Recenzujemy staniki, bo wiemy, że dobrze dobrane czynią cuda!

Puma dassler a puma

• jogurtwaniliowy
    jogurtwaniliowy · 28-01-12 00:54 · do góry^

Jak się ma puma Rudolfa Dasslera do do normalnej pumy? Z Wikipedii by wychodziło, ze to ta sama firma... jednak ma inny znaczek i już sama nie wiem. Znalazłam buty, które mi się podobają i chciałabym, żeby były faktycznie z pumy, ponieważ zależy mi na jakości. Z drugiej strony jeśli to jakaś podróba to nie mam zamiaru wydawać na nią ponad 100 zł.

Odpowiedz»
  • zdzblo
    zdzblo · 28-01-12 06:07 · do góry^

puma dasslera jest tylko luksusową linią normalnej pumy - buty są świetnej jakości :) wszystkie buty z tej linii są wykonane ze szlachetnych materiałów. ach, jestem wielką fanką pumy, a szczególnie tej serii :D
    oczywiście nie jestem w stanie zagwarantować ci, że kupujesz oryginał, bo ich nie widzę :( podeślij może link do aukcji :)

alea iacta est ;)
    kotolot@gmail.com

Odpowiedz»
  • jogurtwaniliowy
    jogurtwaniliowy · 28-01-12 06:21 · do góry^

Ja kiedyś nie rozumiałam, jak można wydać więcej niż ponad 100 zł na adidasy. Zmieniłam zdanie, kiedy moje nowe buty rozwaliły się po niecałym miesiącu. Kupiłam pumy i adidasy. Buty żyją już 3 lata, albo nawet 4. Pumki dalej by żyły, gdyby nie to, że zdarłam niemiłosiernie czubki ;)

I też jestem fanką pumy. Tak poza tematem, to myślę, że puma ma jeden z lepszy designów jeżeli chodzi o sportowe ciuchy.

Do tej pory starałam się kupować na allegro u prowadzących sklepy sportowe i albo udawało mi się nie trafiać na podróby, albo wyjątkowo dobre podróby ;)

Innych spodni dresowych sobie nie wyobrażam. Materiał przyjemny, miły, lekki, oddychający. I prędzej ja je w jakiś sposób sama załatwię, niż się rozlecą/zniszczą.

A co do tych butów, to sama nie wiem. 100zł to trochę mało jak na ekskluzywną pumę. No i pudełka nie mają...
    Tu jest link do aukcji: http://allegro.pl/balerinki-puma-dassler-roz-39-okazyjna-cena-i2030522467.html
    byłabym wdzięczna za pomoc.

Odpowiedz»
  • zdzblo
    zdzblo · 28-01-12 13:47 · do góry^

rozwiązała się tajemnica niskiej ceny :D na pierwszym zdjęciu od lewej na dole widać w buciku wszywkę: salesmen sample. czyli ten bucik jest prototypem, prawdopodobnie jest naprawdę :jedyny na allegro"! dlatego też nie mają pudełka, bo to tylko prototyp- ktoś zwędził z fabryki, albo dostał za darmo jako bonus pracowniczy.
    ja bym kupiła :D są śliczne, tanie i na dodatek wyjątkowe!

alea iacta est ;)
    kotolot@gmail.com

Odpowiedz»
  • jogurtwaniliowy
    jogurtwaniliowy · 28-01-12 15:29 · do góry^

O, wielkie dzięki zdzblo. Ty to masz oczy, ja tego nie dojrzałam, nawet w okularach... Hhm to faktycznie może być sampel, ponieważ znalazłam inne niby podobne, ale zmienione. Mama nadzieję, że nie okażą się na mnie za duże.

Odpowiedz»