Recenzujemy staniki, bo wiemy, że dobrze dobrane czynią cuda!

Dzień dobry... Trochę się boję

• Kazus
    Kazus · 21-01-10 15:19 · do góry^

Dzień dobry...
    Nazywam się Kaśka. Balkonetkę namiętnie czytam od roku, ale dopiero teraz zebrałam się na odwagę i założyłam konto. Trafiłam tutaj z Lobby chyba. A tam z jakichś linków na czyimś blogu.
    Przyznam szczerze i bez bicia, że nie noszę takich staników jakie według Waszych przeliczników powinnam. I dlatego trochę się boję;). A tak serio to jestem człowiekiem małej wiary i wciąż nie wierzę, że mój biust, który rok temu mieściłam w 80A/75B wypełni coś więcej niż 70D. W to, że powinnam nosić obwód 65 (pod biustem mam 72 cm) też nie wierzę, bo jedyne 65 jaką posiadam robiła mi przez kilka miesięcy krzywdę zanim się rozciągnęła trochę.
    Do zarejestrowania się w końcu zmobilizowała mnie potrzeba zrobienia w katalogu antyreklamy pewnemu modelowi oraz to, że mam zamiar w najbliższym czasie kupić stanik i zastanawiam się czy jednak nie zaryzykować innego rozmiaru niż 70D.

Odpowiedz»
  • sellenka
    sellenka · 21-01-10 15:43 · do góry^

Kazus z tymi obwodami to są różne filozofie. Ja akurat nie lubię się ściskać, więc usiłuję kupować ścisłe 70 na 68/71 pod ( ścisło, normalnie), ewentualnie 65... i co? okazuje się że jest mi wygodniej, mam większy wybór marek, i coraz rzadziej sięgam po 65.

jedyna wada staników- ukrywa się je pod ubraniem :)

http://promocjestanikowe.blox.pl/html

Odpowiedz»
  • sellenka
    sellenka · 21-01-10 15:44 · do góry^

aaa, ale dużo zależy od modelu który chcesz kupić i od twojego odczucia. Są dziewczyny które muszą się ściskać (większy biust mają, tkankę otulinową, lub po prostu lubią)

jedyna wada staników- ukrywa się je pod ubraniem :)

http://promocjestanikowe.blox.pl/html

Odpowiedz»
  • freyah
    freyah · 21-01-10 18:27 · do góry^

Jeśli boisz się poprosić o 70D to poproś najpierw o 70C, wygarnij, załóż poprawnie i zobacz czy się nie wylewasz. Jak się będziesz wylewać to dopiero poproś o 70D ;) Skoro boisz się od razu skoczyć na głęboką wodę to zrób to stopniowo.

Odpowiedz»
  • polka_w_brukseli
    polka_w_brukseli · 21-01-10 19:48 · do góry^

Freyah, 70D to jest teraz dla Kazus rozmiar wyjsciowy ;) Swoja droga ciekawa jestem, jaki rozmiar chcialabys mierzyc, ale masz obawy? 70D to sadzac z Twojej opowiesci moze byc calkiem trafny rozmiar. Wrzuc cos do szuflady to pogadamy ;)

Odpowiedz»
  • megane
    megane · 21-01-10 21:59 · do góry^

Wymiary sugerują, że nawet do 70E byś coś zmieściła :)
    A 80A i 70D to nie jest taka wielka różnica jeśli chodzi o pojemność miski, więc to nie będzie żaden gigantyczny przeskok ;)
    Ja przeszłam z 75C na 70E, więc różnica tabelkowo kilka cm, a jaka ogromna jeśli chodzi o wygodę i wygląd :)

yuuuhi [at] interia.pl

Odpowiedz»