Recenzujemy staniki, bo wiemy, że dobrze dobrane czynią cuda!

Curvy Kate-tease me

• kocham__kawe
    kocham__kawe · 26-02-10 23:08 · do góry^

Witam. Zastanawiam się nad kupnem tego stanika. Tylko, ze nie wiem jaki rozmiar mam kupić a mieszkam w Gdańsku i nie wiem czy tu gdzieś w okolicy mogę go zmierzyć.
    Mam panache Georgiana i Maia i mam je w rozmiarze 65FF jednak mam buły pod pachami- nie jestem osobą z nadwagą. I nie przeszłam jeszcze chyba migracji bo normalnie nosiłam Triumphowe 70E- gdzie obwod byl strasznie luźny a z miski się wylewało.
    Pod biustem mam ok. 71 cm a w biuście 91. I nie wiem teraz jaki rozmiar zakupić, ale 65 pod biustem bd chyba dobre... pytanie czy E,F czy FF?
    Proszę o pomoc
    Pozdrawiam :D

Odpowiedz»
  • renulecl
    renulecl · 27-02-10 10:12 · do góry^

Kawo,
    Jeśli są to wymiary na wydechu - na Twoim miejscu wzięłabym 65F. Dla uspokojenia sumienia jednocześnie wzięłabym 65FF i niepasujący odesłała :)

Odpowiedz»
  • Anydalla
    Anydalla · 27-02-10 10:31 · do góry^

Ciężko powiedzieć, czy F, czy FF - na pewno nie E.;)
    Ja mam podobne wymiary (68 ciasno, 71 luźno, 90 w biuście), też noszę Georgianę 65FF na styk (ale bez buł), a z tryjumfowych 70E się wylewam... Tease me przymierzałam 60FF i też był już bardzo na granicy (z tym że to było jakieś 2 mies. temu, od tamtej pory mogło mi coś jeszcze przemigrować).

Obstawiałabym, że E będzie na Ciebie za mały, natomiast F/FF - dopóki nie przymierzysz obu, nie przekonasz się, który lepszy.

ADRES anydalla malpa gmail kropka com

Odpowiedz»
  • Pucca
    Pucca · 27-02-10 12:41 · do góry^

kocham__kawe napisał:
    „Witam. Zastanawiam się nad kupnem tego stanika. Tylko, ze nie wiem jaki rozmiar mam kupić a mieszkam w Gdańsku i nie wiem czy tu gdzieś w okolicy mogę go zmierzyć.
    Mam panache Georgiana i Maia i mam je w rozmiarze 65FF jednak mam buły pod pachami- nie jestem osobą z nadwagą. I nie przeszłam jeszcze chyba migracji bo normalnie nosiłam Triumphowe 70E- gdzie obwod byl strasznie luźny a z miski się wylewało.
    Pod biustem mam ok. 71 cm a w biuście 91. I nie wiem teraz jaki rozmiar zakupić, ale 65 pod biustem bd chyba dobre... pytanie czy E,F czy FF?
    Proszę o pomoc
    Pozdrawiam :D”

Czy możesz podać rozmiar w biuście w lekkim pochyleniu do przodu? Bo rozumiem, że to 91 to w pozycji stojącej.

Rozmiarówka Teas Me jest zawyżona "w miskach" przynajmniej o 1 rozmiar. Jeżeli weźmiesz rozmiar "na zapas" licząc na migrację to ten stanik nie będzie się dobrze układał, ani na biuście (będzie zwyczajnie odstawał), ani pod ubraniami (górna krawędź miski będzie się bardzo odznaczać i wszystko co założysz bezie "się kantować" na biuście).

Jeżeli dopiero zaczęłaś przygodę z dobrym rozmiarem to najlepiej jest nosić jednak na początku miękkie staniki - naprawdę lepiej się układają.

Odpowiedz»
  • kasienka_b
    kasienka_b · 27-02-10 16:22 · do góry^

Myślę, że 30F będzie dobre. 70E, które nosiłaś wcześniej nie było aż tak tragiczne, więc podejrzewam, że nie masz bułek podpachoowych spowodowanych złym rozmiarem stanika, tylko normalną skórę pod pachą. W związku z tym nie przejmowałabym się nią. Co się da zgarnąc do miski to zgarniaj, ale bez wciągania na siłę skóry do miski.

Odpowiedz»
  • kocham__kawe
    kocham__kawe · 27-02-10 16:38 · do góry^

mój rozmiar w biuście w pochyleniu to około 96 cm.
    kasienka_b aż tak tragiczne nie było, tylko , że obwód był o wiele za duży a miska za mała.

Odpowiedz»
  • Pucca
    Pucca · 27-02-10 21:34 · do góry^

kocham__kawe napisał:
    „mój rozmiar w biuście w pochyleniu to około 96 cm.”

No to polecam raczej rozmiar 30F, choć warto przymierzyć 30FF. I koniecznie porządnie wygarniać cały biust, a stanik zakładać w pochyleniu.

Odpowiedz»