Recenzujemy staniki, bo wiemy, że dobrze dobrane czynią cuda!

Zabarwiony stanik

• czarna2009
    czarna2009 · 16-02-10 15:12 · do góry^

Witam! nie wiedziałam gdzie umieścić ten wątek, ale bardzo pilnie potrzebuję pomocy.
    Jestem w posiadaniu miss mandalay limeade , miałam wczoraj zabiegany dzień i koszulka na ramiączkach zabarwiła mi go na plecach i pod pachami. Próbuje go odplamić ale nic nie puszcza. Macie jakiś pomysł co z tym zrobić? Nie mogę uwierzyć, że pod wpływem paru intensywnych godzin załatwiania spraw na mieście i taka awaria... Zafarbował pod wpływem ciepła i ciała a w drugą stronę nie chce nic zrobić :( Użyłam amwaya , vanisha i już nei mam pomysłu... Proszę pomóż cie jeśli macie skuteczna radę! Płakać mi się chce że tak załatwiłam nowy biustonosz.

Odpowiedz»
  • rysia_zdzisia
    rysia_zdzisia · 16-02-10 15:14 · do góry^

Może do pralni chemicznej?

Odpowiedz»
  • czarna2009
    czarna2009 · 16-02-10 15:18 · do góry^

Też myślałam nad takim rozwiązaniem. Chyba tak zrobię , jeśli tu już nikt nie pomoże ...

Odpowiedz»
  • Anydalla
    Anydalla · 16-02-10 15:22 · do góry^

A wlewałaś odplamiacz bezpośrednio na biustonosz czy rozcieńczony w wodzie? Jak nic nie pomoże, to chyba pozostanie Ci przefarbowanie całości na ciemniejszy kolor, skoro tkanina tak łatwo łapie inne barwniki;(
    On jest z tiulu (siateczki)? Moje tiulowe puszczały po kąpieli właśnie w Vanishu...

ADRES anydalla malpa gmail kropka com

Odpowiedz»
  • czarna2009
    czarna2009 · 16-02-10 15:41 · do góry^

nylonowy jest z odrobiną elastanu, bezpośrednio na plamę i do prania, ale ręcznie to robiłam tylko , parę razy się tak moczył. jestem w szoku że tak łatwo złapał barwnik, wcześniej mi się to nei zdarzyło...

Odpowiedz»
  • Ochanomizu
    Ochanomizu · 16-02-10 16:27 · do góry^

Możesz spróbować coś takiego
    http://wmdp.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=306&Itemid=12
    ale może to zniszczyć oryginalny kolor.

Odpowiedz»
  • ZamiraDrakasha
    ZamiraDrakasha · 16-02-10 18:15 · do góry^

Hmm korzystałam z tej firmy z mydła odplamiającego i to była porażka,kompletnie żadnej różnicy.

Odpowiedz»
  • czarna2009
    czarna2009 · 16-02-10 18:34 · do góry^

To też już zastosowałam i nic. Może rzeczywiście w chemicznej coś poradzą? Pierwszy raz w życiu mi się przytrafiła taka sytuacja...

Odpowiedz»
  • sybla1
    sybla1 · 23-02-10 14:53 · do góry^

W kiepskiej chemicznej też niewiele pomogą, najczęściej używany odplamiacz to zwykły nadboran - taki jak w vanishu, tylko beż środków zapachowych. Jakbyś miała pod rękż porządną pralnię, w której używają różnych środków, można pytać o zapranie środkami: TEMPO, COLOR, ewentualnie wspomagaczem (nie wiem, jaka jest pełna nazwa handlowa, nie mam oryginalnej butelki), ale od razu mówię - szanse są marne. Mnie się udało 2 razy odratować biały stanik - nadboran + woda utleniona mocno wybielają, ale też mogą ruszyć oryginalny kolor inny niż biały.

:)
    m.smol1(małpa)wp.pl
    32G/FF

Odpowiedz»
  • roksana_bianka
    roksana_bianka · 31-03-10 10:10 · do góry^

ratunek: http://www.duzy-biust.pl/t/290/Melissa-0104/ można mu zmienić kolor farbując

Odpowiedz»