Recenzujemy staniki, bo wiemy, że dobrze dobrane czynią cuda!

cleo george turkus

• derenka8
    derenka8 · 23-02-10 18:30 · do góry^

moze mi sie wydaje, ale po zdjeciach mam wrazenie, ze turkusowy george robi
    ladniejszyksztalt- taki bardziej zadziorny, uniesione sa koncowki piersi w gore
    :) czy mam racje? przy okazji ponowie pytanie czy na 73/99 george 70G brac? Dzięki

Odpowiedz»
  • Anydalla
    Anydalla · 23-02-10 18:45 · do góry^

hmm, ja mierzyłam oba w tym samym rozmiarze, ale nie zauważyłam różnicy w kształcie nadawanym biustowi;) Zielony nawet lepiej leżał (i leży) niż turkusowy.
    To chyba zależy od dopasowania...
    por. zdjęcia http://balkonetka.pl/katalog/bra/cleo-george-2
    i http://balkonetka.pl/katalog/bra/cleo-george-3
    ;) Chociaż stuprocentowej pewności nie mam.;)

ADRES anydalla malpa gmail kropka com

Odpowiedz»
  • derenka8
    derenka8 · 23-02-10 19:29 · do góry^

Czy może lepiej 65H?

Odpowiedz»
  • cesja
    cesja · 23-02-10 19:53 · do góry^

Derenko ja na wymiary 71/98 kupiłam w ciemno "dżordża" koralowego 30H i jest za duży w misce a w obwodzie za ciasny, muszę dokupić przedłużkę.

Odpowiedz»
  • derenka8
    derenka8 · 23-02-10 20:03 · do góry^

Ech, ciezko to wszystko ogarnac, bo kazdy biust jest inny. Nosze z frey pollyane 65GG, CK też 65GG i powoli zaczynaja bułkowac, wiec nie wiem..

Odpowiedz»
  • Anydalla
    Anydalla · 23-02-10 20:07 · do góry^

O misce nic Ci niestety nie poradzę, bo to nie mój zakres... Ale obwód lepiej weź 32 niż 30. Mam właśnie george'a 30 na 68 ciasno/71 luźno pod biustem i na najluźniejszej haftce jest niby ok, ale z jednym oczkiem przedłużki znacznie wygodniej i obwód & fiszbiny dużo mniej się odciskają na ciele.

Odpowiedz»
  • derenka8
    derenka8 · 24-02-10 14:09 · do góry^

Teraz to już zgłupiałam- 65H obawiam się, że miska będzie za duża, bo odpisali mi ze ma głebokość 34,5, moze znow byc obwod za ciasny bo max.69. Zaś 70G miska moze być dobra, ale obwod ponoc rozciaga sie do 80 i długość fiszbiny az 35cm!!! Nie wiem co robić.

Odpowiedz»
  • ptasia
    ptasia · 24-02-10 14:39 · do góry^

Fiszbina raczej nie może mieć 35 cm ;) Może 15 cm?
    Nie chodzi poza tym o to, do ilu można rozciągnąć w ręku, tylko o to, jak będzie pracować na ciele. No i 80 cm na 70-tkę to wcale nie jest tak dużo - w końcu musisz kiedyś nabierać oddech! Mam 70-tkę na 71/74-75 i jest b. wygodny, absolutnie nie dusi, ale jest stabilny. Obwód akurat b. im się udał w tym modelu.

Moje coś niecoś http://cosniecos.blox.pl

Odpowiedz»
  • derenka8
    derenka8 · 24-02-10 15:10 · do góry^

ale nie rozstaw U, tylko długość ma aż 35

Odpowiedz»
  • ptasia
    ptasia · 24-02-10 15:21 · do góry^

Aha, tak jadąc miarką po fiszbinie? To w 70F jest to ok. 30 cm. Nie wydają mi się one jakoś szczególnie długie. A, i rozciąga się ręcznie faktycznie do ok. 79-80 cm.

Odpowiedz»
  • derenka8
    derenka8 · 24-02-10 15:28 · do góry^

Czyli brać 65H, czy 70G? Niech mnie ktoś kopnie, albo coś :) bo ja typowa Waga jestem i zawsze sie wacham godzinę, czy tak zrobic, czy inaczej :) potrzebuje silnej reki do decyzji :)

Odpowiedz»
  • ptasia
    ptasia · 24-02-10 15:45 · do góry^

Derenko, ja Ci już pisałam na Lobby to samo zresztą, co dziewczyny tu: 65 będzie imho za ciasne, brałabym to 70G.

Odpowiedz»
  • Anydalla
    Anydalla · 24-02-10 16:47 · do góry^

Ptasia ma rację, 65 będziesz na bank musiała nosić z przedłużką - i to pewnie jedno oczko nie wystarczy dla komfortu. Tak więc 70G.

Odpowiedz»
  • derenka8
    derenka8 · 24-02-10 16:53 · do góry^

Oki :) to dobrze, ze już wiem. Z reszta jak jestem przed okresem i pije mnie stanik w obwodzie to mysle ze oszaleje, wiec najwyzej on bedzie na te gorsze dni :)

Odpowiedz»
  • derenka8
    derenka8 · 24-02-10 17:28 · do góry^

Kurcze, teraz sie zaczelam nad brooke zastanawiac... alez ja jestem straszna! ale powiedzcie- do posiadaczek- w ktorym sie lepiej czujecie?ktory lepiej podnosi?

Odpowiedz»
  • Anydalla
    Anydalla · 24-02-10 17:41 · do góry^

Brooke jest dobra raczej dla osób z szerzej rozstawionymi piersiami - przynajmniej ja odniosłam takie wrażenie. Też mi się podobała, ale mam biust dość blisko i jak jeszcze stanik podnosi i zbliży piersi do siebie, czasem brak miejsca na mostek... W dżordżu fiszbiny były ok i mostek sie zmieścił(kształt U), natomiast w brooke druty skrzyżowały mi się na mostku (tak!). Próba rozkrzyżowania skończyła się tym, że mocno wjechały na piersi (przy tym trójkącie materiału z przodu)... Jak się zgarbiłam, znów się krzyżowały.;p

Do sedna: chodzi o to, że fiszbiny w Brooke mają inny kształt, mniej wygięty, bardziej to przypomina znak Nike niż U. Zwróć uwagę na zdjęciach. Druty są wygięte pod innym kątem niż w George'u;)
    Staniki raczej tak samo podnoszą i formują kulki.
    Kwestia, czy takie fiszbiny będą dla Ciebie dobre.
    Na niektórych pasują rewelacyjnie, na innych w ogóle.

Odpowiedz»
  • derenka8
    derenka8 · 24-02-10 17:43 · do góry^

Dzięki, bardzo mi pomogłaś :) ja właśnie czuję, że szukam takiego typowego U a nie nike :D tylko troszke szkoda kasy, bo mam budzet marny, ale coż...jak trza, to trza :)

Odpowiedz»
  • derenka8
    derenka8 · 24-02-10 17:48 · do góry^

Kliknęłam turkusowego Georgea 70G - juz jest mój :) Dzięki dziewczyny!

Odpowiedz»
  • Anydalla
    Anydalla · 24-02-10 17:50 · do góry^

George'a kupiłam niedawno na ebayu - za komplet ze stringami i z przesyłką dałam w sumie 100 zł.;) Paczka przyszła po 4 dniach od wpłaty, rewelacja.;)

Odpowiedz»
  • derenka8
    derenka8 · 24-02-10 18:02 · do góry^

ja za 99 sam stanik, ale co tam, moge zawsze tansze majtki gdzies uchodzic :)

Odpowiedz»
  • Anydalla
    Anydalla · 24-02-10 18:08 · do góry^

Aż sprawdziłam - a ebayu nie ma turkusa w tym rozmiarze;) Tylko biały, zielony i koralowy. A 99 to też dobra cena;)

Odpowiedz»
  • derenka8
    derenka8 · 24-02-10 18:25 · do góry^

no wiem :) mam nadzieje, ze bedzie dobry, juz nie moge sie go doczekac, bo ja generalnie rzadko staniki kupuje, ze wzgledu na koszty :( a jesli juz to uzywane na allegro, lub na lumpkach szukam

Odpowiedz»