Kształty piersi
Jesteś na forum Czy noszę dobry rozmiar?
Wróć na wszystkie fora »
Najnowsze wypowiedzi:
-
Hipiska
Up. :) 3 minuty temu · Tanio sprzedam Cleo Lucy 30d ... -
cztery
Moje są nowe z metką. 4 minuty temu · wymienię 10 na 8: szorty ... -
elftherini
Bzium ja nie chcę być mądrzejsza od lekarza, ale skoro mówię mu "dzieje mi się to i to" (i mówię to zanim przeczytam w ulotce...) to chyba powinien skojarzyć z ... 11 minut temu · narzekalnia -
xero
Możesz podać wymiary Rosy? :) 15 minut temu · Panache Rosa 30f, Kalyani 30f, ... -
bzium
Też miałam wiele przejść z lekarzami (i wciąż będę mieć). Z jednej strony oni mało co mówię, wypisują leki i nie spytają o inne problemy (u mnie to nerki), z ... 30 minut temu · narzekalnia -
ester
jeśli Leia nie odda Beacie kasy, to ja też jestem za tym, byśmy się złożyły na tą brakującą kwotę 37 minut temu · zamówienie Leia - dotarło -
lillyannee
wszystko oprócz Brooke aktualne :) 44 minuty temu · Cleo Sadie longline 30dd, Cleo ... -
annaj
Aha, koszty wysyłki 3 funty + 1 za każdy dodatkowy przedmiot. 57 minut temu · Wspólne zakupy Ebay - Belle ... -
happiness
Na mnie dziobowała za duża miska (jednocześnie wbijała się krawędzią). 57 minut temu · Dziobujące Effuniaki -
annaj
Hey, będę zamawiała sobie kilka rzeczy u tego sprzedawcy http://www.ebay.co.uk/sch/belle-lingerie/m.html?item=200612330589&sspagename=STRK%3AMEWAX%3AIT&_trksid=p3984.m1438.l2649&_trksid=p4340 ... 58 minut temu · Wspólne zakupy Ebay - Belle ...

simeri ----> teraz już 3-latki paradują w dwuczęściowych strojach kąpielowych, żeby zakryć "biust" ;)) za moich czasów jeszcze do ok. 6 roku życia dziewczynki kąpały się w samych majtkach, a malutkie dzieci całkiem goło, mimo że ze wzgl. higienicznych to oczywiście nie jest zalecane ;)
Co do raka piersi, to rozwija się chyba w tkance gruczołowej, a taką pewnie dziewczyny ze zdjęć mają, tylko w małym stopniu, skoro mogą karmić.
pisze się "dekolT" - NIE "dekolD" !!!!!
Jeżeli chodzi o raka piersi - nawet mężczyźni mogą mieć, tak więc kobiety z bardzo małym biustem również. Każdy człowiek ma piersi, również mężczyźni (ba, mogą oni nawet karmić piersią), co do biustu to jednak bym się zastanawiała :) Ale faktycznie, może sformułowanie Mahedy było troszkę niefortunne, jak widać wielu osobom się ono nie podoba i budzi kontrowersje.
choccolatte: Ja bym osobiście nie powiedziała żadnej kobiecie, ani o niej, że "nie ma biustu", ale to ja. Maheda być może użyła skrótu myślowego, może chciała się wyrazić dosadnie. Nie wiem, nie wydaje mi się to aż tak grubiańskie jak to sugerujesz, ani żeby musiała za to przepraszać. Ogólnie mam wrażenie że ludzie z jej pokolenia częściej używają dosadnych określeń, ale może to tylko takie wrażenie.
Wydaje mi się, że może to dyskusja raczej na osobny wątek, jeśli w ogóle ma sens. Z powyższej wymiany zdań wychodzi raczej, że każdy ma inną wrażliwość i inną tolerancję na rozmaite określenia.
czy wy na prawdę nie widzicie różnicy między "nie ma biustu" a "niemal nie ma biustu"? to jak w takim razie opiszecie klatkę piersiową osób pod tym podpisem?
sprzedam: Freya Angel Island 30D+XS, Masquerade Capella 28dd
kupię: cielisty usztywniany stanik 30d/ Eff 70a/70b/75aa!
simeri maupa o2 kropka pl
Pomożecie? Nie jestem w stanie określić swojego kształtu.
http://pokazywarka.pl/hgdj9g/
Nikt nie pomoże?
Moim zdaniem stożek, ale mogę się mylić. Mój biust ma dość podobny ;-)
martine.balkonetka@gmail.com
zdąrzyłam jeszcze rzucić okiem i wg mnie to na 100% nie jest stożek. Akurat jeśli jest się stożkiem "to się to wie' ;-) Bo biust jest mocno związany z klatką (sporą częścią swojej powierzchni). Tu tak nie jest. Nie wiem jakie kształty w tym wątku rozróżniacie prócz stożków i kropel/kul, ale wg mnie to jest kropla/kula.
Dzięki za odpowiedzi dziewczyny. Zdjęcie usunęłam, bo nie chcę żeby wisiało w necie :D
A poza tym co to ma być? 40 wyświetleń i 1 odpowiedź :P
Cisowianka, ja mam b. podobny kształt, tylko z frontu trochę bardziej rozjechane na boki:) Trudno powiedzieć, jaki to kształt. Trochę z kulki, trochę z kropli.
ADRES anydalla malpa gmail kropka com
Ja średnio się znam, ale rzuciło mi się w uczy, że biust miał szeroką podstawę i zaczynał się wysoko. Choć w sumie równie dobrze może to być kropla.
A duża ilość wyświetleń, a mała odpowiedzi to niestety normalna rzecz ;p Dużo osób tylko ogląda i nie komentuje, choć czasami może być irytujące czekanie na jakąś (jakąkolwiek czasami) odpowiedź, gdy zdjęcia wiszą w necie.
martine.balkonetka@gmail.com
ja też mam podobny kształt i wg mnie to jędrna kropelka, ale mogę się mylić, dlatego mimo że widziałam zdjęcia, to nie pisałam wcześniej ;>
kontakt: em.eska@o2.pl
ja też prosiłabym o opinię co to za kształt cyca ;)
http://pokazywarka.pl/6o42gz/
Mi wygląda na stożek, ale nie jestem ekspertem ;) À propos! Piękny masz biust :)
Thank God I'm a woman ;)
teresqa@op.pl
Jak dla mnie u obu forumowiczek biust wygląda na krople, tylko że krople to dość pojemne pojęcie. Chyba chodzi tu o coś, na co mówią "kroplostożek", takie pomiędzy.
dziewczyny co to za kształt ten na 1szym obrazku? http://www.breastlift4you.com/breast_shape.htm
i jaki model stanika wybrać?
Też bym się chętnie dowiedziała, co to za kształt:
http://i41.tinypic.com/15n2bur.png
Po lewej widok z góry. Charakterystyczny jest ten "garb" w profilu, którego nie widzę na innych profilach i zdjęciach. Oprócz tego piersi są szeroko rozstawione, bez stanika wystają mocno poza obrys, wyczuwam też tkankę piersi pod pachą. No i spore (~32F-FF), przynajmniej w porównaniu do mojego ogólnego rozmiaru.
Jak były mniejsze (polskie 65E-F), nosiłam polskie push-upy bez wkładek, po prostu były najwygodniejsze. Jak skoczyłam o parę rozmiarów w górę, mój ulubiony fason przestał być dostępny... sztywne plunge robią super efekt, ale gniotą mnie w tkankę gruczołową po bokach i na dłuższą metę robią krzywdę. Half-cupy zazwyczaj miały dużo za wąskie fiszbiny. Balkonetki freya i fantasie lądowały z pustą górą miseczki sięgającą aż na ramiona.
Jedna zaleta - z niczego się nie wylewam, choćby nie wiem, jak mało zabudowanego.
Aktualnie chodzę w harmony przerobionym na karmnik i zastanawiam się, co jeszcze będzie na tym wybrednym biuście leżało.
Czy to mogą być objawy "większego stożka"?