Rozmiar Arabelli i Eleanor - pomocy
Jesteś na forum Czy noszę dobry rozmiar?
Wróć na wszystkie fora »
Najnowsze wypowiedzi:
-
aniolek
? 0 minut temu · Kupię tanio majtki do effuniaków34/36 -
mycha72
up 5 minut temu · Kupię Effuniaki CH 75F/75FF HM ... -
lolita180
up 33 minuty temu · Sprzedam Panache Porcelain Superbra biały ... -
JeestDobrze
a ja nadal szukam:) Najchetniej tease me 33 minuty temu · Kupię Curvy Kate 65FF -
lolita180
up up up 34 minuty temu · Sprzedam Gossard Tutti Frutti 38D, ... -
Leah
http://allegro.pl/la-senza-sliczne-szorty-panterkowe-38-i2101704907.html http://allegro.pl/la-senza-sliczne-szorty-panterkowe-36-i2101704908.html Obczaj sobie te dwie aukcje. Ja kupiłam taki dół, który z powodzeniem robi za komplet do Panterki. :) Różnia się materiałem ... 38 minut temu · Effuniak czerwona panterka dół w ... -
aniolek
Ta ostatnia z koła jest, buty na 2 zdjęciu fajne, dlaczego takie nie kuse, wyobrażacie sobie podmuch wiatru... 42 minuty temu · Cegiełki -
Leah
:) 45 minut temu · Figi LA SENZA ROUCHED RIBBON ... -
pg04
Podzielę się krótko moimi spostrzeżeniami na temat olejowania. Mam ciemne, grube i gęste włosy, układające się w fale. Zachęcona do olejowania zakupiłam kokoska Vatiki. Po półrocznym olejowaniu Vatiką niestety nie ... 48 minut temu · Pielęgnacja włosów - 0% silikonu, ... -
angusia41
Wymiary każdego stanika są w linku, nad zdjęciami :) 49 minut temu · Panache Rosa 30f, Kalyani 30f, ...

Od paru tygodni zbieram fundusze na jakąś Freykę, ale cały czas waham się co do rozmiaru. Chodzi mi o modele Arabella (fioletowa albo oyster) i Eleanor (brązowa albo zielona).
Moje wymiary to:
ciasno pod biustem: 74 cm
luźno pod: 81 cm
w biuście: 101 cm
w zwisie: 106 cm
Dodam jeszcze, że z aktualnie pasujące na mnie staniki to Effuniaki z nowej kolekcji 75F, Fifka 75FF i Maia Masquerade 70G.
Proszę o pomoc, bo niestety nie mam możliwości zamrożenia kasy i kupienia paru rozmiarów :(
Ja co prawda celuję w zupełnie inne rozmiary niż Ty, ale miałam u siebie nową Eleanor brązową (rodzynkową) i mogę tylko powiedzieć, ze rozmiar 28dd na mnie był w miskach dużo za duży i naprawdę mega ścisły (mimo, iż lubię ścisłe staniki, ten był za ciasny). Eleanor, jak i Arabella wypadają większe w miskach. Mam nadzieję, ze choć minimalnie pomogłam:)
Eleanor rodzynkowa ma miski prawie o rozmiar większe niż standard (noszę normalnie 65F, rodzynkową mam 65E, chociaż jest megarozciągliwa - powinnam wziąć 60F, bo 65 przy 68 pod biustem ledwo trzyma na 3 haftce). Nie zgodzę się z opinią o ścisłości tego stanika.
Eleanor zielona - chodzi ci o oliwkową czy pistacjową? Pistacjowa ma miski standardowe, a oliwkowej nie mierzyłam, ale podobno też są większe niż standard.
Arabella fioletowa - chodzi o tę ciemnofioletową z nowej kolekcji czy jasnofioletową (peony pink) ze starej? Obie mają porównywalne miski, rozmiar standard, obwód trochę ciaśniejszy niż w Eleanor.
ADRES anydalla malpa gmail kropka com
Aha, w moim dawnym rozmiarze Arabelki (65e) miseczki w sorbetowej były o jeden łuczek większe niż w peony pink - chodzi o ten łuczek wyhaftowany na materiale w górnej części miseczki.
Może przejrzenie informacji o Arabelkach i Eleanor z tabelki:
http://spreadsheets.google.com/pub?key=pxpi6szJEGjb8-r-aEKk9Hw&output=html
jakoś Ci pomoże wybrać;)
ADRES anydalla malpa gmail kropka com