Recenzujemy staniki, bo wiemy, że dobrze dobrane czynią cuda!

Czy to jest mój rozmiar?

• ayaa
    ayaa · 13-02-10 18:57 · do góry^

Witam! Jestem nowa na forum i w sumie dopiero sie uświadamiam. Użyłam bra fittera, który wykazał, że odpowiednim rozmiarem dla mnie jest 32(70) FF. Mam 80 pod biustem i 107 w biuście 'w zwisie'. Zawsze nosiłam 80D jednak zawsze czułam, że coś jest z nim nie tak. Proszę doradźcie. Czy 70 FF jest na pewno odpowiedni? Wydaje mi się, że 70 to trochę mało. Nie mam możliwości sprawdzenia w sklepie stacjonarnym bo mam złamaną nogę i nie mogę się ruszać a chciałabym być juz dopasowana :) Co radzicie? Chciałabym zacząć od jakiś używanych staników bo 100 zł za nowe to troszkę za dużo dla mnie narazie.

Pozdrawiam

Odpowiedz»
  • magdus
    magdus · 22-02-10 12:26 · do góry^

w pierwszej kolejności poradzę ci jak w niektórych artykułach - jeśli obawiasz się dużego przejścia (ja tak też miałam - z 70 na 60), to najpierw kup stanik w połowie drogi. ale maks jeden lub dwa, bo jest opcja, że będziesz musiała się go szybko pozbyć. ja przy moich wtedy 83/63 kupiłam najpierw 65D. od razu wiedziałam, że to nie najlepszy rozmiar, ale miałam okazję się przyzwyczaić do ciaśniejszego obwodu, który o dziwo szybko mi spasował po latach chodzenia w za luźnych stanikach. poza tym jak pewnie przeczytasz na tutaj w niejednym miejscu producenci stosują różne rozmiarówki i o ile w UK rozmiarach może ci się sprawdzić to, co wyszło w kalkulatorze, to już w Polskich na pewno nie. jeśli chciałabyś się przymierzyć w polskiej rozmiarówce, to polecam np zaglądnąć na stronę Mileny i tam orientacyjnie obliczyć. jednak znowu każda polska firma ma swoje rozmiary. dla mnie np Milena to 60E, Kostar 60E/60F, a Comexim 60D (choć to tylko porównuję do tabelki). także najlepiej zrobisz, jeśli znajdziesz tutaj dziewczynę i podobnych wymiarach i oprzesz się na jej doświadczeniach :)

they say watch what you ask for cause you might receive

mój kontakt: magda_k.1986@o2.pl

Odpowiedz»