Dakolen - naprawiacz biustu
Jesteś na forum Kosmetyki i uroda
Wróć na wszystkie fora »
Najnowsze wypowiedzi:
-
poszukiwacz
oba to esprity, Half - cup. angela86 - dziękuję, ale poszukuję jasnego biustonosza często ( a wręcz zawsze) w jasnych szmatkach biegam :) zdjęcia wstawię, ale jutro wieczorem, dzisiaj niestetyt nie dam rady :( 0 minut temu · Bratki 70C, Toffik 70b, Gossard ... -
abcdef
ja tez w to nie wierze..mam zrobione badania i doskonale wiem co mnie uczula i w jaki sposob.. Rany sa typowe dla mojego uczulenia na nikiel i w miejscach ... 3 minuty temu · www.ewa-michalak.pl effuniak II -
marsela007
http://allegro.pl/panache-tango-plunge-violet-32e-70e-34dd-75dd-nowy-i3269461262.html może kogoś zainteresuje 6 minut temu · Okazje cenowe -
cherry
Wiem, że nie ten rozmiar, ale może będziesz zainteresowana Wrzosem:)? Tylko w rozmiarze 65D.. Wymiary i zdjecia są tutaj: http://balkonetka.pl/forum/bra-swap/2013/5/19/sprzedam-effuniaki-65d-65dd-arabelle-28dd-claudie/1 10 minut temu · Kupie effuniaki 70C lub 65DD -
vesela_krava
effuniak napisala: "jednak chce zaznaczyć, że posiadamy od producenta z Hiszpanii certyfikaty , że te elementy nie posiadają niklu, kadmu i ołowiu" ja certyfikatom bym slepo nie ufala po takich skandalach ... 11 minut temu · www.ewa-michalak.pl effuniak II -
piekna
mam deco cieliste 60f, prawie nowe, założyłam może 3 razy. jakbyś była zainteresowana to pisz na olenka337@o2.pl 18 minut temu · [kupię] deco mandalay effuniak 30ff ... -
cherry
Nie szkodzi;) Jogurcie - Onyks wolny:) Reszta do wzięcia - zapraszam:D 18 minut temu · SPRZEDAM: Effuniaki 65D, 65DD/ Arabellę ... -
tula
Ja w czasach mocno nieuświadomionych, w wieku 17-18 lat miałam jakieś 65f-70e, może nawet więcej, ale nie daję głowy, bo nie mierzyłam się dokładnie i nie nosiłam odpowiednich staników ;) Poza ... 21 minut temu · Tycie/chudnięcie a piersi -
estetka
Anydalla, nie zawsze - ja kupiłam i wszystko ze stanikiem było ok, poza odpowiednim dopasowaniem;) 26 minut temu · Okazje cenowe -
estetka
Mam Cappuccinno 3D 65C w stanie idealnym (bez sladow uzytkowania) za 70zł 28 minut temu · Kupię Effuniaka 3D w rozmiarze ...

Z tego testu wychodzi, że to dość skomplikowana sprawa z tymi typami hormonalnymi:
http://www.stenlake.com.au/testwomen.asp
Objawy kombinowane wskazują na jeszcze inne zaburzenie. Bardzo fajne. Ktoświe, na ile schorzenia tarczycy wpływają na hormony płciowe?
http://barwyurody.blogspot.com/
Margaretka: Linka do ziół dla typu hormonalnego? Teraz się zorientowałam, że link do forum nie działa, więc tak:
Dla typu estrogennego:
- koper włoski
- rutwica
- czarnuszka siewna
- rzodkiewka
- wild yam
- pieprz
- anyż
- kminek
- melisa lekarska
- imbir
- marchew siewna
- ekstrakt z ostu
Dla typu gestagennego/androgennego:
- kozieradka
- mięta
- wierzbownica
- pueraria mirifica
- szyszka chmielu
- czerwona koniczyna
- saw palmetto
- dynia
- kwiat malwy
- don quai
- rumianek
- lukrecja
- żeń szeń
- pokrzywa
- korzeń piwonii
- rdestowiec japoński
Pierz: ja temu testowi nie do końca ufam, bo wyszedł mi niedobór estrogenu, nadmiar estrogenu, niedobór progesteronu i niedobór testosteronu ;) Czyli praktycznie wszystko, a tak naprawdę brakuje mi testosteronu i mam za dużo estrogenu w porównaniu do ilości progesteronu w organizmie.
ziooleek@gmail.com
Pierz na pewno jakiś związek jest bo h. płciowe to oś przysadka-podwzgórze-jajniki a od drugiej strony tarczyca jest sprzeżona z przysadką więc ich hormony na pewno jakoś na siebie oddziałują. Z tego co rozmawiałam z moim ginekologiem to od jego strony wszystko jest ok (tzn jajniki) a cykle mi się uregulują po uregulowaniu pracy tarczycy (i tak się dzieje póki co). Natomiast z tego co tu piszecie o tych typach to mam coś z każdego, więc traktuję to z przymróżeniem oka ;)
KUPIĘ Cleo George Yellow 60ESprzedam Pour Moi Opulence Gel 30E (fiolet)W sprawie sprzedaży preferuję kontakt mailowy linnet22@gmail.com
Jeśli masz z każdego typu po trochu, to jesteś po prostu typem zrównoważonym ;)
ziooleek@gmail.com
Nie, nie objawy wszystkiego, chodziło mi o to, że w tym teście wychodzi, że jeśli ma się objawy z grupy 1 i 3 to wskazuje na jakieś tam zaburzenie, bodajże brak równowagi między dwoma hormonami. To ma sens. A co do wszystkich objawów, myślę, że trzeba raczej się sugerować z której grupy najwięcej i w dużym nasileniu, bo wiadomo że każdy u siebie znajdzie jakieś tam objawy większości chorób.
http://barwyurody.blogspot.com/
Brałam ale tylko miesiąc, osobiście róznicy ogromnej nie zauważyłam bardziej mąż :) ale musiałam odstawić bo mam inne problemy z piersiami:(
Biorę Dakolen..Przy końcu drugiego opakowania zauważyłam, że okresu nie mam, a w ciąży nie jestem. Zaznaczam, że do tej pory cykle miałam regularne. Po 52 dniach okres pojawił się, ale bardzo nikłe to było krwawienie. Piersi rzeczywiście powiększyły się trochę- widzę po staniku, że się wypełnił. Zauważył zmianę nawet mój partner. Nie wiem tylko, czy w kolejnym miesiącu również okres mi się tak opóźni??? Czy u którejś z Was wystąpiło również coś podobnego? :( Po trzecim opakowaniu zrobiłam miesieczną przerwę i okres powrócił całkiem "zdrowy". Dość obfite takie zdrowe krwawienie. Byłam zadowolona, bo mój stanik z rozmiaru b zwiększył się na miseczkę C/D. Znów ( po miesięcznej przerwie) biorę Dakolen, bo jednak widziałam efekty w postaci obfitszego biustu..i niestety-znów brak okresu. NIE JESTEM W CIĄŻY.Niedługo wybieram się w podróż i nie wiem..przerwać zażywanie, by dostać teraz okres, czy brać dalej, ale nie wiadomo wówczas kiedy ten okres dostanę, a tak przynajmniej będę znów miała przy zażywaniu dalej Dakolenu taki nikły, jakby plamienie. Trudna dla mnie decyzja. Ale dlaczego w ogóle Dakolen powoduje zaburzenia miesiączkowania..przynajmniej u mnie??? :(