E-bay angielski - jak kupować?
Jesteś na forum Przedstaw się!
Wróć na wszystkie fora »
Najnowsze wypowiedzi:
-
beata1978
nr 29 nieaktualne 0 minut temu · porządki w szafie rozm 40-42 ... -
happiness
UWAGA UWAGA! Zapraszamy do wzięcia udziału w konkursie:) Jeśli zrobisz zakupy w sklepie OnlyHer we Wrocławiu, Zabrzu lub internetowo na kwotę minimum 150 zł masz szansę wylosować jedną z dwóch ... 16 minut temu · onlyher II - internetowy i ... -
martine
@asia, już odpisuję ;) @aniolek, jak uszyjesz to się pochwal! :D Mnie chodzi mniej więcej o coś takiego: http://pokazywarka.pl/w4wyqs/ Wiem, że są jakieś różnice między krojami, ale nie ... 18 minut temu · Cegiełki -
Hipiska
Up. :) 23 minuty temu · Tanio sprzedam Cleo Lucy 30d ... -
cztery
Moje są nowe z metką. 25 minut temu · wymienię 10 na 8: szorty ... -
elftherini
Bzium ja nie chcę być mądrzejsza od lekarza, ale skoro mówię mu "dzieje mi się to i to" (i mówię to zanim przeczytam w ulotce...) to chyba powinien skojarzyć z ... 31 minut temu · narzekalnia -
xero
Możesz podać wymiary Rosy? :) 35 minut temu · Panache Rosa 30f, Kalyani 30f, ... -
bzium
Też miałam wiele przejść z lekarzami (i wciąż będę mieć). Z jednej strony oni mało co mówię, wypisują leki i nie spytają o inne problemy (u mnie to nerki), z ... 50 minut temu · narzekalnia -
ester
jeśli Leia nie odda Beacie kasy, to ja też jestem za tym, byśmy się złożyły na tą brakującą kwotę 58 minut temu · zamówienie Leia - dotarło -
lillyannee
wszystko oprócz Brooke aktualne :) 1 godzina, 5 minut temu · Cleo Sadie longline 30dd, Cleo ...

ayaa, kartą mbankową nie zapłacisz, ale możesz załatwić to przelewem z konta z mbanku na konto paypal
Wprawdzie pytanie i odpowiedź dawne, i już pisałam w innym wątku, ale MOŻNA powiązać najzwyklejszą kartę mbankową z pay palem, ja z tego korzystam chyba z 2 lata.
ayaa ---> tak, można podpiąć normalną płatniczą. Oczywiście to nie zmienia faktu, że płaci się trochę więcej niż aktualny czy "ebayowy" kurs funta :/ Raczej wg tej tabelki (kurs sprzedaży) :/ Do tego też ma chyba znaczenie, w którym momencie kasa zostanie ściągnięta z konta, tzn. przykładowo kupiłam coś za 30zł, zapłaciłam przez Paypal, to 30zł mam na koncie w "blokadach i zawieszeniach", a za kilka dni pojawia się w "historii" jako realnie ściągnięte z konta np. 32zł :/ A kurs funta teraz sobie skacze, niedawno coś kupowałam na Ebay, kasa jeszcze nie ściągnięta, zastanawiam się ile mi zabiorą więcej :/
pisze się "dekolT" - NIE "dekolD" !!!!!
hmm i nadal nie wiem jak z tym kursem funta... kiedyś pytałam dziewczyn, musiałabym znaleźć wątek, ale nie załapałam chyba wtedy do końca.
Kursy stoją tak ;)
wg eBay (obecnie) - 5,07
wg google ;) - 5,05
wg mBank (kurs sprzedaży) - 5,17 (kurs średni taki jak na google)
A mBank po ściągnięciu należności policzył mi dzisiaj po 5,30zł :/ Moim zdaniem to jest przegięcie....
W każdym razie jak coś zamawiacie na eBayu to lepiej przeliczcie sobie zawyżonym kursem. Ja już dzisiaj liczyłam po 5,3zł teoretyczne zakupy, ale widzę że powinnam chyba liczyć po 5,4 bo nie wiem ile mBank dowali za kilka dni (co z tego, że funt troszkę spadł... u nich widocznie nie :/)
pisze się "dekolT" - NIE "dekolD" !!!!!
Ja płacę ze środków na koncie paypala, które sobie przelałam z konta. Dzisiaj płaciłam za nowy nabytek i kurs miałam taki:
1 Złoty polski = 0,192180 Funty brytyjskie, czyli około 5,2zł = 1GBP. Swoją drogą kurs funta mi się wcale nie podoba :/
To ja chyba mam więcej szczęścia. Kilka dni temu wyszło 5,06 za funta. Wczoraj mi zablokowało kolejną kwotę i wychodzi 5,17.
Czy któraś z forumek mieszka na wyspach, albo posiada angielskie konto na ebayu? Pytam, bo upatrzyłam sobie stanik a sama nie posiadam ebayowego konta, więc nie mam nawet możliwości wzięcia udziału w aukcji (która kończy się we wtorek), póki co żadnych ofert, byłabym bardzo wdzięczna gdyby znalazła się osoba która zrobiłaby to za mnie:)
To załóż konto. Parę chwil i dostęp, nawet nie do swojego, telefonu stacjonarnego, i po kłopocie.
"Nie" z przymiotnikami pisze się razem.
N.b., do polskiego i angielskiego ebay'a używa się jednego konta.
Niestety nie mam możliwości przelania kasy na zagraniczne konto, więc sam fakt założenia na ebayu profilu nic mi nie da, chodzi o sam przelew, który musi być w funtach.
zajefajko, najłatwiej jest założyć konto na ebayu, podpiąć konto z paypal'a, do którego podepniesz kartę z banku (albo zrobisz na nie przelew) i tak można płacić :)
kasia[at]birdofminerva.com
A obecnie można PayPal doładować tzw. ekspresowym przelewem - pieniądze dochodzą p 1-3 minutach. PayPal sam przelicza złotówki na funt - grunt, żebyś miała odpowiednio dużo złotówek na koncie. Generalnie, zawsze lepiej przelać na PayPalowe konto z lekkim naddatkiem.
Dzięki Neith, z tego co piszesz to chyba nic skomplikowanego - właśnie jestem w trakcie zakładania paypalowego konta. Tylko dlaczego gdy chcę przelać kasę z mojego polskiego konta na paypala, wyskakuje formularz w którym widnieją pytania dotyczące zagranicznego konta w Uk którego nie posiadam:D?
a sprawdzilas, czy sprzedajacy udostepnil wysylke do Polski? :) Bo jesli nie, to nie bedziesz mogla zalicytowac.
tiger_lilly@gazeta.pl
Cholera nie sprawdziłam i jak się okazuje nie wysyła:( A ten paypal to zbyt skomplikowany dla mnie jest więc daję sobie spokój.
Mozesz napisac z pytaniem, czasem sie zgadzaja (osobiscie nie widze problemu, bo i tak sie musza wybrac na poczte :P).
tiger_lilly@gazeta.pl
Cóż, PayPal to główna metoda płatności na eBay i tańsza, niż w wypadku przelewu międzynarodowego (odpadają koszty podwójnego przewalutowania). Na stronie PayPal wszystko jest wyjaśnione - wystarczy dokładnie przeczytać i po kłopocie.
Dokładnie, tak jak pisze tiger_lilly, dla sprzedawcy to tylko kwestia uaktualnienia oferty o tę wysyłkę, więc warto zapytać