Recenzujemy staniki, bo wiemy, że dobrze dobrane czynią cuda!

Panache jesień - zima 2010?

• czarna2009
    czarna2009 · 23-02-10 11:49 · do góry^

Znalazłam taki oto artykuł, na zdjęciach rozpoznaje białe tiffany i czarno oliwkową antoinette, chyba dwukolorowe pandory też mivtam mignęły. Czy mi się wydaje , czy panache zamiast hetsi jako bazową kolekcję wprowadza tiffany? Jak Wam się podoba? Moim zdaniem w porównaniu do wiosny będzie z czego wybierać...

Odpowiedz»
  • czarna2009
    czarna2009 · 23-02-10 11:49 · do góry^
    Odpowiedz»
  • Ochanomizu
    Ochanomizu · 23-02-10 11:57 · do góry^

Modele chyba ciekawe, Tiffany rzeczywiście wchodzi do bazówki i będzie w bieli (również jako gorset i strapless - widziałam katalog), ale zdjęcia z pokazu fatalne, chyba wszystkie modelki miały zły rozmiar biustonosza.

Odpowiedz»
  • gosha
    gosha · 23-02-10 12:29 · do góry^

antośka w nowym kolorze :)

nie dyskutuj z idiotą.
    sprowadzi cię do swojego poziomu i pokona doświadczeniem.

Odpowiedz»
  • Marina
    Marina · 23-02-10 12:48 · do góry^

Oglądałam nowe modele masquerade na blogi Karoline i jest nudnawo, właściwie tylko Polka czerwona mnie powaliła, ale niestety nie mój krój.
    Za to na pokazie Cleo wygląda całkiem ciekawie.

Jak dla mnie to gorszej kolekcji od tej wiosenno/letniej Panache nie zrobi;)

Odpowiedz»
  • elftherini
    elftherini · 23-02-10 13:00 · do góry^

marina podasz linka do tego bloga? Bo liczę, że będą tam większe zdjęcia :)

Odpowiedz»
  • elftherini
    elftherini · 23-02-10 13:01 · do góry^

już znalazłam:)

Odpowiedz»
  • elftherini
    elftherini · 23-02-10 13:05 · do góry^

Cóż. Przestaję żałować, że maskaradki są drogie a panache i cleo średnio na mnie leżą:) Nudne te zapowiedzi ot co. Nawet zielona Antoinette mnie nie powaliła - a już chciałam się załamywać, że mnie nie lubi:)

Odpowiedz»
  • wuzecia
    wuzecia · 23-02-10 13:14 · do góry^

Mi z całej kolekcji maskaradek i cleo podoba się tylko antośka...

Odpowiedz»
  • nivalis
    nivalis · 23-02-10 13:25 · do góry^

Mi podoba sie tylko Angie i zielona antośka. Tylko, że Angie bym kupiła, gdyby to był miękus, a po zdjęciach z pokazu wygląda mi jednak na stanik usztywniany. Antośka natomiast jest trochę za jasna - za duży kontrast, czy ostatecznie mi się spodoba zadecyduje wygląd na żywo. Ale Maię uważam za bardzo udaną, tyle że nie dla mnie, bo ja takich kolorów nie noszę...

Z Cleo znowu nic mi się nie podoba, już się powoli przyzwyczajam

Odpowiedz»
  • Ochanomizu
    Ochanomizu · 23-02-10 13:36 · do góry^

Mi się z Maskaradek podoba Maia, Georgiana, Angie no i Tiffany w bieli. Z Cleo: Martha (wygląda na podobny krój jak Pandora) i Sadie (z tego samego powodu).

Odpowiedz»
  • renulecl
    renulecl · 23-02-10 18:36 · do góry^

Marudo,
    Tiffany jest zapowiadana nie w bieli, a w ivory, mam nadzieję, że nie zmieni to jednak Twojego pozytywnego nastawienia do niej :)

Odpowiedz»
  • Marina
    Marina · 23-02-10 19:01 · do góry^

A czy ktoś może się orientuje czy Angie jest usztywniana czy miękka?
    Tęsknię za miękkimi maskaradkami...

Odpowiedz»
  • gosia_bradea
    gosia_bradea · 23-02-10 19:59 · do góry^

Angie jest niestety usztywniana :( cięta tak jak Georgiana, tylko górę miseczki ma trochę sztywniejszą.

Odpowiedz»
  • kasienka_b
    kasienka_b · 23-02-10 21:34 · do góry^

Angie jest usztywniana, ale moim zdaniem bardziej miękka od innych maskaradek - jakiś miększy materiał, taka gąbeczka w zasadzie.
    Mnie się ta kolekcja bardzo podoba. Zdjęcia z pokazu niestety nie oddają rzeczywistych kolorów - w realu są dużo ładniejsze.
    Odnośnie modelek - tym razem nie było tak źle z dopasowaniem - w większości staniki leżały całkiem dobrze :)

Odpowiedz»
  • Sunachan
    Sunachan · 23-02-10 23:22 · do góry^

Sadie i Martha :)))

pisze się "dekolT" - NIE "dekolD" !!!!!

Odpowiedz»
  • czarna2009
    czarna2009 · 23-02-10 23:48 · do góry^

Osobiście podoba mi się zmiana bazowej kolekcji z hestii ta tiffany, mam nadzieję że strapless będzie wdzięcznie leżał, chociaż po próbach z czarną tiffany z jesieni powinnam raczej wątpić w cuda. Po przyjrzeniu się na blogu karoline przerzucę się jednak ostatecznie na arabellę :) szczególnie że te zielenie bardzo mi odpowiadają :) A wiosenna kolekcja jest rzeczywiście beznadziejna :)

Odpowiedz»
  • aitem
    aitem · 23-02-10 23:58 · do góry^

Zielona Arabella jest absolutnie przepiękna. Muszę ją mieć w swojej arabelkowej kolekcji (mam już noir, sorbet i nutmeg) - za dowolną cenę :)

Jestem nieanonimową stanikoholiczką i jestem z tego dumna :D

Odpowiedz»
  • daslicht
    daslicht · 24-02-10 00:08 · do góry^

Ciekawi mnie ta linia dla karmiących - nie dotyczy, ale ciekawi. Najbardziej to, czy dotarło do nich, że tym laskom noszącym normalnie rozmiar typu 65J biust raczej nie zmaleje do Jedynie Słusznego G.

Odpowiedz»
  • psujka
    psujka · 24-02-10 00:14 · do góry^

jak to pisze Kasica:
    "Panache dotrzymał zeszłorocznej obietnicy i na kolejny sezon zapowiada premierę biustonoszy dla mam karmiących. Pojawią się dwa modele w rozmiarach 30-40 D-J"

także nie wiem, o co Ci chodzi :)

mnie jak zwykle z panaszków nic się nie podoba, maskaradki też średniawo, tylko arabelka piękna. ale muszę sobie biust do niej dopasować ;)

Odpowiedz»
  • ewa_bradea
    ewa_bradea · 24-02-10 00:47 · do góry^

Tiffany bez ramiączek wyglądał na Tiffany bandeau .... z obciętymi ramiączkami ;-) Generalnie zmian wielkich nie zauważyłam. Obawiam się, że jako ślubny stanik odpadnie przy wielu sukienkach ze względu na zabudowanie. Gorset na zdjęciach wygląda dziwnie, a na modelce na pokazie wypadł chyba jeszcze gorzej. Mam nadzieję, że dopracowane zostanie łączenie warstw, bo cięcia przy miskach jakoś niefortunnie się układały.
    Usłyszałam po pokazie westchnięcie "znowu nie ma Aragona :-(" i tak - myślę że Aragon w wersji ślubnej (może z nieco zmniejszoną wypukłością brzegu miski) najbardziej by mi się podobał. Ale jestem absolutną fanką tego modelu, więc obiektywność tutaj równa zeru.
    Angie też mnie rozczarował w stosunku do zdjęć (miałam nadzieję na miękkiego halfa). Robił wrażenie trochę zbyt wysokiego, choć w porównaniu do Georgiany (miska w miskę) różnicy znaczącej nie było. Generalnie wygląda na to, że ma potencjał niezłego spłaszczacza :-(. Mi się wydało że jest sztywniejszy od Georgiany, głównie ze względu na przeszycie wewnętrzne górnej części miski. W tym kroju idealne przeszycie miał.... Aragon oczywiście ;-) z Georgianą jest trochę gorzej w tym względzie, a Angie ma to raczej gorzej jeszcze rozwiązane.
    Georgiana dla odmiany zauroczyła mnie zupełnie. Ten kolor też będzie mój :-)
    Maja jest bardzo stylowa w brązie.
    Antosia bardzo bardzo...:-) w tym kolorze.
    Polkę wszyscy pomijają milczeniem (wiadomo "krój Polki" ;-) ale jak komuś leży, to myślę że ta wersja kolorystyczna jest bardzo warta uwagi.
    Krój Rio wydaje mi się obiecujący. Choć wzór miski mnie nie podbił szczególnie, to stanik wart jest uwagi.
    Cleo doznało dużego przeobrażenia. Tylko dwa miękkie kroje, za to dość znajome, mimo że nazwy zupełnie nowe ;-). Jest formowany plunge, który na jednej z modelek leżał świetnie także jest potencjał. Niestety/stety kolory jastkrawe, więc wymarzony t-shirt to nie będzie, ale za to atrakcyjny wizualnie.
    Z Superbra najbardziej mi się spodobała stara Ariza w kolorze już znanym (turkusowym) za to z nowym kolorem haftu, który niezwykle ją ożywia.
    Ponieważ na Balkonetce jest dużo małobiuściastych, to myślę że warto wspomnieć o Atlantisie, który doznał ogromnego przeobrażenia. Tylko dwa modele ze słynnym żelem. Reszta mniej "wypchana" choć nadal jednak. Jeden model z "kieszonkami" i wyjmowanymi poduszeczkami - ten niestety chyba będzie od 70-tek. Jest nastomiast a'la Maskaradkowy Yasmin od 65A. Bardzo ciekawy zupełnie bezmostkowy straples plunge od 65A Christy - szkoda że tylko czarny :-/. Od 65A naliczyłam 6 modeli (w tym dwa bezmostkowe straplessy). Szkoda tylko, że w tylko jeden model (w jednej wersji kolorystycznej i to oszczędnej) w tzw. Fashion. A przecież małobiuściaste też lubią pobawić się kolorami - niekoniecznie tymi ze "świętej trójcy".

Odpowiedz»
  • ewa_bradea
    ewa_bradea · 24-02-10 00:48 · do góry^

Chyba przesadziłam ;-)

Odpowiedz»
  • MarikoGG
    MarikoGG · 24-02-10 06:57 · do góry^

Ewo, widać, że uważałaś na pokazie ;) Powstało kompendium wiedzy o kolekcji niemalże, bardzo przydatne.
    A w jakim kolorze były hafty na Arizie? Nie ma tego modelu na zdjęciach akurat.
    A tutaj więcej zdjęć z pokazu:
    http://tnij.org/fy2k

Odpowiedz»
  • psujka
    psujka · 24-02-10 08:05 · do góry^
    Odpowiedz»
  • annyonne
    annyonne · 24-02-10 12:03 · do góry^

Ta fioletowa kratka to chyba Cleo, prawda? wygląda na lekko usztywnianą pionowo ciętą balkonetkę, taką jak Robyn, nie mylę się? Jak się nazywa? Ładne? :)

Nie mam nic do dodania ;)

Odpowiedz»
  • coquelicot
    coquelicot · 24-02-10 12:12 · do góry^

annyonne, podejrzewam, że ta fioletowa kratka ma zbliżony krój do pandory ;) delikatnie usztywniana balkonetka (chociaż dla mnie pandora jest jak half cup, to miękki coś na wykończeniu miski ledwie zakrywa sutki ;))

milkafr@tlen.pl
    gg: 2275155

Odpowiedz»
  • ewa_bradea
    ewa_bradea · 24-02-10 12:32 · do góry^

Dwa usztywniane kolorowe Cleo (fioletowa kratka i różowe kółeczka - na pokazie były na tancerkach) wyglądają na klony Pandory.
    Popołudniu obrobię zdjęcia robione po pokazie i wrzucę na Facebooka.

Odpowiedz»
  • Sunachan
    Sunachan · 24-02-10 13:19 · do góry^

tu Sadie wygląda jakby miała tylko jeden pionowy szew.
    http://www.we-dwoje.pl/najnowsza;kolekcja;panache,artykul,17179.html?foto_id=36

pisze się "dekolT" - NIE "dekolD" !!!!!

Odpowiedz»
  • kasienka_b
    kasienka_b · 24-02-10 14:40 · do góry^

Jestem chyba jedyną osobą, której nowa Antośka się nie podoba :)
    Może gdyby w tym sezonie nie była w turkusie, a tak - wydaje mi się, że mało się różni od poprzedniej.
    Sadie i Martha zdecydowanie są o kroju Pandory - tylko mają mniej "śliski" materiał - bardziej taki jak Inca z wiosennej kolekcji.
    Plunge Cleo - Jude - obawiam się, że krój będzie kapryśny jak Porcelanka - wydaje się mieć zbyt dużo miejsca w środku miski i może powodować efekt cięcia góry piersi i pustki w środku. Choć mam nadzieję, że się mylę, bo kolory boskie :)

Odpowiedz»
  • aitem
    aitem · 24-02-10 14:47 · do góry^

kasienka_b napisała:
    „Jestem chyba jedyną osobą, której nowa Antośka się nie podoba :)”

Nie jedyną ;) Mi też się nie podoba. Podobnie, jak nie podobała mi się wersja turkusowa i czerwona ;) (Wiem, wiem narażam się na lincz :P)

Jestem nieanonimową stanikoholiczką i jestem z tego dumna :D

Odpowiedz»