Recenzujemy staniki, bo wiemy, że dobrze dobrane czynią cuda!

A rozmiar dla mnie?

• guleczek
    guleczek · 06-02-10 08:16 · do góry^

Dziewczyny a pomożecie znaleźć i mnie dobry rozmiar?
    Pod biustem ciasno - 75cm
    Pod Biustem luźno- 79cm
    W biuście- 100cm
    w zwisie - 103cm

Biust mimo moich 20 lat niezbyt jędrny... (lata ciśnięcia się w 80C zrobiły swoje...)
    Byłam ostatnio w sklepie stacjonarnym (miesiac temu) i dobrze czułam się we Freyowym 30 FF.

Pomożecie?

Odpowiedz»
  • nathd
    nathd · 06-02-10 09:39 · do góry^

Wstępnie proponuję ci rozmiar 75F (ze ścisłych 75-tek) :) Dziwię się, że dobrze ci było w obwodzie 65! Przy wymiarach jakie podałaś raczej nie jest to obwód wygodny i na plecach pewnie miałaś "szynkę" (przez zbyt duże ściśnięcie).

71/100/107 (65GG - 70G )

Odpowiedz»
  • guleczek
    guleczek · 06-02-10 10:19 · do góry^

Hej, dziękuje za odpowiedź.

Wyliczyłam wczoraj rozmiar u Ewy Michalak i też wyszło mi 75 F
    Kalkulator mariski to wogóle podaje wariacje typu 30 GG :D

Właśnie tez się trochę zdziwiłam co do tej 65 FF ale 70 już były za luźne.
    Chyba że tak mi się przytyło przez miesiąc :P

Moim pierwszym uświadomionym stanikiem była Arabella Freya w rozmiarze 28 F... mimo zamałości (przytycie) nadal ją nosze więc jak najszybciej chciałabym znaleźć cos w pasującym rozmiarze...

Odpowiedz»
  • Pucca
    Pucca · 08-02-10 14:07 · do góry^

U Ewy masz rozmiar 75 bo Ewa szyje "swoje" obwody.

To co wyszło w kalkulatorze Mariski to orientacyjny rozmiar brytyjskich producentów.

Ja jednak szukałabym rozmiaru ze skazania kalkulatorka Masiskowego jeżeli w obwodzie 30 czułaś się dobrze.

Odpowiedz»
  • regula_przekory
    regula_przekory · 08-02-10 14:34 · do góry^

Mam właściwie bardzo podobne wymiary - tyle samo w zwisie i zbliżone w spoczynku. W moim przypadku 30GG to owijanie się miskami i nic więcej. Kalkulator Mariski wyrzuca mi dokładnie to samo i wiem, że to bzdura, bo obwód jest za ciasny.
    W sklepie 65tki mogą wydawać się wygodne, ale szybo zauważysz, że to tylko złudzenie.
    Celuj najciaśniej w 32ki i szukaj ścisłych 34ek. To są staniki projektowane na Twoją sylwetkę i one powinny najlepiej leżeć.
    30GG to rozmiar na osobę ze szczuplejszym podbiuściem i większym biustem.

Odpowiedz»
  • moniach_1
    moniach_1 · 08-02-10 14:48 · do góry^

Algorytm brafittera Mariski (o ile coś się nie zmieniło) zaniża o 4 do 9 cm (przynajmniej przy wymiarach w okolicach moich, nie wiem, czy Mariska nie wprowadziła jakiegoś rozróżnienia). Poza tym, nie bierze pod uwagę realnej różnicy między biustem a podbiuściem, tylko różnicę między obwodem stanika, który znalazł, a biustem. Więc:
    64/82 = 28DD (różnica podbiuście/biust = 18cm)
    69/82 = 28DD (różnica podbiuście biust = 13cm)

Brafitter jest tylko maszyną, a jego wynik _zawsze_ należy zweryfikować w przymierzalni. Bezrefleksyjne sugerowanie się obwodem wyliczonym przez tą maszynę jest _błędem_, ponieważ nie bierze on pod uwagę takich kryteriów jak:
    - indywidualna ściśliwość
    - poziom podtrzymania, którego potrzebuje konkretny biust
    - parametry konkretnego stanika.

od deszczu się rośnie :)

Odpowiedz»