Recenzujemy staniki, bo wiemy, że dobrze dobrane czynią cuda!

stanik dla mamy :-)

• alk
    alk · 08-03-10 16:26 · do góry^

mama chce uświadomienia, chciałabym kupić jej kilka staników do pomierzenia na allegro, stąd pytanie;
    jaki rozmiar na
    92 w biuście, 95 w zwisie, 79 pod biustem (już panicznie się boi, że obwód to nie będzie 80...)
    jakie modele polecacie?
    pozdrawiam :)

Odpowiedz»
  • malena2
    malena2 · 08-03-10 17:08 · do góry^

Może lepiej spróbuj w sklepie. Na allegro zazwyczaj nie można odsyłać a pierwszy stanik nie tak łatwo dobrać.
    Moja kolezanka kupiłam mamie Freya Rio i mama jest zachwycona.

W poszukiwaniu kobiecości zaginionej między pieluchami ;-)

Odpowiedz»
  • Lapinee
    Lapinee · 08-03-10 20:19 · do góry^

Moja mama ma podobne wymiary. Może mój wątek coś pomoże: http://balkonetka.pl/forum/czy-nosze-dobry-rozmiar/2009/9/22/pierwszy-swiadomy-stanik-dla-mamy/1

Harmony (70F) odpadło przez fiszbiny. Jakiś fullcup Fantasie (70E) jest ok, Isis (70E) idealna.

j.wredna @ gmail.com

Odpowiedz»
  • Lapinee
    Lapinee · 08-03-10 20:21 · do góry^

Aha (gdzie opcja edycji?), jeśli nie masz w okolicy sklepu stacjonarnego, albo mama strasznie się wzbrania przez odwiedzeniem go, spróbuj na początek tańszych staników z Allegro albo BraSwapa albo wybierz sklep, w którym z danego modelu będą sąsiednie rozmiary, żeby można było bez problemu wymienić.

j.wredna @ gmail.com

Odpowiedz»
  • kulka_kulkowa
    kulka_kulkowa · 08-03-10 20:37 · do góry^

Gdzie byś nie kupowała (wg mnie na początek mimo wszystko lepsze będą sklepy, rozejrzyj się za promocjami), to jak dasz już mamie staniki do mierzenia, możesz nie mówić, jaki który ma rozmiar. Jeśli będzie jej wygodnie, to zaakceptuje wszystko ;)
    Moja rodzicielka przynajmniej z miesiąc po ostanikowaniu nie wiedziała, że nosi obwód 75 (na tyle, na ile dała się mi ścisnąć miarką, wyszło mi ciasno 82 cm pod) :) A jak się dowiedziała, to miała niepowtarzalną minę, hihihi :) No, ale po miesiącu noszenia nie miała argumentów, żeby krzyczeć, że w 75 się udusi.

A, jej ukochany stanik to Fantasie Elodie, nosi też Rimini (oba side supporty). Pierwszy uświadomiony stanik mamy to Freya Jolie, ale kłuje w mostek, więc rzadko opuszcza szafę.

Na części biuściastych sprawdza się to, co i u mojej mamy - z Fantasie nosi miskę mniej niż z Frei przy tym samym obwodzie.

Odpowiedz»
  • Pucca
    Pucca · 09-03-10 07:59 · do góry^

Przede wszystkim na początek naprawdę kupuj w sklepie.
    Przy tych wymiarach twoja mama "załapuje" się na polską rozmiarówkę 70F/G ewentualnie 75C/D, a że polskie rozmiary nie są szalenie ściśliwe to mama na początek nie przeżyje szoku. Moja nie chciała chodzić na początku w swoim obwodzie, bo ją uciskał.

ps.
    Polecam zmierzyć mamę pod koniec dnia jeszcze raz i zobaczyć czy zmieniają się wymiary. Jeżeli obwód będzie powyżej 80 lepiej na początek kupić jednak obwód 75 (nawet polski).

Odpowiedz»