi o przebieg zakupów w intymnej to nic nie powiem o wysyłce itd. bo osobiście odebrałam i oddałam, ale zwrot kasy faktycznie chwilę potrwał - pomieszało im się coś i zamiast zwracać kasę chcieli paczkę wysyłać, bo nie mają opcji osobistego odbioru, więc to telefonicznie bylo umawiane, a w zamówieniu poczta była wybrana. Ale po 2 kontaktach mailowych dostałam zwrot.
Mam nadzieję, że coś pomogłam :)
http://polkazprzyprawami.blox.pl/
Zapraszam!
@ ewelain1987
Ale znasz swój potencjalny rozmiar? Czy tego też nie?
Ja myślę, że ciasne 85I/J (polskie) lub 38(85)FF/G powinno być dobre, sle przy strasznym rozciągliwcu może być potrzebne 80L (pl) lub 38(85)GG/H, ale to o każdy model trzeba by pytać indywidualnie, by wiedzieć, do której grupy należy (tylko, że lepiej szukać ciaśniejszych by nie zawyżać zbytnio miski, bo im wyżej tym bardziej skopana konstrukcja).
Ja bym popatrzyła w dopasowanej.pl, może mają coś ciekawego, bo innych sklepów z porządnymi 85/80 nie kojarzę.:/ w onlyher.pl teraz patrzyłam, że są 3 modele w tym rozmiarze, w bradea.pl ma też ma kilka modeli w ofercie, musisz się po prostu rozejrzeć w t5ych i innych sklepach...;)
Warto się rozejrzeć za Elomi, myślę, że będzie dobre do zebrania biustu i przywrócenia dobrej kondycji (tylko, niestety, jest drogie):
http://www.peachfield.pl/model/184
http://www.peachfield.pl/model/185
i recenzja Kasicy:
http://stanikomania.blox.pl/2009/09/Caitlyn-czyli-jak-pokochalam-pelne-miseczki.html
od deszczu się rośnie :)
Na Boccarę też już parę razy okiem łypałam, ale właśnie jakoś tak bez zaufania. A co do zakupów w intymnej, ja nie miałam żadnych problemów, a zamawiałam już parę razy i raz zwracałam całe zamówienie- bez problemu.
dzieki za odpowiedz. zaraz poszukam. wielkie dzieki