za mały obwód?
Jesteś na forum Czy noszę dobry rozmiar?
Wróć na wszystkie fora »
Najnowsze wypowiedzi:
-
debris
Mimo że tak całkiem małobiuściasta nie jestem, to w moim odczuciu inaczej leżą zarówno HP i CH z nowej kolekcji. Innych krojów jeszcze nie próbowałam. I niestety tyle nowych effuniaków ... 25 minut temu · www.ewa-michalak.pl effuniak II -
jennygump
Na Walentynki 10 % rabaty na staniki a figi, body i gorsety aż 15 % taniej !!!! Powiedzcie wszystkim, przyprowadzajcie mamy, siostry i przyjaciółki :) Panowie najlepszym prezentem dla kobiety jest bon podarunkowy na ... 26 minut temu · theBOOB Szczecin -
rightnow111
Mam podobny problem, po poukładaniu wszystkiego w staniku mam nawet małe zgięcie pomiędzy fałdką i piersią. Jednak po kilku ruchach wszystko wraca na miejsce, a niejednokrotnie ramiączko pogłębia wrażenie fałdki ... 29 minut temu · wychodzące fałdki przy pachach -
jogurtwaniliowy
emeska, krój HP jest inny w Ninie, a inny w Fuksji. Te staniki po prostu inaczej leżą. Biorąc pod uwagę dziwnie leżące plunge, niektórzy się zastanawiają, czy to tak zawsze ... 49 minut temu · www.ewa-michalak.pl effuniak II -
jogurtwaniliowy
No ja powiem tylko tyle, że oby faktycznie ta decyzja była taka dobra. Bo stare małobiuściaste klientki zaczną się powoli wykruszać. Ja effu-upaa nie kupię. Pasuje mi już tylko krój ... 52 minuty temu · www.ewa-michalak.pl effuniak II -
emeska
a co do okrojonej rozmiarówki - ja tam nie mam problemów ze zrozumieniem, że szycie pewnych rozmiarów dostępnych od ręki jest nieopłacalne i tego, że producent nie zamierza się dokładać do ... 56 minut temu · www.ewa-michalak.pl effuniak II -
kaha
^ 1 godzina, 21 minut temu · sprzedam freya rio 28G czerwona -
emeska
ja tam nie widzę, żeby PL zmieniły krój. moim zdaniem to kwestia materiałów. nie ma już miękkich koronek, które były podatne na delikatne odkształcenia i maskowały ewentualne bułki przy krawędzi ... 1 godzina, 25 minut temu · www.ewa-michalak.pl effuniak II -
futrzata
up ! 1 godzina, 32 minuty temu · Effuniak czerwona panterka dół w ... -
edik77
".... to też wiele tłumaczy.... " Co tłumaczy, pani Ewo? Czuję się wywołana do tablicy, gdyż również otrzymałam effu-upa do testowania. Niedługo potem opisałam w mailu pierwsze wrażenia i zapytałam w jakiej ... 1 godzina, 32 minuty temu · www.ewa-michalak.pl effuniak II

Witam, dopiero zaczęłam swoją przygode z dobrze dobranymi stanikami:) w tym celu udałam się do sklepu Yoshi w Poznaniu i nabyłam (za pomocą miłej sprzedawczyni) stanik push-up firmy Konrad w rozmiarze 65D (wczesniej kupowalam 75A, 75B lub 80 B;)) Jednak mam pewne obawy czy jest to aby na pewno dobry rozmiar gdyż pod biustem mam 77 cm. Ogolnie stanik mam zapiety na pierwsza haftke na poczatku odczuwałam zmiane, ale teraz w ogole go nie czuje. Zawsze miałam problemy z garbieniem się (jestem dosyć wysoka) i od tego mam takie malutkie wałki na plecach(wiecie o co chodzi:D?) dlatego przez to mam 77 cm. raz zdazylo mi sie kupic 70 i po tygodniu rozciagnal sie tak że gdybym mogla to zapielabym na 10 haftke bo trzecia była stanowczo za luźna. a teraz sobie wygarniam te wszystkie wałki bułki itp do miseczki. ale do sedna, czy waszym zdaniem powinnam przezucić sie jednak na 70? bo pare dziewczyn na innym forum stwierdzila że mam stanowczo za mały obwód na takie wymiary.
zaczynałam moja przygodę z dobrze dobranymi stanikami jakieś 1,5 roku temu i wtedy obowiązywał dogmat: " dobry obwód to najmniejszy w jakim jesteś w stanie się zapiąć". Mam 78/80 pod biustem więc nosiłam przez jakiś czas 70-tki, które robiły mi paskudne ślady, a pod koniec dnia dawały się nieźle we znaki (żebra aż bolały), po jakimś czasie doszłam do wniosku,( a wypowiedzi dziewczyn na LB i tutaj to potwierdzają)że najlepszy obwód to taki w którym Ci wygodnie, a który nie podjeżdża na plecach. Spróbuj 70-ale z dobrej firmy (Panache, Freya, La Senza, z polskich to chyba Comexim można polecić z czystym sumieniem), masz wtedy gwarancję, że stanik nie rozciągnie się masakryczne. No i oczywiście ściślejsze 75-tki.
To zależy od stanika... lepiej nie zaniżać aż tak, bo mniejszy obwód jest dla innej budowy klatki piersiowej i np to 65D może mieć za wąskie fiszbiny... lepiej kupić mało rozciągający się stanik z obwodem najbardziej przybliżonym do naszego... no i też jest tak, że im bardziej zaniżony i rozciągnięty obwód tym szybciej się zużywa, bo nic nie jest niezniszczalne i duże naprężenia szybko zrobią swoje... wiec ja bym się starała raczej poniżej 70 nie schodzić, a nawet próbować ciasnych 75 (np. z La Senzy czy Gossarda)