Recenzujemy staniki, bo wiemy, że dobrze dobrane czynią cuda!

Cleo George - jaki rozmiar?

• Katia
    Katia · 19-07-10 09:14 · do góry^

Ech, przewertowałam katalog, obejrzałam zdjęcia i nadal nie jestem pewna, jaki rozmiar George'a wybrać. 75dd? 70f?

Jak to faktycznie jest z tą jego małomiskowością? Bo z jednej strony w wielu miejscach o niej czytam, a z drugiej w katalogu dziewczyny mają na sobie "tabelkowe" obwody biustu. Mam jednego małomiskowca ewidentnego - kupiłam 75dd, a powinnam była, tak na oko, chyba 70ff. Czy z Georgem jest podobnie?

I jak to jest z jego ścisłością? Czy faktycznie przy obwodzie 77 pod biustem miałabym w 32 problemy z oddychaniem? (ech, nie chcę wtopić - przeczytałam w kilku miejscach, ze Masquerade Coquette jest ścisła, kupiłam 75 pod biustem, a tu wtopa - bo dla mnie ścisłe są po prostu staniki La Senzy Rouched Ribbon - w 32, nawet używanym, jest mi bardzo, bardzo ciasno, a Coquette jakoś niepewnie się trzyma:(( ).

Liczę na waszą pomoc dziewczyny :) (niestety, na trojmiejskiej pustyni na przymiarkę w sklepie nie mam co liczyć).

A

"Nie" z przymiotnikami pisze się razem.

Odpowiedz»
  • Katia
    Katia · 19-07-10 09:32 · do góry^

Gapa ze mnie - wymiary to 77 pod biustem i 96-96,5 w biuście:).

Odpowiedz»
  • paprak
    paprak · 20-07-10 13:31 · do góry^

Ja nosze standardowo 65e i taki tez cleo zakupilam. Miseczki poprostu pieknie zbieraja i sa maksymalnie upakowane powiedzialabym. Raczej mam wrazenie, ze niektore modele sa wielkomiskowe a george ciut ciasniejszy niz standard, moze przez kwestie wspanialego zbierania. W porownaniu do innych stanikow w tym rozmiarze george jest wypelniony w kazdej pozycji maksymalnie i niczego nigdzie nie brakuje. W porownaniu do innych biustonoszy gdzie przy pelnym wyproscie cos sie moze bulkowac a w pochyle luzy powstaja.

skra(malpa)poczta.onet.eu

Odpowiedz»
  • nuageuse
    nuageuse · 20-07-10 17:10 · do góry^

Ja się mogę wypowiedzieć tylko na temat George'a miętowego - miski standardowe, obwód ścisły czyli że nawet jeśli przy moich 67cm czasem noszę 60tki to w George'u bym się bała :)
    Co do innych kolorow to nie wiem, ale słyszałam że koralowy ma mniejszą miskę.

Odpowiedz»
  • Katia
    Katia · 20-07-10 18:20 · do góry^

Ha, już prawie zdecydowałam się na 34dd, a tu wpadka. Analizując wpisy dziewczyn nie wzięłam pod uwagę kolorów. Czyli analiza od początku;).

Odpowiedz»
  • Katia
    Katia · 20-07-10 18:32 · do góry^

No i oczywiście zapomniałam dodać, ze mam na oku wersję koralową ;). Ech, to moje roztargnienie. A może po prostu lepiej wziąć 32E? Będzie po prostu trochę głębszy?

Odpowiedz»
  • nuageuse
    nuageuse · 20-07-10 18:38 · do góry^

Kurczę, nie wiem, nie mierzyłam tego koralowego, może on jest tylko minimalnie mniejszy :/

Odpowiedz»
  • Katia
    Katia · 20-07-10 18:52 · do góry^

Co nagle, to po diable - poczekam jeszcze trochę i może trafi się dziewczyna, która mierzyła i ten, i ten. Ale i tak dzięki:).

Odpowiedz»
  • paprak
    paprak · 23-07-10 12:00 · do góry^

Ja mam ten zolto-niebieski z obecnej kolekcji i na moje strasznie ciasno mierzone 69-70pod biustem jest ok i nie zostawia zadnych sladow po zdjeciu. Pani w sklepie nawet proponowala zanizenie obwodu do 60 ale ja sie nie zgodzilam nawet mierzyc bo nie chce o tyle zanizac, chce sie czuc swobodnie a nie zeby mi cos zebra pilowalo. To chyba kwestia indywidualna gestosci skory, ilosci tkanki tluszczowej, szerokosci zeber, ze jednym wydaje sie byc scisliwcem a na innych lezy normalnie. Poza tym na pewno wersje kolorystyczne beda sie roznic. Wynika to z farbowania dzianiny. Dzianina farbowana na ciemniejsze kolory bedzie bardziej sciagnieta a ta na jasniejsze bardziej elastyczna. Zielen i morski tez po ufarbowaniu sa bardziej sciagniete i mniej elastyczne.

skra(malpa)poczta.onet.eu

Odpowiedz»
  • anusiaaa81
    anusiaaa81 · 23-07-10 12:59 · do góry^

mam koralowy i miétowy w tym samym rozmiarze i nie widzé wielkich róznic miédzy nimi, moze miétowy jest minimalnie wiékszy

Odpowiedz»
  • Emka
    Emka · 31-07-10 21:00 · do góry^

ja mam turkus i koral:)
    miski identyczne,koral może ciut luźniejszy jest,
    obwód nie jest tak sztywny jak w turkusie,oba mam w tym samym rozmiarze
    32D na wymiary 71/73,noszę na naluźniejszej haftce i jest przyjemnie ścisło,na drugiej haftce czuje już delikatny ścisk
    myślę że George to ściślak,bo np obwodowa wypada tak samo jak Cleo Robyn z obwodem 30

milja6@wp.pl
    potrzebuję 32DD/32E

Odpowiedz»
  • Katia
    Katia · 04-08-10 20:26 · do góry^

Dziewczyny, dzięki za pomoc, ale stanik już kupiony:)

34dd i wydaje się, że całkiem ładnie pasuje. Początkowo trochę się marszczył, ale teraz piknie. Rozmiar michy standardowy, jak z tabelki. Ścisły, bo na 77 cm pod biustem 34 jest doskonałe - w węższym bym się podduszała:).

Małomiskowy to raczej Masquerade Coquette jest:).

Odpowiedz»