Recenzujemy staniki, bo wiemy, że dobrze dobrane czynią cuda!

Witam :) Niepewność...

• Alutka
    Alutka · 31-05-09 15:29 · do góry^

Cześć dziewczyny :) Jestem totalnym świeżakiem - zostałam uświadomiona tydzień temu :D Przerzuciłam się z 75C na 60F. Uświadomiony stanik (miękki Comexim nabyty w Yoshi w Poznaniu) poprawił mi nie tylko biust i postawę ale i samopoczucie :D Teraz sukcesywnie uświadamiam koleżanki- nie jest łatwo.
    Brafitterka oznajmiła mi, że część piersi nosiłam pod pachami (??) i teraz mam upychać buły do stanika codziennie, to z czasem zmienią kształt i wrócą do normy. Serio jest szansa, że zdeformowane piersi wrócą do normy ( mam 21 lat)? Czy któraś z Was doświadczyła czegoś takiego??
    Mam też inny problem dotyczący stanika do sukienki na wesele. Nie jestem pewna, czy to odpowiednie miejsce, ale szczerze mówiąc nie widziałam innego na forum nadającego się do tego, albo coś przeoczyłam ;)Za otrzymaną tu pomoc będę bardzo wdzięczna:
    po uświadomieniu stanikowym uświadomiłam sobie, że nie wiem co włożę pod sukienkę na wesele. Otóż mierzyłam ją na push-up (zły rozmiar - teraz wiem) i było Ok. Jednak kiedy zakładam pod nią uświadomiony stanik, który jest całkiem miękki, specyficzna elastyczna góra całkowicie spłaszcza mi klatkę i przy rozmiarze 60F wyglądam jakbym NIE MIAŁA NIC.Niewymiarowo, nie chcę tak. Sukienki już nie zmienię, złego push-up już nie włożę (co to, to nie ;) Problem w tym, że nigdzie (Yoshi i Avocado w Poznaniu oraz internet) nie mogę znaleźć push-up, albo chociaż usztywnianego stanika, który nadawałby się pod kiecę :( Pani w sklepie powiedziała, że push-up produkują zwykle do C , a przecież miseczka F przy obwodzie 60 nie jest dla obfitego biustu.
    Dodam, że czytałam ostatnią notkę o push-up'ach i wiem, że źle dobrane robią krzywdę. Na co dzień zadowolą mnie "mięczaki", ale pod sukienkę i 2 bluzki wiem, że muszę mieć coś konkretniejszego, a zależy mi, żeby była to uświadomiona bielizna. Będę wdzięczna za pomoc - może jakieś adresy sklepów bądź nazwy firm u których mogłabym szukać gładkiego push-up w rozmiarze 60F (albo DD przy niektórych rozmiarówkach). Liczę na Was bardzo :) Jeszcze raz witam jako nowa i pozdrawiam.
    Ala

Odpowiedz»
  • daslicht
    daslicht · 31-05-09 15:43 · do góry^

Hej!

Jasne, że piersi wróca do normy. Nie ma się czego bać, starszym i podzieciowym biustom się udawało :)
    Być może za jakiś czas 60F zrobi się za małe i będziesz musiała kupić 60FF :)

A co do sukienki - no cóż, porównanie pusiapka z miękkim wygląda tak:
    http://tinyurl.com/4dtsn7

Dotychczas zmniejszałaś swój mały biust wpychając go pod pachy, ale mieściłaś się w ciuchach. Teraz wraca na swoje miejsce i może być problem, bo miejsca zabraknie. Najlepszym wyjściem byłaby zmiana sukienki.

Usztywniane "pusiapki" w dobrym rozmiarze produkuje Panache Masquerade, Freya (kilka modeli), Effuniak (tu trzeba liczyć na szczęście, może się uda?).

Odpowiedz»
  • heidowata
    heidowata · 31-05-09 15:53 · do góry^

Push-upem jest jeszcze Lemon Sorbet Mileny. Ja nabiustnie nie sprawdzałam, ale podobno robi niezły efekt ;).
    Spokojnie, już większe i bardziej zmaltretowane biusty odzyskały kondycję dzięki dobrym stanikom, także nie martw się o to :).

Odpowiedz»
  • labellamafia
    labellamafia · 31-05-09 16:19 · do góry^

Alutko, zajrzyj na stronę Mileny - powinni mieć jakieś usztywniane staniki 60F. Ja też polecam Lemon Sorbet, ale zależy też, jaka jest ta sukienka, musiałabyś przymierzyć i sprawdzić, czy Ci nic znikąd nie wystaje. A, i Baroque polecam - robi nieco lepszy kształt z profilu niż Lemon Sorbet, a z tego co wiem, jest też produkowany w 60F. I jest odrobinę mniej zabudowany niż LS, ale oba i tak są niezabudowane w porównaniu z brytyjczykami.

Odpowiedz»
  • Alutka
    Alutka · 31-05-09 18:53 · do góry^

Dziękuję za odzew. Skorzystam z rad, czekam na jeszcze ;)
    A co sądzicie o Inferno? Nadawałby się? Jest czarny, gładki, push-up ... idealnie. Tylko czy dla mnie? Słyszałam, że jest bardzo specyficzny

Odpowiedz»
  • psujka
    psujka · 31-05-09 19:06 · do góry^

Inferno mogłoby być, pod warunkiem, że dekolt w tej sukience masz raczej głęboki, niż szeroki i jest dosyć zabudowana pod pachami - inferno ma michy o dużej powierzchni.

Odpowiedz»
  • daslicht
    daslicht · 31-05-09 19:38 · do góry^

Alutka, rozejrzyj się po naszym katalogu jak co leży. 60F będzie raczej w każdym modelu :)

Odpowiedz»
  • annaa
    annaa · 05-08-09 10:01 · do góry^

chyba do NIEPEWNOSCI najbardziej bedzie pasowal moj post
    :)
    uswiadomiona jestem od ponad roku ale co z tego, skoro na odsylanie zakupow wydalam jakies 30 funtow?? :(
    a w domu zostaly na miejscu kupione
    Masquerade antoska ktora jest bardzo wygodna dla mnie choc zapieta na ostania haftke tzn ciasniej juz sie nie da, i robi mi nie jabluszka tylko takie troszke kwadraciki czy jak to nazwac...
    Freya Rio (allegro)kupilam mniejszy rozmiar po przymierzeniu wiekszego i kombinowaniu jak by tu zaszyc ta faldke... staniczek byl genialny tylko na srodku robila sie taka faldka, jakbym ja podszyla to bylby idealny, no ale odsprzedalam, ten obecny kupiony jest niestety ciutenke za maly bo na linii zakonczenia gumeczka troszke wcina sie w biust (ale mam nadzieje ciut schudnac)
    Masquerade Hestia (dopasowana.pl) splaszcza mnie i troche bulkuje od gory jak sie na maksawyprostuje ale zostawilam bo pieknie uklada sie na biuscie tak normalnie a w czyms musze chodzic bo wszystkie damy karo DD i tym podobne to brrrrr polowa piersi pod pacha a polowa w piekarni na froncie

a najsmieszniejsze ejst to ze w sklepach jak szlam przymierzyc bustonosze to panie mowily ze ja to na pewno nie mam duzego biustu (bo on an duzy nie wyglada) no to w przymierzalni pokazywlaam jak lezy to DD...
    czy ja za duzo wymagam od biustonosza? bo czasem jak czytam komentarze pod zdjeciami to dziewczyny sie zachwycaja ze pieknie lezy a ja widze ze cos w ksztalcie uzyskanym nie do konca mi sie podoba..
    teraz zamowilam dwie curvy kate z zamiarem odeslania jednej jesli nie bedzie pasowac a jesli bedzie to zostawie obie i wtedy sie obfotografuje we wszystkim hurtem ;) to same ocenicie czy ja za duzo wymagam...

Odpowiedz»
  • asia
    asia · 05-08-09 10:39 · do góry^

Nie wiem jak Ci pomóc w sumie. Szukam chyba tak długo jak Ty, mam 1 stanik i żałuję, że go nie zwróciłam, bo to co z jego minusów mi się na początku udawało wrzucić do "no trudno, w czymś trzeba chodzić" teraz się tam nie mieści i siedzi w szufladce z "jeśli stanik źle na mnie leży od początku to potem może leżeć już tylko gorzej".

Chyba pomarudziłam, a nie planowałam :-)
    Nie wiem jak Ty, ale ja będę bardziej wymagająca przy okazji kolejnych zakupów.

Odpowiedz»
  • psujka
    psujka · 05-08-09 10:55 · do góry^

Wymagaj dużo i nie zostawiaj staników, które częściowo pasują :)
    będziesz potrzebowała na pewno dużo czasu i jeszcze więcej odsyłania, ale w końcu znajdziesz idealny dla siebie stanik :)

Antośka - nie wiem, co masz na myśli z tym kwadratowym kształtem...

Freya Rio - balkonetki Freyi mogą się wcinać w biust tą górną krawędzią, nawet gdy są w dobrym rozmiarze :(

Hestia - wiadomo, że trochę spłaszcza, a co do tego bułkowania - przecież na codzień nie chodzisz w maksymalnym wyproście, nie przejmuj się ;)

Zapewne komentarze ekspedientek usłyszałaś w jakimś "nieuświadomionym" sklepie, gdzie panie nie rozumieją, że wielkośc biustu to nie tylko miseczka, ale także obwód... Nie przejmuj się i szukaj dalej, może spróbuj też innych marek niż Freya i Panache. Mam nadzieję, że Curvy Kate Ci przypasuje.

Odpowiedz»
  • annaa
    annaa · 05-08-09 11:48 · do góry^

no wlasnie - jestem bardzo wymagajaca :) stad te 30 funtow na zwroty... i w szufladzie stanik minuet do sprzedania na allegro, lezy tak ze pozal sie boze...
    teraz jesli te kaski nie beda lezec perfekcyjnie to zwracam od razu :)
    niestety wszystkie balkonetki leza na mnie jak full-cupy, calutenka piers mam zabudowana gardlo
    plunge robi mi dolinke ale w polowie kazdej piersi co wyglada ohhhhhhhydnie
    i niestety najbardziej podobaja mi sie biustonosze ktore sa poza moim rozmiarem, takie padded sliczne half cupy lezace jak marzenie... :(

Odpowiedz»