Recenzujemy staniki, bo wiemy, że dobrze dobrane czynią cuda!

stanik dla mamy

• Mukita
    Mukita · 11-02-10 00:09 · do góry^

Dziewczyny,chcialam się poradzic:) mam z zadanie znaleć dla mamy an ebay stanik,modele sobei już wybrała,tylko teraz kwestia rozmiaru.. wymairy 74/97 i najlepiej dobrana panache sienna 34g(choć ja bym się to pokusiła o 32,obwód podjeżdża,ale też moja Mum za specjalnym ściskiem nie przepada,gabrielle fantasie zakupiłam jej nierozważnie z obwodem 30 i cały czas na przedłużce nosi,a miała się niby szybko rozciągnąć).

Wybrane:

Panache Verona czarno złota-tego co pamiętam po mierzeniu przeze mnie samą w stosunku do sienny jest luźniejsza i am większe miski iz tego co pamietam takie też chyba były opinie?myślicie,że 32g bedzie dobre?

Panache Verona kremowa usztywniana-w rękach nie miałam,nic nie wiem:/

Panache Ariza turkusowa-34ff/g?

Confetti czare lub czarno złote-tu się skłaniam ku rozmiarowi jak w siennie

Panache Tango fioletowe-i tu się trochę gubię,bo z tego co kojarze to bardziej chwalone jest tango II,natomiast Mama ma problem z wbijającymi się fiszbinami przy wyższym mostku,więc chciałyśmy spróbować wersji plunge,po zdjęciach z balkonetki i własnym mierzeniu wydaję mi sie w porządku,ale chętnie posłucham opinii:)a o rozmiarze już zupełnie pojęcia nie mam..

oglądam oczywiście zdjęcia na balkonetce i czytam lobby,coby do czegoś dopjśc,ale już mi glowa paruje i nic nie wiem co wybrać;)

Odpowiedz»
  • cesja
    cesja · 11-02-10 15:16 · do góry^

Mam Verone czarno-złotą w rozmiarze 30H przy wymiarach 71/97 (większość staników noszę 30G). Niestety nie polecam tego stanika, bo mostek bardzo gniecie a fiszbiny mam prawie na plecach :( Przez kilka dni nosiła go moja mama i ma podobne odczucia. Chociaż trzeba mu przyznać, że mimo niewygód ładnie kształtuje piersi :)

Odpowiedz»
  • Mukita
    Mukita · 11-02-10 21:50 · do góry^

A masz porównqnie z sienna?bo ja z sienna mam tak,ze sa dni,kiedy jest najwygodniejsza na świecie,ale są i takie kiedy po paru dniach zaczyna mnie gnieśc pod pachami...moja mama też czasem na gniecenie narzeka,ale mimo to właśnei sienna jej najbardziej odpowiada,a skoro verona to ten sam model..ja jak mierzyłam ją w sklepie miałam takie wrażenie ze verona jest hm,delikatniejsza?milsza dla ciala,ale to by moze po paru godzinch minęlo.
    A kształt w siennie właśnie uwielbiam i wydaje mi się,ze verona taki sam robi:)tylko z tym rozmairem mam właśnie wątpliwości,bo jak mierzyłam veronę to nosiłam siennę 34g,a z verony mi bardziej 34ff pasowało i chyba wydawała mi się wtedy trochę luźna..coś mi się wydaje,że będe kupowac trochę na chybił-trafił:P

Odpowiedz»
  • Mukita
    Mukita · 11-02-10 21:51 · do góry^

A masz porównqnie z sienna?bo ja z sienna mam tak,ze sa dni,kiedy jest najwygodniejsza na świecie,ale są i takie kiedy po paru dniach zaczyna mnie gnieśc pod pachami...moja mama też czasem na gniecenie narzeka,ale mimo to właśnei sienna jej najbardziej odpowiada,a skoro verona to ten sam model..ja jak mierzyłam ją w sklepie miałam takie wrażenie ze verona jest hm,delikatniejsza?milsza dla ciala,ale to by moze po paru godzinch minęlo.
    A kształt w siennie właśnie uwielbiam i wydaje mi się,ze verona taki sam robi:)tylko z tym rozmairem mam właśnie wątpliwości,bo jak mierzyłam veronę to nosiłam siennę 34g,a z verony mi bardziej 34ff pasowało i chyba wydawała mi się wtedy trochę luźna..coś mi się wydaje,że będe kupowac trochę na chybił-trafił:P

Odpowiedz»
  • cesja
    cesja · 11-02-10 22:48 · do góry^

Niestety nie mam porównania ze Sienna. A z Veroną to w ogóle jest jakaś dziwna sprawa, bo jak mierzyłam 30G to stanik był za mały. Piersi mi wyskakiwały górą. W 30H górą jest ok, ale przez te wielkie fiszbiny pod pachą mam kawał pustego miejsca. Chyba niewiele pomogłam swoimi wywodami, ale trzymam kciuki z ostanikowanie mamy, bo moja to uważa, że istnieje tylko Felina i nic więcej ;) Pozdrawiam!

Odpowiedz»
  • julka
    julka · 11-02-10 23:31 · do góry^

Sienna ma małe michy! Mam porównanie jeśli chodzi o Siennę, Tanga i Confetti - przy jednakowym obwodzie (38) Sienna J była za mała, Tango HH jest dobre, choć troszkę mam luzu w miskach, Tango plunge HH tylko mierzyłam, ale wyglądało fatalnie - rozwalało na boki, zaś Confetti HH jest idealne.
    Sienna w większych rozmiarach moim zdaniem jest spłaszczaczem. Szczerze polecam czarno-złote Confetti :) zwłaszcza że jest PIĘKNE!

Odpowiedz»
  • Mukita
    Mukita · 12-02-10 00:58 · do góry^

cesja-mam już sie dała ostanikować jakiś czas temu,tylko jej się zmigrowało,a po wczorajszym rajdzie po sklepach stacjonarnych(gdzie tylko dalia w zasadzie dostępna)stanowczo odmówiła dalszego mierzenia;) więc teraz dobre dziecko ślepnie od internetu i szuka informacji..tyle w tym wszystkich dobrego,ze ja i siostra jesteśmy też w jej okolicach,więc jak nie trafię z rozmairem dla mamy,to jest szansa,że na którąś z nas bedzie(co by mi w sumie bardzo nie przeszkadzało:P)
    julka-dzięki wielkie,informacje mi się przydzadzą;)popatrze za tym confetii,wydaje mi się być podobne do sienny krojem,a odmiana wizualna:)też mi się nawiasem mówiąc to czarno-złote podoba;)

Odpowiedz»