Recenzujemy staniki, bo wiemy, że dobrze dobrane czynią cuda!

Rozmiar Arabelli i Eleanor - pomocy

• wuzecia
    wuzecia · 28-02-10 12:37 · do góry^

Od paru tygodni zbieram fundusze na jakąś Freykę, ale cały czas waham się co do rozmiaru. Chodzi mi o modele Arabella (fioletowa albo oyster) i Eleanor (brązowa albo zielona).

Moje wymiary to:
    ciasno pod biustem: 74 cm
    luźno pod: 81 cm
    w biuście: 101 cm
    w zwisie: 106 cm

Dodam jeszcze, że z aktualnie pasujące na mnie staniki to Effuniaki z nowej kolekcji 75F, Fifka 75FF i Maia Masquerade 70G.

Proszę o pomoc, bo niestety nie mam możliwości zamrożenia kasy i kupienia paru rozmiarów :(

Odpowiedz»
  • izabla
    izabla · 03-03-10 10:44 · do góry^

Ja co prawda celuję w zupełnie inne rozmiary niż Ty, ale miałam u siebie nową Eleanor brązową (rodzynkową) i mogę tylko powiedzieć, ze rozmiar 28dd na mnie był w miskach dużo za duży i naprawdę mega ścisły (mimo, iż lubię ścisłe staniki, ten był za ciasny). Eleanor, jak i Arabella wypadają większe w miskach. Mam nadzieję, ze choć minimalnie pomogłam:)

Odpowiedz»
  • Anydalla
    Anydalla · 03-03-10 11:34 · do góry^

Eleanor rodzynkowa ma miski prawie o rozmiar większe niż standard (noszę normalnie 65F, rodzynkową mam 65E, chociaż jest megarozciągliwa - powinnam wziąć 60F, bo 65 przy 68 pod biustem ledwo trzyma na 3 haftce). Nie zgodzę się z opinią o ścisłości tego stanika.
    Eleanor zielona - chodzi ci o oliwkową czy pistacjową? Pistacjowa ma miski standardowe, a oliwkowej nie mierzyłam, ale podobno też są większe niż standard.
    Arabella fioletowa - chodzi o tę ciemnofioletową z nowej kolekcji czy jasnofioletową (peony pink) ze starej? Obie mają porównywalne miski, rozmiar standard, obwód trochę ciaśniejszy niż w Eleanor.

ADRES anydalla malpa gmail kropka com

Odpowiedz»
  • Anydalla
    Anydalla · 03-03-10 11:38 · do góry^

Aha, w moim dawnym rozmiarze Arabelki (65e) miseczki w sorbetowej były o jeden łuczek większe niż w peony pink - chodzi o ten łuczek wyhaftowany na materiale w górnej części miseczki.
    Może przejrzenie informacji o Arabelkach i Eleanor z tabelki:
    http://spreadsheets.google.com/pub?key=pxpi6szJEGjb8-r-aEKk9Hw&output=html
    jakoś Ci pomoże wybrać;)

ADRES anydalla malpa gmail kropka com

Odpowiedz»