Recenzujemy staniki, bo wiemy, że dobrze dobrane czynią cuda!

Pomoc w doborze stroju.

• female100
    female100 · 16-02-10 00:17 · do góry^

To mój pierwszy post na forum, więc witam wszystkich :)
    Chciałabym poprosić o pomoc w wyborze stroju kąpielowego. Być może temat umieściłam na złym podforum, bo swój rozmiar znam, ale chyba i tak tutaj pasuje najbardziej... (jeśli nie to przeraszam ;))

Przejdźmy do rzeczy: Szukam stroju. Rozglądałam się po sklepach internetowych i myślę, że zdecydowałabym się na któryś z modeli:
    Panache Geneva, Amalfi, lub Sorrento w tej wersji: http://www.bradea.pl/na_plaze/kostium_panache_sorrento_top_czarny-1
    I w związku z tym mam pytanie do włąścicielek tych modeli: jak jest z podtrzymaniem biustu? Niestety moje piersi jędrnością nie powalają na kolana ;) więc szukam czegoś co da z jednej strony stabilne podtrzymanie, a z drugiej będzie dobrze wyglądać, podnosić. Czy góry tych staników są całkowicie miękkie?
    A może znacie jakieś inne warte polecenia modele? (moim marzeniem jest freya darling harbour lub bamboo island ale niestety narazie mnie nie satć ;)) aha, mój rozmiar to 32g

pozdrawiam i proszę o pomoc

Odpowiedz»
  • kasienka_b
    kasienka_b · 17-02-10 11:08 · do góry^

Geneva i Amalfi są miękkie, na fiszbinach. Lekko usztywniany jest chyba tylko dwuczęściowy Monroe.

Odpowiedz»
  • rysia_zdzisia
    rysia_zdzisia · 17-02-10 11:48 · do góry^

Ja sama szukam:/ Mam do sprzedania za małe na mnie w miskach Panache Sorrento w rozmiarze 30GG

Odpowiedz»
  • female100
    female100 · 17-02-10 20:06 · do góry^

Dziękuję za odpowiedzi. Tego się obawiałam, że okażą się całkiem miękkie. No nic, może faktycznie zainteresuję się tym Monroe :)

Odpowiedz»
  • rysia_zdzisia
    rysia_zdzisia · 17-02-10 20:28 · do góry^

Właśnie doczytałam, że szukasz kostiumów w wersji wiązanej na szyi... a miałaś kiedyś taki kostium? Bo ja mam i po godzinie zupełnie mi sie plażowania odechciewa, tak mnie szyja boli- no ale może ja jakaś wydelikacona jestem...

Odpowiedz»
  • rysia_zdzisia
    rysia_zdzisia · 17-02-10 20:33 · do góry^

no to usztywniane, w tej wersji co szukasz jest to http://www.bradea.pl/biustonosze/kostium_masquerade_anatara_gora moim zdaniem piękne, szkoda tylko, że do miski Gieee...

Odpowiedz»
  • gosha
    gosha · 17-02-10 20:37 · do góry^

Rysia-> to ja pomarudzę z drugiego końca tabelki: szkoda, że od Deee xD

nie dyskutuj z idiotą.
    sprowadzi cię do swojego poziomu i pokona doświadczeniem.

Odpowiedz»
  • female100
    female100 · 18-02-10 00:38 · do góry^

rysia_zdzisia: tak, miałam wiązany na szyi ale to było przed "uświadomieniem" ;) a właściwie nadal mam i właśnie dlatego szukam nowego, bo tamten jest strasznie niewygodny.. właśnie głównie przez to wiązanie. Ale wydawało mi się, że może stanik z tych dobrze dobranych będzie się trzymał w obwodzie i nie odcinał szyi ;) A jaki Ty masz strój, jeśli mogę spytać?

Ten, który podalaś w linku jest śliczny! ale jeśli ma być tak niewygodny jak mój dotychczasowy to może faktycznie lepiej odpuścić sobie taki krój..

Odpowiedz»
  • rysia_zdzisia
    rysia_zdzisia · 18-02-10 00:47 · do góry^

ja mam aktualnie strój firmy self (model podobny http://www.smartbay.pl/images/products/50,11883,5384628.jpg ), wiec teoretycznie jest jak "uświadomiony", bo mogę go związać tak mocna jak chcę a wiązanie jest szerokie i mocne a nie jakiś sznurek, czyli w jeszcze większej teorii wszystko trzyma sie na obwodzie (ponoć na obwodzie trzyma się [chyba] 80%, a te 20% przejmują ramiączka), ale i tak po pewnym czasie strasznie mnie szyja boli i dlatego szukam czegoś nowego... może to czy szyja boli czy nie, zależy od kondycji biustu, mój niestety poddał się grawitacji :/

Odpowiedz»
  • malena2
    malena2 · 18-02-10 17:06 · do góry^

A wiesz jakie rozmiary bikini Freya Ci pasują?? Mierzyłaś jakieś?
    Pytam, bo na Ebayu pokazują się Frejki w cenach ok. 20 funtów.
    Częściej miękkie z Twojego rozmiaru ale i padded bywają.
    A może miękkie ale dobrze dobrane też fajnie by wygladały? Próbowałaś?

W poszukiwaniu kobiecości zaginionej między pieluchami ;-)

Odpowiedz»
  • female100
    female100 · 18-02-10 21:55 · do góry^

nie, nie mierzyłam niestety ani miękkich ani usztywnianych bikini, wiem tylko, że jeśli chodzi o zwykłe staniki to w sztywnych czuję się lepiej
    Hmm... a jest jakaś różnica w rozmiarach między stanikiem od strou a zwykłym biustonoszem? Bo, tak jak mówię, strojów nie mierzyłam nigdy, więc zamawiałabym na podstawie mojego 32g z maskaradek ;)

jeszcze tak przy okazji zapytam: czy rozmiaty panache pokrywają się z freyą? na allegro czasem trafiają się okazje tej drugiej firmy, ale nigdy nie mam odwagi zamówić, ze względu na rozmiar

Odpowiedz»
  • malena2
    malena2 · 19-02-10 15:33 · do góry^

Rozmiary róznych modeli w z jednej marki potrafią sie nie pokrywać dlatego jeśli nie chce sie odsyłać (a przy zakupach na Ebay nie zawsze jest to mozliwe a jeśli nawet to nie opłaca sie odsyłać do Anglii)to lepiej w Polsce gdzieś zmierzyć i potem polowac na pewniaka!

Odpowiedz»
  • female100
    female100 · 20-02-10 21:36 · do góry^

no tak, brzmi to logicznie ;)
    dziękuję Wam za rady :)

Odpowiedz»
  • Anydalla
    Anydalla · 26-02-10 16:39 · do góry^

Ja również proszę o pomoc w doborze bikini;))). Dół do stroju już mam, nawet dwa doły w rozmiarze 8.
    Potrzeba mi stanika 65F, za to nie wiem, jaki model pasowałby tak, żeby to wyglądało na komplet z dołem.
    Chciałabym wreszcie iść na basen, a nie mam czego na cycki włożyć, z trójkątów mi niemal wypadają... [na stanie mam tylko to, co widać na trzecim zdjęciu]. Nie mam też tyle kasy, żeby kupić nową całość od dobrego producenta...
    Doły wyglądają tak:
    http://www.aukcjoner.pl/gallery/002018928-Aukcje-internetowe%3A-darmowa-galeria-zdjec.html#I1
    Pierwsze zdj. jako tako oddaje kolor - brązowy i turkusowy.
    Drugie zdj. - te łonówki są bardziej ciemnobrązowe, jak ciemna czekolada, kolor jest żywszy.
    Do tego trzeciego zdjęcia mam też dół, więc może po prostu czarną górę sobie dobrać?
    Z tym że nie chcę staniczka w stylu Panache Sorrento - tj. z takimi szerokimi ramiąchami, fe.
    Może rzucił wam się w oczy jakiś model, który mógłby podpasować?

ADRES anydalla malpa gmail kropka com

Odpowiedz»
  • Anydalla
    Anydalla · 26-02-10 16:53 · do góry^

Aha, na razie udało mi się znaleźć tylko Panache Floral - ze wzgl. na brązowe paski przy staniku:
    http://kataloglb.blox.pl/2009/04/Dwuczesciowy-stroj-kapielowy-z-kolekcji-1.html
    Żadnej w całości czekoladowej lub turkusowej góry też nie znalazłam;(

ADRES anydalla malpa gmail kropka com

Odpowiedz»
  • malena2
    malena2 · 26-02-10 17:44 · do góry^

A moze taki panaszek:
    http://www.dopasowana.pl/product-pol-1053-Geneva-Plunge-Bikini-Top-w-kolorze-czarnym-z-serii-Panache-Swimwear-SW0400-.html
    Delikatniejszy niz sorento i czarny- do wszystkiego pasuje.

Odpowiedz»