Przywitanie odmieńca
Jesteś na forum Przedstaw się!
Wróć na wszystkie fora »
Najnowsze wypowiedzi:
-
lillyannee
wszystko oprócz Brooke aktualne :) 3 minuty temu · Cleo Sadie longline 30dd, Cleo ... -
annaj
Aha, koszty wysyłki 3 funty + 1 za każdy dodatkowy przedmiot. 15 minut temu · Wspólne zakupy Ebay - Belle ... -
happiness
Na mnie dziobowała za duża miska (jednocześnie wbijała się krawędzią). 16 minut temu · Dziobujące Effuniaki -
annaj
Hey, będę zamawiała sobie kilka rzeczy u tego sprzedawcy http://www.ebay.co.uk/sch/belle-lingerie/m.html?item=200612330589&sspagename=STRK%3AMEWAX%3AIT&_trksid=p3984.m1438.l2649&_trksid=p4340 ... 16 minut temu · Wspólne zakupy Ebay - Belle ... -
happiness
UWAGA UWAGA! Zapraszamy do wzięcia udziału w konkursie:) Jeśli zrobisz zakupy w sklepie OnlyHer we Wrocławiu, Zabrzu lub internetowo na kwotę minimum 150 zł masz szansę wylosować jedną z dwóch ... 19 minut temu · Onlyher - stacjonarny w Zabrzu -
poziomkaag
sprzedam gossarda mirage nowego. rozmiar 65DD wersja kolorystyczna ta: http://p.alejka.pl/i2/p_new/13/07/gossard-mirage_0_b.jpg 39 zł + przesyłka :) zapraszam! 21 minut temu · SPRZEDAM: Gossard Mirage 65DD (nowy ... -
poziomkaag
mam pl onyks 70F, napisałam maila 24 minuty temu · Kupię effuniak PL 70f / ... -
niebieskikamyk
up 45 minut temu · Sprzedam Panache Cleo Francis 28D, ... -
niebieskikamyk
up up up 46 minut temu · Sprzedam Effuniaka HP Czarny rozmiar ... -
nastarcie
Ja też nigdy nie mam sutków na szwach,myślałam że przyczyną jest konsystencja mojego biustu. Co do dziobowania to odkryłam dziś przy mierzeniu Burgunda, że: -ma on bardziej miękkie fiszbiny ... 57 minut temu · Dziobujące Effuniaki

Witam szanowne panie. Z samego początku muszę napisać że jestem całkiem poważny ale jeśli się nie zrozumiemy nie obrazę się jeśli moje konto zostanie usunięte.
Podstawowa moja niekompatybilność z tym forum to to że jestem facetem. Mimo tego faktu mam zamiar wyhodować sobie biust i nosić stanik. A jako że mam kilka lat do nadrobienia w temacie stanikowym liczę na Pań pomoc.
Moja sytuacja jest następująca:
Jestem genetycznie obciążony gynecomastią czyli męskim cyckiem. Mój dziadek i ojciec mieli taki biust i mój starszy brat również ma. Ja nienawidzę tego wyglądu włochatych tłuszczowych worków zwisających z piersi niezależnie od poziomu wysportowania. Postanowiłem więc wyhodować sobie "prawdziwy biust" dopóki jestem szczupły i młody a potem o niego dbać. Innymi słowy wybrać mały i piękny a nie brzydki wariant by później nie nienawidzić swego odbicia w lustrze (choć to może powodować kontrowersje). Moim jedynym innym wyjściem jest anorektyczny wygląd który już mi się znudził lub późniejsza operacja usunięcia piersi której nie chcę. Inaczej będę żył nieszczęśliwy.
Dlatego też chciał bym dowiedzieć się od Pań wszystkiego związanego z garderobą w okresie wzrostu piersi oraz jak prawidłowo dobrać stanik na mnie i czy takie rozmiary są raczej egzotyczne.
Takie informacje mogą być dla mnie bardzo istotne by posiadać zdrowy i kształtny biust w przyszłości.
Drugim powodem mojej decyzji jest ten stanikowy fetysz , który może potraficie zrozumieć - po prostu chcę mieć ich najwięcej jak można na własność. Tyle że w moim rozmiarze nic nie ma a wypychanie się to nie to.
Jeżeli były by Panie tak miłe aby wyedukować mnie jak "młodsza siostrę" na tematy które muszę wiedzieć by nie zmarnować swych wysiłków był bym bardzo wdzięczny.
Nie szukam informacji jak wyhodować sam biust bo to już doskonale wiem i rozważałem przez co najmniej rok.
Proszę potraktować mnie łagodnie.
"Dlatego też chciał bym dowiedzieć się od Pań wszystkiego związanego z garderobą w okresie wzrostu piersi oraz jak prawidłowo dobrać stanik na mnie i czy takie rozmiary są raczej egzotyczne."
Cóż, zacznij od wymierzenia się ;-) tzn. wymiaru dość ciasno pod piersiami i luźno w piersiach.
Witaj Kurczaku! Nie wiem, czy Adminki pozwolą Ci pozostać z nami na Balkonetce, ale po przeczytaniu Twojego posta po prostu nie mogę nie pogratulować Ci poczucia humoru oraz dystansu do własnej osoby. Jestem pod wrażeniem :), tak trzymać!
Czy adminki pozwolą mi zostać czy nie w głównej mierze zależeć będzie chyba od mojego zachowania. Nie wiem czy to jest sprawa poczucia humoru czy skrzywionego charakteru, jeden chce mieć kolczyk w pępku lub tatuaż na całe plecy a inny pragnie mieć inny wyróżnik. W zasadzie mam niegroźne intencje i chyba taki rodzynek przeszkadzałby tylko mniej tolerancyjnym osobom. W każdym razie dopóki nie zbiorę dostatecznych informacji nie zdecyduję się na rozpoczęcie metamorfozy. Z nadmiaru informacji jeszcze nikt nie umarł nawet gdyby okazały się później niepotrzebne. O staniku myślałem już w liceum a tak na poważnie to od roku. I od tego czasu pojawiło się raczej więcej pytań niż odpowiedzi.
W każdym razie po obejrzeniu na YouTube filmiku instruktażowego jak poprawnie zmierzyć swój rozmiar wyszły mi takie wymiary:
Pod biustem a raczej pod mięśniami na których miał by być ciasno 77-78cm ale nie próbowałem ściskać się do bólu i nie wiem czy mierzyłem dostatecznie nisko a dalej się jeszcze zwężam aż po koniec klatki.
W miejscu brodawek 82cm a pod pachami 83cm.
Zamierzony przyrost to od 3 do 7 cm w biuście bo kobiety w mojej rodzinie noszą zazwyczaj od miseczek C w górę a średni wynik programu to 5cm dla mężczyzn i 3cm dla kobiet (które program stosowały do powiększenia małych biustów).
Nie wiem czy to rzuci jakieś światło ale moja masa ciała to 70,5 kg a wzrost 186cm. Mam też mało wyrzeźbionych mięśni.
A jak chcesz wyhodować sobie biust? Zupełnie poważnie pytam, bo nie wiem :).
Mnie sie wydaje, ze liczy na migracje ;)
kup sobie stanik 70B, nie puszap. Najlepiej miękki.
I wygarniaj, wygarniaj, wygarniaj! :)
arabellę sorbet 30f/32e kupię, ale niedrogą.
btw faktycznie rozmiarówka u nas w bieliźniakach dla facetów jest....
btw faktycznie rozmiarówka u nas w bieliźniakach dla facetów jest....
@kindafunny Ejjj ja przed uświadomieniem 70B nosiłam :P
www.smallcup.blox.pl - Oaza niewielkich biustów
Do czasu gdy w organizmie człowieka krąży hormon wzrostu w dużych ilościach czyli tak do 25-30 roku życia wystarczy zmienić równowagę hormonalną odpowiednią mieszanką ziół i dietą. Taka naturalna terapia hormonalna bez skutków ubocznych syntetycznych hormonów. Kupiłem ebooka który jest praktycznie przez wszystkich crossdreserów, transseksualistów a nawet "straight males" określany jako biblia o 98% skuteczności. Nie podam tytułu bo później przeczyta to jakiś googlujący nastolatek, wykorzysta i będzie żałować. Książka ta jednak wyskakuje praktycznie w co drugim temacie o powiększaniu męskich piersi googla w języku angielskim. Jak ktoś się uprze to znajdzie.
O ile pamiętam mieszanki ziołowe, działające na hormony, stosują dziewczyny z forum WiększePiersi, więc te receptury nie są jakoś specjalnie "ukryte".
Tu masz kalkulator rozmiarów jakby co: http://bra-fitter.prv.pl
A co do tego rozmiaru to gdzieś czytałem że na początek powinno się nosić jakieś inne staniki. Bez miseczek, drutów czy coś w tym stylu. Jak to się ma do "dorosłych" staników. I kiedy na jakim stadium rozwoju biustu powinienem w ogóle zacząć nosić cokolwiek. Proszę nie zapominać że moje "piersi" mają obecnie kształt tych u 10-cio 11-to letniej dziewczyny jeszcze przed jakimkolwiek wzrostem.
Kształt może, ale w delikatność wątpię - a właśnie ze względu na wrażliwość młodej skóry są polecane miękkie staniki bez fiszbin dla dziewczynek.
Na pierwszy zazwyczaj polecamy miękki na fiszbinach.
Dzięki za podanie przyczyny. Nie będę się kłócił o poziom delikatności bo wiadomo że przegram z dzieckiem.
Mam taką prośbę bo wątek odbiega od tematu. Jeżeli moderacja pozwoli mi tu zostać, założę swój temat w odpowiedniejszym dziale by nie roić już dalej śmietnika. Z wątku przedstawiającego wyszedł nam już konkretnie pomocowy.
Więc pytanie do moderacji czy pozwalacie mi tu zostać?
Do czasu werdyktu powstrzymam się od dalszych pytań by nie przedłużać offtopa.
Chwila
czyli na razie nie masz dużego biustu, choć już jesteś dorosły, ale że Twój dziadek i ojciec je mieli, a Ty masz hopla na punkcie staników, to chcesz za pomocą ziół wyhodować sobie piersi?! A nie wolałbyś za pomocą ziół sprawić, żeby się nadmiernie nie powiększyły gdy przytyjesz (bo teraz, jak zrozumiałam jesteś chorobliwie wychodzony)...?
@Kurczak, Balkonetka to serwis tolerancyjny i choć jest 50% szans, że na serio, z przyczyn, które opisałeś, chcesz wyhodować sobie biust, a drugie tyle - że toczysz sobie beczkę:), to potraktujemy Cię tu poważnie. Masz absolutnie zielone światło, aby zadawać pytania i zasięgać stanikowych mądrości u stanikowo doświadczonych bywalczyń Balkonetki.
Z naszych doświadczeń wynika, że odpowiednio dobrany stanik wpływa na mmigrację tkanki tłuszczowej w kierunku biustu. Wiele kobiet, ze mną włącznie, zaobserwowało u siebie takie zmiany. Tyle że kobiety mają inny rozkład tkanki tłuszczowej niż mężczyźni. Nie znam nikogo z ginekomastią, więc trudno mi stwierdzić, czy o facetów to również tak działa.
Wiem, że mężczyznom z ginekomastią poleca się takie jakby kamizelki kompresujące tkankę, jak tu:
http://gynecomastiavests.com/
Szczerze przyznam, że jak widzę te paskudztwa, to nie dziwię się, że mężczyzna może preferować po prostu zwykłe biustonosze:)
Może inne Czytelniczki będą potrafiły Ci coś doradzić... Ja mam tylko pytanie: czy kiedykolwiek mierzyłeś stanik z fiszbinami i w jakim rozmiarze?
http://gryziemy.net
Nigdy nie pisałem że moja logika myślenia jest normalna. Biustów i staników zazdrościłem od kiedy je ujrzałem. A że moja Mama wykarmiła swoje piersi na naszą domową czwórkę. Początkowo tylko obce panie kojarzyły mi się z kobiecymi kształtami. Nie da się tego wytłumaczyć dokładnie dlaczego. Od kiedy wiem że można takie coś zrobić i że bywają tacy faceci którzy to robią motywacja jest jeszcze większa. Przed zwisającym męskim cycem uciekłem do swojego pokoju popadając prawie w niedożywienie. Owszem istnieje wiele metod walki z własnym ciałem aby coś nam nie wyrosło. Ale ja nie chce już mówić mojemu że go nienawidzę. I może w trochą dziwny sposób ale teraz zamierzam o nie dbać i się w nim dobrze czuć. Od roku staram się w kontrolowany sposób trochę przytyć by później mieć z czym pracować wiec nie wazę już 60 kilo jak jeszcze półtora roku temu. Jednakże mój ideał rożni się nieco od tego ogólnego. i tak jak nie odważył bym się na tatuaż czy kolczyki tak biustu mi potrzeba by czuć się szczęśliwym i bynajmniej nie tego męskiego.
Co do pytania pani mauzonki to tak nawet kilka co prawda potajemnie mojej siostry (ale się wtedy dziwnie czułem żeby tylko do domu nie wróciła) a nie tak w sklepie z wieszaka. Nie wiem dokładnie jaki to rozmiar bo był tylko obwód w 4 numeracjach na najnowszym (made in rpc) a inne już sprane metki ale gdyby nie brak masy w miseczkach to leżał by od przodu całkiem wygodnie. No z tyłu troszke był ciasny ale fiszbiny leżały jak na obrazkach instruktażowych płasko i na swoim miejscu. Wiem że tak nie wolno bez pytania ale jakoś coś mnie podkusiło.
Od pierwszych zdań Twojego postu przypomniało mi się opowiadanie Rolanda Topora - "Najpiękniejsza para piersi na świecie" - polecam wszystkim, którzy nie czytali, ja od tego czasu marzę, żeby mnie coś takiego spotkało.... ech...
Rozmiarówką to bym się nie przejmowała na Twoim miejscu, jak już ktoś zauważył, to w naszych sklepach jest ona rzeczywiście adresowana do facetów :)
Mój chłopak ma 75B ;P
Ja się zastanawiałem nad wsadzeniem sobie tego pana na awatara: http://www.animegalleries.net/img/10009
Koleś ma dobrze. Może nosić stanik kiedy chce :P tylko na matkę musi uważać bo jak złapie to łeb utnie. Mimo to nadal mu zazdroszczę.
Zgodnie z tym co napisałem ten temat pozostaje do rozmów o mnie. A ten: http://balkonetka.pl/forum/glebsze-i-plytsze-rozmowy-o-zyciu/2009/7/29/droga-do-meskiego-biustu-pytania-i-probemy/last jest na konkrety.