pomoc w doborze stanika
Jesteś na forum Czy noszę dobry rozmiar?
Wróć na wszystkie fora »
Najnowsze wypowiedzi:
-
Leah
http://allegro.pl/la-senza-sliczne-szorty-panterkowe-38-i2101704907.html http://allegro.pl/la-senza-sliczne-szorty-panterkowe-36-i2101704908.html Obczaj sobie te dwie aukcje. Ja kupiłam taki dół, który z powodzeniem robi za komplet do Panterki. :) Różnia się materiałem ... 0 minut temu · Effuniak czerwona panterka dół w ... -
aniolek
Ta ostatnia z koła jest, buty na 2 zdjęciu fajne, dlaczego takie nie kuse, wyobrażacie sobie podmuch wiatru... 3 minuty temu · Cegiełki -
Leah
:) 6 minut temu · Figi LA SENZA ROUCHED RIBBON ... -
pg04
Podzielę się krótko moimi spostrzeżeniami na temat olejowania. Mam ciemne, grube i gęste włosy, układające się w fale. Zachęcona do olejowania zakupiłam kokoska Vatiki. Po półrocznym olejowaniu Vatiką niestety nie ... 9 minut temu · Pielęgnacja włosów - 0% silikonu, ... -
angusia41
Wymiary każdego stanika są w linku, nad zdjęciami :) 10 minut temu · Panache Rosa 30f, Kalyani 30f, ... -
beata1978
Aha z wrażenia zapomniałam napisać, że udało mi się dzisiaj wysłać kilka paczek, jutro pójdzie reszta :) 11 minut temu · zamówienie Leia - dotarło -
beata1978
A ja nie :P To był mój błąd, więc taka jest kolej rzeczy. Stanika nie ma na fakturze i nie została za niego pobrana kasa. Po złożeniu zamówienia Leia wysłała ... 13 minut temu · zamówienie Leia - dotarło -
aniolek
Fajna spódnica, może być z półkoła lub wycinka z zakładkami u góry, tylko nie taka kusa, bo psuje cały efekt, do kolanka, jak taki grubszy materiał, to szew z tyłu ... 13 minut temu · Cegiełki -
simeri
up 13 minut temu · wymienię figi Masquerade Minuet czarne ... -
Zombie
Ja mam zamiar zostawić trochę tych moich biednych pieniędzy w sklepie internetowym, ale póki co czekam aż Agugabi odpisze mi na maila. Piszę to tutaj, bo może Pani Aga zaważy ... 14 minut temu · onlyher II - internetowy i ...

Witam,
sama od jakiegos czasu taram sie nosic dobrany stanik, i postanowiłam ostanikowac też mame. Dlatego prosze o pomoc i weryfikacje czy w dobrym kierunku szukam :)
wymiary:
pod biustem: 92 cm
biust(lużno): 110 cm
biust w staniku (żle dobranym): 105 cm
wg brytyjczyków myślałam o 38E , albo o 40D.
dobrze to wyliczyłam czy proponujecie jakis inny rozmiar?
szczerze mówiąc siebie mi było łatwiej ostanikować niż mame ;)
jeszcze zapytam tylko o pomiar w tak zwanym zwisie bo to dużo mówi o rozmiarze? Wydaje mi się że raczej lepsze było by 38e, ale to też w zależności od modelu :)
Pokaż życiu, że je lubisz. Pokaż, że umiesz je kochać :)
mara_m @ wp.pl
no wlasnie w zwisie czyli bez stanika tak 110 cm jest.
noo własnie mysle nad 38e.
ale nie wiem jakie modele sa dobre na poczatek nna taki biust.
bo biust mamy no cos swoje lata ma i mama mówi ze wygladac jakos super juz nie musi ale chcialaby by było wygodniej w staniku i lepiej podtrzymywał itp :)
to widzę, że mama chyba ma jeszcze dość jędrny biust :) w związku z tym można się zasugerować kalkulatorem :) ja bym wzięła obwód 85 (38) chyba, że mama ma trochę tłuszczyku i lubi się ściskać (jak moja ;) co do miski e mogłaby być za duża... przy obwodzi 85 sugerowałabym dd, przy obwodzi 80 byłaby e :)
no ale mogę się mylić, bo to nie moje okolice rozmiarowe :)
they say watch what you ask for cause you might receive
mój kontakt: magda_k.1986@o2.pl
Zgodzę się z magdus że to też może być inna miska czy obwód bo to zależy od predyspozycji danej osoby, ściśliwości. Wydaje mi się, na początek warto by właśnie upolować jakiś niedrogi stanik w okolicach rozmiarowych (38e, 38dd, 36e) i dopiero na tej podstawie szukać czegoś lepiej dopasowanego.
mara_m @ wp.pl
no własnie poluje na poczatek 38e,
tak ja mierzylam i wymeirzyłam ze miske w okolicy 30-32 cm zalezy jak zmierzone, a z tego co widzialam to miski roznie wypadaja.
no wlasnie mama ma troche tłuszcyzku, ale jest z tych co woli byc mniej sciaskana, wiec na razie szukam jej co z lekko rozciagliwym obwodem by jej nie udusic;)
Mam nadzieje ze spodoba jej sie noszenie dobrze dobranego biustonosza. :)
Szczerze tak od siebie dodam, że łatwiej mi było przekonac mame do tego, że nosi źle dobrany biustonosz niż moje znajome :( które twierdza żę stanik w rozmiarze E to juz namiot cyrkowy itp.
niestety :/ moja mama też się powoli przełamuje ;)
they say watch what you ask for cause you might receive
mój kontakt: magda_k.1986@o2.pl
mi z moją mamusią szło trochę mozolnie bo "e tam po co pieniądze na jakiś tam stanik wydawać", "przecież ten całkiem nieźle leży" itp jak kupiłam jej dobrze dobrany to powiedziała "po co takie wielkie michy", ale jak założyła - wielkie zdziwienie że pasuje i w dodatku dobrze leży... ale widzę że jeszcze trochę nie dowierza w te dobre rozmiary....
mara_m @ wp.pl