Recenzujemy staniki, bo wiemy, że dobrze dobrane czynią cuda!

Jaki powinnam mieć stanik?

• medeline
    medeline · 22-07-10 14:23 · do góry^

Zdecydowałam, że kolejnym moim stanikiem będzie uświadomiony stanik. Ale im więcej czytam, tym bardziej się gubię :( Nie mam możliwości przymierzenia w sklepie stacjonarnym, jaki rozmiar i fason byłby na mnie dobry, zostaje mi zamawianie internetowo. Dlatego proszę o wskazówki dotyczące rozmiaru i fasonu, jaki powinnam wybrać. Zależy mi na takim, który nie będzie robił "dziubków" i do większych dekoltów, coś z push-upem.
    Aktualnie noszę ten 75B: http://white_magic.fm.interii.pl/P220710_13.320001.JPG
    ale jest wysłużony i powinien przejść na emeryturę.
    Kształt piersi jest jak dla mnie... nieokreślony i nieciekawy, dlatego tylko dla odważnych: http://white_magic.fm.interii.pl/cyce.jpg

Moje wymiary: na wydechu pod biustem wychodzi mi 68-69cm w zależności od dnia. Na wdechu ok 72cm. W biuście 82-83 lub 84, w zależności czy spłaszczam trochę sutki, czy nie. W zwisie ok 85.
    Mam szerokie ramiona, wydaje mi się, że obwód 65 byłby w porządku, ale miseczka?

Odpowiedz»
  • Klamerka
    Klamerka · 23-07-10 21:31 · do góry^

Myślę, że powinnaś celować w okolice 30d lub nawet 28e.Może spróbuj zamówić sobie coś z polskich sklepów internetowych w razie gdyby nie pasował nie ma problemu z odesłaniem;)

Odpowiedz»
  • medeline
    medeline · 24-07-10 00:06 · do góry^

Dziękuję za pomoc :)

Odpowiedz»
  • rysia_zdzisia
    rysia_zdzisia · 24-07-10 13:56 · do góry^

Ja bym nie schodziła poniżej obwodu 65, bo nie ma co robić ekstremalnych zaniżeń, tym bardziej, że masz mało ocieplacza... ja bym celowała w brytyjskie 30D, ale czasem może być i 30C jak np opulence pour moi, która jest dużomiseczkowa- wszystko jak widać zależy od modelu. Ja bym na Twoim miejscu jeszcze zagadnęła Agugabi w wątku sklepowym Onlyher http://www.balkonetka.pl/forum/sklepy-ze-stanikami/2009/7/24/wwwonlyherpl/last#p32348 Agu na pewno pomoże Ci coś wybrać.

Odpowiedz»
  • Sunachan
    Sunachan · 24-07-10 14:39 · do góry^

myślę, że dobre byłyby fasony plunge, bo masz pełne piersi od strony mostka. na mniejsze biusty poleca się halfcupy, ale wydaje mi się, że niższy krój mógłby prawie odsłaniać brodawki.

pisze się "dekolT" - NIE "dekolD" !!!!!

Odpowiedz»
  • Clover
    Clover · 25-07-10 16:32 · do góry^

Jejku dziewczyno masz normalne cycki ;P Podobne do moich, tylko ja ma jeszcze większą "poduszeczkę" tam gdzie jest mięsień piersiowy. Ja ostatnio celuję w halfcupy i jestem z nich dziko zadowolona :) I bierz staniki z pionowym cięciem, jakoś lepiej się układają.

Odpowiedz»
  • medeline
    medeline · 25-07-10 23:11 · do góry^

Już napisałam do Agugabi :) Dzięki dziewczyny za tak konkretne info, może w coś trafię :)

Clover, heh, to mnie pocieszyłaś! Jak na razie żyję w przekonaniu, że na stanik, który na mnie leży trafiam raz na 2 lata, więc zwalam na swoje cyce...

Odpowiedz»
  • Izz95
    Izz95 · 25-07-10 23:22 · do góry^
    Odpowiedz»
  • magdus
    magdus · 26-07-10 09:13 · do góry^

według mnie jesteś stożkiem :)
    co do rozmiaru zaczęłabym od 65d (30d), ale w niektórych modelach właśnie 65c lub 65dd nawet :) agu na pewno ci pomoże więc się nie łam :) i czekam na zdjęcie w szufladzie w nowym nabytku :)

they say watch what you ask for cause you might receive

mój kontakt: magda_k.1986@o2.pl

Odpowiedz»
  • medeline
    medeline · 27-07-10 12:27 · do góry^

czyli jak np. spodobał mi się opulence gel pour moi, powinnam próbować z 30C? :)

Odpowiedz»
  • czarna_zmija
    czarna_zmija · 27-07-10 12:37 · do góry^

Żelek jest małomiskowy, więc mogłabyś teoretycznie próbować 30D, ale ja jestem najlepszym przykładem, że kalkulator i wymiary to jedno, a co leży drugie :). Z kolei żelek ma też krótkie fiszbiny, więc też wiele zależy od kształtu piersi. Mi np. leżą oba (i 30D i C) z tym, że przy C jest większe uniesienie

Odpowiedz»
  • czarna_zmija
    czarna_zmija · 27-07-10 12:39 · do góry^

A, bo to po tym tekście rysi to 30c wyszło :). Bo W Opulence sprawa ma się tak, że miękus jest dużomiseczkowy, a żelek mało- tak dla jasności :).

Odpowiedz»
  • medeline
    medeline · 27-07-10 13:03 · do góry^

A no właśnie :) Jedynie obawiam się, że dla mnie może być pusty u góry, bo mam nisko osadzony biust. Poza tym patrząc na niego, chce się go mieć :D U Ciebie wygląda slicznie...

Od Agu dostałam propozycję Clary Bow i Petala :) Tylko kwestia dogadania się z rozmiarami, bo już większości brak.
    Ale bardzo by mi pasowało, żeby któryś z tych był na mnie OK :)

Odpowiedz»
  • magdus
    magdus · 27-07-10 13:09 · do góry^

clarcia jest boska :) polecam :)

Odpowiedz»
  • medeline
    medeline · 27-07-10 13:11 · do góry^

Akurat na tobie ją lustrowałam :D ale boję się naprawdę, że 65 będzie za ciasne, a i miseczka D podobno może być za duża. I dojdź tu do konsensusu

Odpowiedz»
  • czarna_zmija
    czarna_zmija · 27-07-10 13:24 · do góry^

Wątpię czy 65 byłaby za ciasna (porównując chociażby ze Spice'em czy Euphorią z magdusiowej szuflady, bo te modele znam i mi 32 w Euphorii latała, a 30 się sprawdzają w Spice i Miss Jones- którą właśnie dostałam i muszę wrzucić, bo sama nie wiem :(), więc wszystko kwestia miski.

Odpowiedz»
  • magdus
    magdus · 27-07-10 13:30 · do góry^

powiem tak - mam właśnie na sobie Clarcię i mam ją zapięta najluźniej. czasami jak potrzebuję, to zapinam na środkową haftkę. zależy jak lubisz się ściskać ;) porównując np do effuniaków 60tek, to w clarci mam takie samo odczucie na środkowej haftce :)

Odpowiedz»
  • medeline
    medeline · 27-07-10 13:36 · do góry^

W takim razie może spróbuję zamówić na przymiarkę :) Przykro będzie, jeśli faktycznie miseczka D okaże się za duża, bo ładniutki ten staniczek

Odpowiedz»
  • rysia_zdzisia
    rysia_zdzisia · 27-07-10 15:16 · do góry^

O rzeczywiście mogło wyjść jakbym w ogóle opulencja byłą dużomiseczkowa niezależnie od fasonu, a ja przyznaje z ręką na sercu, że nawet nie pomyślałam o żelku :/ Oczywiście chodziło mi o wersję miękką, bo one są najlepsze do ustalenia rozmiaru, a żelek to stanik na specjalne okazje...

Odpowiedz»
  • medeline
    medeline · 28-07-10 09:15 · do góry^

Rysiu, malutkie nieporozumienie :)

Zamówiłam jak na razie 65C (bo D brak) audelle constance i petal. Zobaczymy, co z tego wyjdzie :)

Odpowiedz»
  • magdus
    magdus · 28-07-10 10:52 · do góry^

petal chyba powinien być dobry, natomiast constance może być za mały :) ale okaże się jak dojdą :) czekam na wrzutkę ;)

Odpowiedz»
  • medeline
    medeline · 28-07-10 12:48 · do góry^

Na pewno się obfocę, jak tylko dojdzie :) Na razie zamówienie w realizacji :D

Odpowiedz»
  • magdus
    magdus · 28-07-10 13:11 · do góry^

to za dwa dni powinien być :)

Odpowiedz»
  • medeline
    medeline · 28-07-10 18:01 · do góry^

Już wysłany, wybrałam kuriera, więc może dojdą nawet jutro? Bardzo bym się cieszyła, jeśli któryś z nich byłby dobry, bo zostałam na razie z jednym (kot sąsiada lubi pranie...)

Odpowiedz»
  • magdus
    magdus · 30-07-10 02:19 · do góry^

i się moje sprawdziło widzę ;)

Odpowiedz»
  • medeline
    medeline · 30-07-10 08:32 · do góry^

O tak :) Ale mam jedynie przedłużkę do dwuhaftkowych staników. Na próbę ją założyłam, ale jakoś się nie chcą ładnie miski układać, jedna uporczywie zaczyna odstawać. Jak wyjmę gąbeczkę, to jest znośnie. Ale nie wiem, czy chcę się tak użerać, zwłaszcza, że w pasmanterii nie mają na pojedynczą haftkę przedłużki... Może w innej popytam

Odpowiedz»
  • magdus
    magdus · 30-07-10 11:39 · do góry^

na pewno są też pojedyncze przedłużki :) jak ci się uda zdobyć, to wklej nowe fotki :) no albo zwróć i wymień na obwód 70 :)

Odpowiedz»
  • medeline
    medeline · 30-07-10 13:32 · do góry^

Znalazłam, kupiłam, wypróbowałam.
    Zrobię zdjęcia i wrzucę :) Tylko chyba bez sensu brać na przedłużkę, jeśli 70B będzie niedługo

Odpowiedz»
  • magdus
    magdus · 31-07-10 00:49 · do góry^

owszem :) no chyba, że ci zależy na tej wersji kolorystycznej :)

Odpowiedz»