Recenzujemy staniki, bo wiemy, że dobrze dobrane czynią cuda!

POMOCY!! Jaki mam rozmiar stanika??

• Izz95
    Izz95 · 25-07-10 22:07 · do góry^

Witam!
    Muszę założyć drugi wątek bo na ten pierwszy nikt prawie nie odpowiada;/
    Więc tak moje wymiary to:
    w biuście od 74-77(zaleznie od dnia cyklu i pory dnia jak zauwazylam)
    pod biustem 63-64
    w zwisie 81,5. Wszyskie pomiary uwzgledniaja sutki bo u mnie inaczej sie nie da.
    Muszę dodać ze KOSTAR 0017 60c był za mały... I teraz ostatnio kupilam m&s 65c limited miękus i jest dobry dziwi mnie to... znaczy obwód mógły byc ciasniejszy no ale narazie musi być. Już nic z tego nie rozumiem;/ Moje piersi maja tak zwany ksztalt kropli jak gdzies tu znalazlam czyli na gorze mniej a na dole wiecej. W jakie fasony mam celowac a co za tym idzie w jaki rozmiar?? POMOCY!

Odpowiedz»
  • Anydalla
    Anydalla · 25-07-10 23:30 · do góry^

W tamtym wątku dziewczyny już wszystko napisały... skoro 65c/30c są za luzne i dobre w miskach, bierz 60d/28d. Panna niedowiarek:)
    Polskie 60c jest teoretycznie większe od 28c, ale Kostar 0017 to baaaardzo małomiskowy model.

ADRES anydalla malpa gmail kropka com

Odpowiedz»
  • Anydalla
    Anydalla · 25-07-10 23:31 · do góry^

I poprosimy zdjęcia w 30c:)

Odpowiedz»
  • Izz95
    Izz95 · 25-07-10 23:35 · do góry^

Zdjęcie 30c jest w mojej szufladzie;)
    Ale na prawde moj mikroskopijy biust to nie moze byc 60d....

Odpowiedz»
  • magdus
    magdus · 26-07-10 09:09 · do góry^

a właśnie że może :)

they say watch what you ask for cause you might receive

mój kontakt: magda_k.1986@o2.pl

Odpowiedz»
  • Anydalla
    Anydalla · 26-07-10 09:33 · do góry^

A, faktycznie jest zdjęcie;) Dziewczyno, jaki mikroskopijny biust! Ja się nie zgadzam z tym osądem. No widzisz, skoro Twój biust może tak fajnie wyglądać w 30c, to w 28d też może.;) Wyobraź sobie ten sam stanik, który zaprezentowałaś, tylko z obwodem krótszym o parę centymetrów i trochę płytszą (tak, płytszą!) miseczką - to będzie 28d.;) I bez niedowiarstwa proszę.;D
    30c w tym samym modelu jest zwykle ciut głębsze niż w 28d, więc jak miseczka z większym obwodem jest ciut za duża, to przeliczona miseczka z obwodem oczko mniej może być w sam raz.;) [por. La Senzę Luscious 32e i 34dd w mojej szufladzie, niby ten sam rozmiar z większym/mniejszym obwodem, a głębokość miski też wypada inaczej)].
    Jak masz okazję przymierzyć gdzieś 28d, to się nie wahaj.;)

Odpowiedz»
  • magdus
    magdus · 26-07-10 12:02 · do góry^

bo te miski wypadają plus minus takie same po przeliczeniu, ale czasami jest różnica np 0,5 cm a akurat tyle może robić różnicę, żeby wszystko super leżało.

alladynko, według twojej teorii 28e też powinno być ciut płytsze niż 30dd tak? :) bo ja ostatnio po zmianie rozmiaru popadłam chyba w przywiązanie do "dd" i o ile uwierzenie w 30dd nie sprawia mi problemu, to już w 28e tak :p

przepraszam za ot :)

Odpowiedz»
  • Anydalla
    Anydalla · 26-07-10 12:08 · do góry^

Magduś, powinno być ciut płytsze niż 30dd.;) Teoria jest pożyczona od innych dziewczyn i sprawdzona w praktyce (choć przyznam, że początkowo nie dowierzałam). Najlepiej to widać wtedy, gdy węższy obwód z większą miseczką jest bardzo na styk, np. 28e na styk, wtedy 30dd masz szansę się zmieścić.;) Na mnie czasem 32E jest trochę za duże, a 30F odpowiednie z tego samego modelu.;) Kiedyś nawet to rozkminiłam matematycznie, ale teraz już nie pamiętam.;D

Odpowiedz»
  • magdus
    magdus · 26-07-10 13:04 · do góry^

czyli moje obawy są nieuzasadnione :p dobrze wiedzieć :p

Odpowiedz»
  • Izz95
    Izz95 · 26-07-10 15:12 · do góry^

Ale słyszałam, że m&s są małomiskowe to moze dlatego dobrze na mnie lezy? Bo jak widze wymiary kolezanek z 60d to ich wymiary w biuscie sa wieksze od moich chyba, ze w moim pzypadku brac pod uwage ten zwis jako obwod biustu? Hmm powoli sie gubie w tym wszystkim;P

Odpowiedz»
  • varietta
    varietta · 26-07-10 15:30 · do góry^

Izz, tak na prawdę nikt Ci na 100% nie powie "taki a taki rozmiar powinnaś nosić i koniec". Rozmiary niestety różnią się w zależności od producenta, modelu, kroju czy nawet koloru. Dziewczyny podpowiedziały w jakich okolicach powinnaś szukać, a i tak wszystko sprowadza się do mierzenia i zawsze jest dobrze zmierzyć kilka sąsiednich rozmiarów (większa/mniejsza miseczka, większy/mniejszy obwód) bez oporów "TAKI rozmiar to na pewno nie dla mnie".
    Powodzenia i nie zrażaj się na początku jak nie trafisz z rozmiarem, w końcu kiedyś znajdziesz ten swój krój, rozmiar wyjściowy i będziesz +/- wiedziała w jakich modelach w jaki rozmiar celować :)

Odpowiedz»
  • magdus
    magdus · 26-07-10 15:41 · do góry^

izz, ale nie liczy się tylko ile masz w biuście. liczy się różnica. są tutaj dziewczyny, które mają tyle, co ja w biuście a noszą mniejsze rozmiary, bo mam większą różnicę. wiele zależy od kształtu i właściwości samych piersi, że się tak wyrażę ;) jeśli masz możliwość, po prostu przymierz 60d i się sama przekonasz :)

Odpowiedz»
  • Anydalla
    Anydalla · 26-07-10 16:07 · do góry^

Izz, M&S nie trzyma się rozmiarówki.;p Niektóre ich modele są megaluźne i normalnomiskowe (jeszcze nie trafiłam na małomiskowego), inne bardzo ścisłe i ogromnomiskowe (nijak się mają do standardu), takie 30e potrafi wypadać jak 28ff.

Odpowiedz»
  • Izz95
    Izz95 · 26-07-10 16:38 · do góry^

Niestety nie mam gdzie przymierzyć;( W moim mieście są same 70! A jak znajdzie sie 65 to cud. A troche szkoda mi dać 70 zł za stanik ktory bede musiala sprzedac;( I jeszcze ta literofobia;/ Ja sie caly czas boje ze zamowiony 60c bedzie za duzy..

Odpowiedz»
  • varietta
    varietta · 26-07-10 16:48 · do góry^

Izz, to może zamów jeden model w sklepie internetowym w kilku rozmiarach (2-3) jeśli możesz sobie na to pozwolić. Jeśli żaden nie będzie pasował odsyłasz wszystkie i dostajesz zwrot pieniędzy, a przymierzysz, porównasz, może akurat będzie któryś pasował.

Odpowiedz»
  • magdus
    magdus · 27-07-10 08:27 · do góry^

właśnie, to jest dobry pomysł :) zamów kilka jeśli masz kaskę i będziesz mogła porównać :)

Odpowiedz»
  • Izz95
    Izz95 · 27-07-10 12:51 · do góry^

Ehh;( Jestem zrozpaczona doszły te 4 staniki od m&s i .... są za małe;( Wylewam się;( Ehh pojda na bra swap

Odpowiedz»
  • Izz95
    Izz95 · 27-07-10 12:54 · do góry^

Zdjęcia dodam potem

Odpowiedz»
  • magdus
    magdus · 27-07-10 13:10 · do góry^

no widzisz? :) ale nie załamuj się :) znajdziesz dobry rozmiar :)

Odpowiedz»
  • rysia_zdzisia
    rysia_zdzisia · 27-07-10 15:12 · do góry^

Czyli za małe- tak jak napisałam w pierwszym założonym przez Ciebie temacie;) Naprawdę nie ma co bać się literek- uwierz w swój biust;)

Odpowiedz»