Recenzujemy staniki, bo wiemy, że dobrze dobrane czynią cuda!

Kształty piersi

• Sunachan
    Sunachan · 27-10-11 15:33 · do góry^

simeri ----> teraz już 3-latki paradują w dwuczęściowych strojach kąpielowych, żeby zakryć "biust" ;)) za moich czasów jeszcze do ok. 6 roku życia dziewczynki kąpały się w samych majtkach, a malutkie dzieci całkiem goło, mimo że ze wzgl. higienicznych to oczywiście nie jest zalecane ;)
    Co do raka piersi, to rozwija się chyba w tkance gruczołowej, a taką pewnie dziewczyny ze zdjęć mają, tylko w małym stopniu, skoro mogą karmić.

pisze się "dekolT" - NIE "dekolD" !!!!!

Odpowiedz»
  • annuszka
    annuszka · 27-10-11 15:57 · do góry^

Jeżeli chodzi o raka piersi - nawet mężczyźni mogą mieć, tak więc kobiety z bardzo małym biustem również. Każdy człowiek ma piersi, również mężczyźni (ba, mogą oni nawet karmić piersią), co do biustu to jednak bym się zastanawiała :) Ale faktycznie, może sformułowanie Mahedy było troszkę niefortunne, jak widać wielu osobom się ono nie podoba i budzi kontrowersje.

Odpowiedz»
  • Pierz
    Pierz · 27-10-11 21:53 · do góry^

choccolatte: Ja bym osobiście nie powiedziała żadnej kobiecie, ani o niej, że "nie ma biustu", ale to ja. Maheda być może użyła skrótu myślowego, może chciała się wyrazić dosadnie. Nie wiem, nie wydaje mi się to aż tak grubiańskie jak to sugerujesz, ani żeby musiała za to przepraszać. Ogólnie mam wrażenie że ludzie z jej pokolenia częściej używają dosadnych określeń, ale może to tylko takie wrażenie.

Wydaje mi się, że może to dyskusja raczej na osobny wątek, jeśli w ogóle ma sens. Z powyższej wymiany zdań wychodzi raczej, że każdy ma inną wrażliwość i inną tolerancję na rozmaite określenia.

Odpowiedz»
  • simeri
    simeri · 27-10-11 22:08 · do góry^

czy wy na prawdę nie widzicie różnicy między "nie ma biustu" a "niemal nie ma biustu"? to jak w takim razie opiszecie klatkę piersiową osób pod tym podpisem?

sprzedam: Freya Angel Island 30D+XS, Masquerade Capella 28dd
    kupię: cielisty usztywniany stanik 30d/ Eff 70a/70b/75aa!
    simeri maupa o2 kropka pl

Odpowiedz»
  • cisowianka
    cisowianka · 15-01-12 15:28 · do góry^

Pomożecie? Nie jestem w stanie określić swojego kształtu.
    http://pokazywarka.pl/hgdj9g/

Odpowiedz»
  • cisowianka
    cisowianka · 15-01-12 19:40 · do góry^

Nikt nie pomoże?

Odpowiedz»
  • martine
    martine · 15-01-12 20:00 · do góry^

Moim zdaniem stożek, ale mogę się mylić. Mój biust ma dość podobny ;-)

Odpowiedz»
  • asia
    asia · 15-01-12 20:51 · do góry^

zdąrzyłam jeszcze rzucić okiem i wg mnie to na 100% nie jest stożek. Akurat jeśli jest się stożkiem "to się to wie' ;-) Bo biust jest mocno związany z klatką (sporą częścią swojej powierzchni). Tu tak nie jest. Nie wiem jakie kształty w tym wątku rozróżniacie prócz stożków i kropel/kul, ale wg mnie to jest kropla/kula.

Odpowiedz»
  • cisowianka
    cisowianka · 15-01-12 21:01 · do góry^

Dzięki za odpowiedzi dziewczyny. Zdjęcie usunęłam, bo nie chcę żeby wisiało w necie :D
    A poza tym co to ma być? 40 wyświetleń i 1 odpowiedź :P

Odpowiedz»
  • Anydalla
    Anydalla · 15-01-12 21:28 · do góry^

Cisowianka, ja mam b. podobny kształt, tylko z frontu trochę bardziej rozjechane na boki:) Trudno powiedzieć, jaki to kształt. Trochę z kulki, trochę z kropli.

ADRES anydalla malpa gmail kropka com

Odpowiedz»
  • martine
    martine · 15-01-12 21:32 · do góry^

Ja średnio się znam, ale rzuciło mi się w uczy, że biust miał szeroką podstawę i zaczynał się wysoko. Choć w sumie równie dobrze może to być kropla.
    A duża ilość wyświetleń, a mała odpowiedzi to niestety normalna rzecz ;p Dużo osób tylko ogląda i nie komentuje, choć czasami może być irytujące czekanie na jakąś (jakąkolwiek czasami) odpowiedź, gdy zdjęcia wiszą w necie.

Odpowiedz»
  • emeska
    emeska · 15-01-12 22:22 · do góry^

ja też mam podobny kształt i wg mnie to jędrna kropelka, ale mogę się mylić, dlatego mimo że widziałam zdjęcia, to nie pisałam wcześniej ;>

kontakt: em.eska@o2.pl

Odpowiedz»
  • troola
    troola · 15-01-12 22:35 · do góry^

ja też prosiłabym o opinię co to za kształt cyca ;)
    http://pokazywarka.pl/6o42gz/

Odpowiedz»
  • cherry
    cherry · 16-01-12 00:16 · do góry^

Mi wygląda na stożek, ale nie jestem ekspertem ;) À propos! Piękny masz biust :)

Thank God I'm a woman ;)

teresqa@op.pl

Odpowiedz»
  • Pierz
    Pierz · 16-01-12 00:26 · do góry^

Jak dla mnie u obu forumowiczek biust wygląda na krople, tylko że krople to dość pojemne pojęcie. Chyba chodzi tu o coś, na co mówią "kroplostożek", takie pomiędzy.

Odpowiedz»
  • lafressa19
    lafressa19 · 17-01-12 22:41 · do góry^

dziewczyny co to za kształt ten na 1szym obrazku? http://www.breastlift4you.com/breast_shape.htm

Odpowiedz»
  • lafressa19
    lafressa19 · 17-01-12 22:43 · do góry^

i jaki model stanika wybrać?

Odpowiedz»
  • UrsaMinor
    UrsaMinor · 09-02-12 11:13 · do góry^

Też bym się chętnie dowiedziała, co to za kształt:
    http://i41.tinypic.com/15n2bur.png
    Po lewej widok z góry. Charakterystyczny jest ten "garb" w profilu, którego nie widzę na innych profilach i zdjęciach. Oprócz tego piersi są szeroko rozstawione, bez stanika wystają mocno poza obrys, wyczuwam też tkankę piersi pod pachą. No i spore (~32F-FF), przynajmniej w porównaniu do mojego ogólnego rozmiaru.

Jak były mniejsze (polskie 65E-F), nosiłam polskie push-upy bez wkładek, po prostu były najwygodniejsze. Jak skoczyłam o parę rozmiarów w górę, mój ulubiony fason przestał być dostępny... sztywne plunge robią super efekt, ale gniotą mnie w tkankę gruczołową po bokach i na dłuższą metę robią krzywdę. Half-cupy zazwyczaj miały dużo za wąskie fiszbiny. Balkonetki freya i fantasie lądowały z pustą górą miseczki sięgającą aż na ramiona.
    Jedna zaleta - z niczego się nie wylewam, choćby nie wiem, jak mało zabudowanego.
    Aktualnie chodzę w harmony przerobionym na karmnik i zastanawiam się, co jeszcze będzie na tym wybrednym biuście leżało.

Czy to mogą być objawy "większego stożka"?

Odpowiedz»