stanik dla mamy :-)
Jesteś na forum Czy noszę dobry rozmiar?
Wróć na wszystkie fora »
Najnowsze wypowiedzi:
-
happiness
UWAGA UWAGA! Zapraszamy do wzięcia udziału w konkursie:) Jeśli zrobisz zakupy w sklepie OnlyHer we Wrocławiu, Zabrzu lub internetowo na kwotę minimum 150 zł masz szansę wylosować jedną z dwóch ... 6 minut temu · onlyher II - internetowy i ... -
martine
@asia, już odpisuję ;) @aniolek, jak uszyjesz to się pochwal! :D Mnie chodzi mniej więcej o coś takiego: http://pokazywarka.pl/w4wyqs/ Wiem, że są jakieś różnice między krojami, ale nie ... 8 minut temu · Cegiełki -
Hipiska
Up. :) 13 minut temu · Tanio sprzedam Cleo Lucy 30d ... -
cztery
Moje są nowe z metką. 15 minut temu · wymienię 10 na 8: szorty ... -
elftherini
Bzium ja nie chcę być mądrzejsza od lekarza, ale skoro mówię mu "dzieje mi się to i to" (i mówię to zanim przeczytam w ulotce...) to chyba powinien skojarzyć z ... 21 minut temu · narzekalnia -
xero
Możesz podać wymiary Rosy? :) 25 minut temu · Panache Rosa 30f, Kalyani 30f, ... -
bzium
Też miałam wiele przejść z lekarzami (i wciąż będę mieć). Z jednej strony oni mało co mówię, wypisują leki i nie spytają o inne problemy (u mnie to nerki), z ... 40 minut temu · narzekalnia -
ester
jeśli Leia nie odda Beacie kasy, to ja też jestem za tym, byśmy się złożyły na tą brakującą kwotę 48 minut temu · zamówienie Leia - dotarło -
lillyannee
wszystko oprócz Brooke aktualne :) 55 minut temu · Cleo Sadie longline 30dd, Cleo ... -
annaj
Aha, koszty wysyłki 3 funty + 1 za każdy dodatkowy przedmiot. 1 godzina, 8 minut temu · Wspólne zakupy Ebay - Belle ...

mama chce uświadomienia, chciałabym kupić jej kilka staników do pomierzenia na allegro, stąd pytanie;
jaki rozmiar na
92 w biuście, 95 w zwisie, 79 pod biustem (już panicznie się boi, że obwód to nie będzie 80...)
jakie modele polecacie?
pozdrawiam :)
Może lepiej spróbuj w sklepie. Na allegro zazwyczaj nie można odsyłać a pierwszy stanik nie tak łatwo dobrać.
Moja kolezanka kupiłam mamie Freya Rio i mama jest zachwycona.
W poszukiwaniu kobiecości zaginionej między pieluchami ;-)
Moja mama ma podobne wymiary. Może mój wątek coś pomoże: http://balkonetka.pl/forum/czy-nosze-dobry-rozmiar/2009/9/22/pierwszy-swiadomy-stanik-dla-mamy/1
Harmony (70F) odpadło przez fiszbiny. Jakiś fullcup Fantasie (70E) jest ok, Isis (70E) idealna.
j.wredna @ gmail.com
Aha (gdzie opcja edycji?), jeśli nie masz w okolicy sklepu stacjonarnego, albo mama strasznie się wzbrania przez odwiedzeniem go, spróbuj na początek tańszych staników z Allegro albo BraSwapa albo wybierz sklep, w którym z danego modelu będą sąsiednie rozmiary, żeby można było bez problemu wymienić.
j.wredna @ gmail.com
Gdzie byś nie kupowała (wg mnie na początek mimo wszystko lepsze będą sklepy, rozejrzyj się za promocjami), to jak dasz już mamie staniki do mierzenia, możesz nie mówić, jaki który ma rozmiar. Jeśli będzie jej wygodnie, to zaakceptuje wszystko ;)
Moja rodzicielka przynajmniej z miesiąc po ostanikowaniu nie wiedziała, że nosi obwód 75 (na tyle, na ile dała się mi ścisnąć miarką, wyszło mi ciasno 82 cm pod) :) A jak się dowiedziała, to miała niepowtarzalną minę, hihihi :) No, ale po miesiącu noszenia nie miała argumentów, żeby krzyczeć, że w 75 się udusi.
A, jej ukochany stanik to Fantasie Elodie, nosi też Rimini (oba side supporty). Pierwszy uświadomiony stanik mamy to Freya Jolie, ale kłuje w mostek, więc rzadko opuszcza szafę.
Na części biuściastych sprawdza się to, co i u mojej mamy - z Fantasie nosi miskę mniej niż z Frei przy tym samym obwodzie.
Przede wszystkim na początek naprawdę kupuj w sklepie.
Przy tych wymiarach twoja mama "załapuje" się na polską rozmiarówkę 70F/G ewentualnie 75C/D, a że polskie rozmiary nie są szalenie ściśliwe to mama na początek nie przeżyje szoku. Moja nie chciała chodzić na początku w swoim obwodzie, bo ją uciskał.
ps.
Polecam zmierzyć mamę pod koniec dnia jeszcze raz i zobaczyć czy zmieniają się wymiary. Jeżeli obwód będzie powyżej 80 lepiej na początek kupić jednak obwód 75 (nawet polski).
www.do-bra.pl