Okropny biust, okropny problem
Jesteś na forum Czy noszę dobry rozmiar?
Wróć na wszystkie fora »
Najnowsze wypowiedzi:
-
aniolek
? 0 minut temu · Kupię tanio majtki do effuniaków34/36 -
mycha72
up 5 minut temu · Kupię Effuniaki CH 75F/75FF HM ... -
lolita180
up 32 minuty temu · Sprzedam Panache Porcelain Superbra biały ... -
JeestDobrze
a ja nadal szukam:) Najchetniej tease me 33 minuty temu · Kupię Curvy Kate 65FF -
lolita180
up up up 33 minuty temu · Sprzedam Gossard Tutti Frutti 38D, ... -
Leah
http://allegro.pl/la-senza-sliczne-szorty-panterkowe-38-i2101704907.html http://allegro.pl/la-senza-sliczne-szorty-panterkowe-36-i2101704908.html Obczaj sobie te dwie aukcje. Ja kupiłam taki dół, który z powodzeniem robi za komplet do Panterki. :) Różnia się materiałem ... 38 minut temu · Effuniak czerwona panterka dół w ... -
aniolek
Ta ostatnia z koła jest, buty na 2 zdjęciu fajne, dlaczego takie nie kuse, wyobrażacie sobie podmuch wiatru... 41 minut temu · Cegiełki -
Leah
:) 44 minuty temu · Figi LA SENZA ROUCHED RIBBON ... -
pg04
Podzielę się krótko moimi spostrzeżeniami na temat olejowania. Mam ciemne, grube i gęste włosy, układające się w fale. Zachęcona do olejowania zakupiłam kokoska Vatiki. Po półrocznym olejowaniu Vatiką niestety nie ... 47 minut temu · Pielęgnacja włosów - 0% silikonu, ... -
angusia41
Wymiary każdego stanika są w linku, nad zdjęciami :) 48 minut temu · Panache Rosa 30f, Kalyani 30f, ...

Zaraz podam moje wymiary, ale... chcę powiedziec, ze mój biust jest okropny tzn nie wiem czy mały, czy duży, ale obwisły, 3 dzieci karmiłam piersią, trzecie karmie nadal, jak pokarmu najdzie to jedna piers nawet nawet, druga wisi i na odwrót a najgorsze jest to, że mam piekne 28J lub 60J już nie pamiętam, kupiłam dośc dawno ale co mam nosic za duży stanik? Co zrobic i jaki stanik nosic aby piersi były jędrne a nie do pepka? Pomocy, plizzzzzz:(
Podaję wymiarki (chociaż w biuście to nie wiem, gdzie mam sie mierzyc, czy na wysokości sutków na brzuchu, hehe):
pod biustem 73 (!!! jak to? kiedys miałam mniej!!!)
biust 83
To 73 to ciasno na wdechu? Fajnie by jeszcze było byś podała wymiar luźno pod, no i uściśliła co to jest to 83? Bo jak masz bardzo zniszczony biust to najlepiej by było byś podała wymiary "w" mierząc się w miękkim staniku oraz wymiar "w zwisie" (czyli pochylasz się i mając plecy równolegle do podłogi mierzysz piersi).
Zanim podasz te dane, to może coś ciekawego znajdziesz na blogu: http://35plus.blox.pl/html
Oczywiście na wydechu a nie wdechu:D Bo na wdechu masz pewnie dużo więcej;)
W zwisie, jak to w zwisie to znaczy, że mam uklęknąc jak do raczkowania i się mierzyc?? A 73 to najciaśniej czyli na wydechu
Klękać nie musisz- wystarczy, że się pochylisz;) Wiem ,że to może wydawać się śmieszne ale to bardzo ważny wymiar.
Więc założyłam mój najwygodniejszy stanik i w zwsie mam 82 (miarka jest na stanku, ponieważ jest on szeroki, ma 3 zapięcia) a w zwisie bez stanika 84. Więc jaki mam rozmiar??
Tyle, ze w zwisie musisz sie zmierzyć bez stanika... Ja mam dużą różnicę miedzy zwisem a normalnym mierzeniem, i muszę większe miski brać, i w plungach mi biust środkiem wypada- bo są mało jędrne. Dlatego tak ważne jest dobre zmierzenie :)
Roksano, w poście wyżej było napisane, że 84.;)
To jest trochę nie mój zakres rozmiarowy, ale:
zipvirgin - przy 73/83 kalkulator podpowiada 32B/70B brytyjskie lub 30C/65C brytyjskie. Na pewno nie obwód 28.
Przy 73/84 - wyszło 32C/70C lub 30D/65D.
Ja bym zaczęła przymiarki od tych czterech rozmiarów, czegoś miękkiego na fiszbinach i o dość zabudowanej miseczce (balkonetka, nie wiem, czy full-cup znajdzie się w jakimś modelu), bo w nich łatwiej ocenić dopasowanie i szybciej biust będzie odzyskiwał kondycję.
Balkonetki Cleo George są chyba w 32C i bardzo dobrze zbierają - tu obwód 32 powinien być OK, mniejszy na 99% będzie Cię cisnął.
Zanim jednak zaplanujesz szalone zakupy, fajnie by było, jakbyś wstawiła do katalogu zdjęcie w najbardziej dopasowanym ze swoich dotychczas noszonych staników. Wtedy będzie łatwiej ocenić, jaki model i rozmiar ma szansę najlepiej Ci pasować, nie będzie to strzał w ciemno.;)
Polecam też zgłosić się do Agugabi z Onlyher.pl - mail znajdziesz w wątku sklepowym tego forum. Ona na pewno coś wymyśli.;)
ADRES anydalla malpa gmail kropka com
Rozmiary podałam, zakładając, że pod biustem i w biuście zmierzyłaś się względnie dobrze. Przymiarki zweryfikują.;)
ADRES anydalla malpa gmail kropka com
Zauwazylam ze biust zaczana wracac do siebie dopiero po roku od konca karmiena. A wiec glowa do gory, wszystko sie polepszy ! No i oczywiscie dobrze dobrany stanik to grunt.
CHCESZ KUPIC STANIK ? NAPISZ MAILA: eternalvoyageur(at)gmail(kropka)com
Moj staniczkowy bazarek: http://venusianbazaar.blogspot.com/