Oznaki zamałości - kupować większe czy jeszcze nie?
Jesteś na forum Czy noszę dobry rozmiar?
Wróć na wszystkie fora »
Najnowsze wypowiedzi:
-
aniolek
Odżywkę od dołu do góry nakładać, jak makaron wsiakają, przy skórze, to będą sie tłuścić. Yarrowa napisałam maila. 21 minut temu · Pielęgnacja włosów - 0% silikonu, ... -
aniolek
? 26 minut temu · Kupię tanio majtki do effuniaków34/36 -
mycha72
up 31 minut temu · Kupię Effuniaki CH 75F/75FF HM ... -
lolita180
up 58 minut temu · Sprzedam Panache Porcelain Superbra biały ... -
JeestDobrze
a ja nadal szukam:) Najchetniej tease me 59 minut temu · Kupię Curvy Kate 65FF -
lolita180
up up up 59 minut temu · Sprzedam Gossard Tutti Frutti 38D, ... -
Leah
http://allegro.pl/la-senza-sliczne-szorty-panterkowe-38-i2101704907.html http://allegro.pl/la-senza-sliczne-szorty-panterkowe-36-i2101704908.html Obczaj sobie te dwie aukcje. Ja kupiłam taki dół, który z powodzeniem robi za komplet do Panterki. :) Różnia się materiałem ... 1 godzina, 4 minuty temu · Effuniak czerwona panterka dół w ... -
aniolek
Ta ostatnia z koła jest, buty na 2 zdjęciu fajne, dlaczego takie nie kuse, wyobrażacie sobie podmuch wiatru... 1 godzina, 7 minut temu · Cegiełki -
Leah
:) 1 godzina, 10 minut temu · Figi LA SENZA ROUCHED RIBBON ... -
pg04
Podzielę się krótko moimi spostrzeżeniami na temat olejowania. Mam ciemne, grube i gęste włosy, układające się w fale. Zachęcona do olejowania zakupiłam kokoska Vatiki. Po półrocznym olejowaniu Vatiką niestety nie ... 1 godzina, 13 minut temu · Pielęgnacja włosów - 0% silikonu, ...

Dobry rozmiar, jak wiecie, noszę już od jakiegoś czasu. Trochę temu mi się przytyło, biustu przybrało (sama sobie mierzę 86, mama mi wymierzyła 88), ale mam problem z określeniem, które staniki są już za małe, a które tylko przymałe i uwierzcie mi, że wstawianie zdjęć nic nie da, bo są to rzeczy, których na fotkach nie widać :P
ad rem :P bułki mi się typowe nie tworzą (tworzyły się w dżordżu w rozmiare 30D), bo mam wrażenie, że w halfach jakoś o nie u mnie niełatwo :P tu się mi ramiączko zluzuje, tu sobie fiszbiny przepchnę pod pachy i jakoś cycek się mieści, ALE
- w Fifi robi mi się coś takiego - jest na tyle mało zabudowana, że permanentnie wystaje mi otoczka, a po pewnym czasie w ogóle sutki wyskakują radośnie na wierzch, a miska łamie się na dole (stanik się nie zsuwa). nie jest za ciasny, mogę zapiąć na wszystkie haftki, noszę raczej na drugiej, w gorące dni, jak spuchnę, to na pierwszej. czy to już zamałość?
- w Espricie robi się lekka wypukłość nad krawędzią, może nawet i bułka. po przepchnięciu fiszbin pod pachę robi się luźniej, ale za to cycek ucieka mocno do środka.
- Luna tnie mi pierś krawędzią, chyba że ramiączka mam poluzowane (biust raczej na tej samej wysokości niezależnie od ramiączek) - tzn wtedy też pragnie mnie ciąć w mocniejszym wyproście :P
- Effuniak nie robi nic z tych rzeczy !!! a przecież nie urósł razem z biustem Oo
- George jest idealny :D
no i nie wiem, wymieniać szufladę? nie ukrywam, że każdy ze staniorków trochę kosztował, a ja nie mam kasy na nowe. nie wiem, czy to już zamałość, czy tylko se marzę, że mi cycki urosły :P no i Fifi już nie do dostania :/
może znacie jakieś inne nietypowe objawy zamałości bez typowych bułek?
powiem ci, że ja też się długo nagłowiła, zanim swoje staniki powymieniałam. typową bułę widziałam jedynie w Matildzie.
po kolei - jeśli chodzi o tak otwarte staniki jak fifi, ciężko jest dostrzec ich zamałość. najlepiej chyba się przypatrzeć z profilu. moja Millie po prostu w pewnym momencie tworzyła mi z profilu przygniecioną kulkę - górą wypchnięte i dołem upchnięte, z prostą linią od frontu ;) z przodu efekt był mega barokowy a sutki wcale mi nie uciekały ;)
Esprit chyba jest bardziej zaokrąglony do środka, więc jest opcja, że może ciut ciąć. nie ma co przepychać fiszbin, bo pewnie jak w nim chwilę pochodzisz, to znowu ci ucieka ;)
Luna chyba też ma trochę zamykającą się krawędź, co też może świadczyć o zamałości :)
Effuniak niezmiennie ciężko ukazuje oznaki zamałości :p mój chilli też nie urósł ze mną, a jednak się nadaje. choć jak w nim chodzę w koszulce bez dekoltu, to już trochę nieładnie wygląda ;)
także podsumowując myślę, że jednak wyrosłaś.
a jakbyś postanowiła sprzedać fifi, to ja poproszę o wymiary (i bez podejrzewania mnie o namawianie ;)
they say watch what you ask for cause you might receive
mój kontakt: magda_k.1986@o2.pl