Recenzujemy staniki, bo wiemy, że dobrze dobrane czynią cuda!

www.ewa-michalak.pl

• elftherini
    elftherini · 09-02-11 10:38 · do góry^

Effuniaku: Zwróć uwagę jak jest ułożone prawe biodro,bo to ono jest wyjaśnieniem. Jeśli odegniesz biodro do góry - zrobi się wcięcie (od strony wypchniętego biodra, z drugiej będzie prosto, ale to na zdjęciu jest już ukryte kątem zrobienia zdjęcia). Ręce nie mają tu nic do rzeczy - ewentualnie lekko spłaszczają brzuch.
    Nie wiem na ile mocne wcięcie to zrobi ale generalnie taka zasada działa:)

Odpowiedz»
  • zoe_lin
    zoe_lin · 09-02-11 12:43 · do góry^

Nie czepiajcie się. Nie chodzi o fotoszopa.. chodzi o tuszę, chodzi o sposób wygrywania konkursów. Gdyby ktoś zrobił takie coś: http://img198.imageshack.us/img198/9366/7686cm.jpg to by było przegięcie. Zajęło mi to 5 min, to taki generalny obraz, wymaga wielu poprawek, ale ogólnie można zrobić nieistniejąca osobę. W tym konkursie nikt nie ma takiego celu (oby), liczy się rzeczywisty wygląd. Wygląd poza PSem jaki jest każda sobie wyobraża. Ja nie mam nic przeciwko. Niech sobie wygrała, niech sobie ma, niech będzie szczęśliwa. Nie dajcie po sobie poznać, że z jakichkolwiek powodów was to niepokoi, bo to głupie. Wiadomo i koniec tematu.

P.S. Przepraszam za zniekształcenie rzeczywistego wizerunku modelki.

michalinka.zofia na gmail.com
    Chętnie kupię czarnego effuniaka ok. 65FF(G?).

Odpowiedz»
  • choccolatte
    choccolatte · 09-02-11 12:54 · do góry^

Nie dostrzegam photoshopa w zdjęciach Oli. Podniesienie rąk powoduje automatyczne wciągnięcie brzucha, podniesione biodro tworzy wcięcie w talii, a odpowiednia perspektywa sprawia, że ewentualnego tłuszczyku nie widać. A to już coś zupełnie innego niż photoshop.

Odpowiedz»
  • choccolatte
    choccolatte · 09-02-11 12:57 · do góry^

No i może dodam, co mnie uderzyło: zwyciężczyni ma fatalnie dobrany stanik, a bułki wyretuszowane :) Dlatego zdziwiłabym się, gdyby była z Lobby.

Odpowiedz»
  • Neith
    Neith · 09-02-11 13:19 · do góry^

"No i może dodam, co mnie uderzyło: zwyciężczyni ma fatalnie dobrany stanik, a bułki wyretuszowane :) Dlatego zdziwiłabym się, gdyby była z Lobby."

"Bułki wyretuszowane"?? Gdzie?! Przecież tam te buły widać jak na dłoni - dopiero przyjrzałam się dokładnie tym zdjęciom i biust zwyciężczyni wylewa się środkiem w tym białym staniku... Gdyby takie zdjęcie wrzuciła do swojej szuflady na balkonetce i podpisała "to jest genialnie dopasowany stanik!", to dostałaby tęgi ochrzan.
    Więcej na temat konkursu się nie odezwę ;)

Odpowiedz»
  • Sunachan
    Sunachan · 09-02-11 19:36 · do góry^

zoe_lin ----> prawie jak Kris Line xD

a mi nadal coś nie gra w tym zdjęciu w białej koszuli :/

pisze się "dekolT" - NIE "dekolD" !!!!!

Odpowiedz»
  • kawuemka
    kawuemka · 10-02-11 06:22 · do góry^

Zoe_lin;)

A ja czekam niecierpliwie na ciemne half-cupy..

Odpowiedz»
  • bluemacia
    bluemacia · 11-02-11 12:32 · do góry^

Czy wiadomo kiedy będą majtki do perełek? Miały być jakiś czas temu. Czekam niecierpliwie (a nawet bardzo niecierpliwie), by złożyć zamówienie, a zależy mi na komplecie. Martwię się, że inny stanik w tym czasie "wyjdzie".

Odpowiedz»
  • anomalia81
    anomalia81 · 11-02-11 12:44 · do góry^

Witam Was.
    Jak widzicie jestem tu nowa, założyłam konto wbrew prośbą mojej koleżanki Agnieszki, bo wydaje mi się, że jednak za ostro jej pojechałyście :)
    Nawet nie znałam tego forum, a głosowałam w konkursie - więc na "balkonetce" świat jak widać sie nie kończy.
    A weszłam tu, bo czuję się winna, ponieważ, chcąc pomóc koleżance zaangażowałam znajomych w głosowania - i fakt, poprosiłam, że jeśli wygląd Agnieszki im się podoba to niech na nią zagłosują - bo jest fajną, miłą, ciepłą osobą a zostanie modelką "od staników" to jej marzenie - więc z konkursu stricte "modelowego" zrobiłam konkurs popularności. i za to przepraszam - jednak, licząc nawet głosy które dostała od moich znajomych to i tak nie są to głosy które pozwoliły jej wygrać - na pewno jednak zwiększyły różnicę między 1 a 2 miejscem.
    Mam nadzieję, że Agnieszka poradzi sobie z zadaniem jakie przed nią stoi.
    Przykro tylko, że pierwszy wpis po skończonym konkursie był w stylu - fajnie, że nie było widać wrogiej konkurencji, a kilka wpisów poniżej jazda na całego :( konkurs skończony, ale to jak potraktowana została dziewczyna zostanie na zawsze.

A na marginesie - powinny być dopłaty do dużych biustów :( chociażby na prywatne konsultacje u ortopedów :(

Odpowiedz»
  • regula_przekory
    regula_przekory · 11-02-11 13:02 · do góry^

anomalia81 Kasę z dopłat przeznaczyłabym na dobrze dobrany stanik.

Odpowiedz»
  • anomalia81
    anomalia81 · 11-02-11 13:05 · do góry^

no fakt :P lepiej zapobiegać niż leczyć - tylko ja "wielkobiuściasta" byłam jak karmiłam i tylko z tego okresu mam doświadczenia ze sporym biustem, a biustonosze do karmienia to już w ogóle katastrofa :(

Odpowiedz»
  • zoe_lin
    zoe_lin · 11-02-11 14:26 · do góry^

A moim marzeniem jest pozować dla projektanta odzieży latexowej i taniec na rurze. Niestety warunki fizyczne mi na to nie pozwalają i póki co nie było mi dane się w tym zrealizować. Mimo wszystko pracuję nad tym i mam nadzieję, że marzenie się spełni zanim będę za stara.
    Uczciwy udział jest dla mnie wyższym celem niż samolubne marzenia.
    To tak jak amerykańska gadka "zasługujesz na to, bo jesteś wyjątkowy". Jak płachta na byka..
    Animalio, polecam wkręcić się w balkonetkowy świat, bo tu jest miejsce nie tylko dla wielkobiuściastych. Nawet te ze średnim biustem wiedzą jak uniknąć ortopedy [sic!].

michalinka.zofia na gmail.com
    Chętnie kupię czarnego effuniaka ok. 65FF(G?).

Odpowiedz»
  • kawuemka
    kawuemka · 11-02-11 14:31 · do góry^

Wydaje mi się, że TEN wątek nie jest miejscem na te wywody o konkursie. Proponowałabym przenieść dyskusję gdzie indziej. Nie każdy kto kupuje u Effuniak i tutaj się udziela ma ochotę to czytać. Nie, nie brałam udziału w konkursie - ani czynnie ani biernie, ale już, za przeproszeniem, rzygać mi się chce jak czytam posty o konkursie i o tym, czy ktoś wygrał uczciwie, czy nie. Ja nie kupuję Effuniaków ze względu na zdjęcia modelek, ale z powodu konstrukcji i wygody.

Odpowiedz»
  • anomalia81
    anomalia81 · 11-02-11 15:43 · do góry^

Zoe_lin, dzięki za zaproszenie , ale nie do końca mam ochotę na bycie jedną z Was - po tym co zobaczyłam :)
    jeśli masz ochotę na taniec na rurze i jak piszesz - robisz wszystko, żeby to zrealizować, to czemu sie czepiasz Agnieszki, że zrobiła wszystko, żeby zrealizować swoje marzenie - taka była formuła konkursu - trzeba było zebrać największą liczbę głosów, a nie mieć najszczuplejszy tyłek. I Aga zebrała największą liczbę głosów, uczciwie.
    Jeśli Twoim marzeniem jest pozować do bielizny latexowej to znajdź odpowiedniego projektanta któremu się spodobasz a nie zmiemiaj swojego ciała. Rozumiem, że dałaś do zrozumienia, że Agnieszka nie ma figury modelki - zapewne dlatego nie startowała do top model, tylko w konkursie w którego ramach mieściła się jej sylwetka.
    pozdrawiam serdecznie

Odpowiedz»
  • anomalia81
    anomalia81 · 11-02-11 15:46 · do góry^

a i nie amerykańska gadka - zasługujesz bo jesteś wyjątkowa - zupełnie Polska gadka - masz "plecy" to ma na Ciebie kto głosować :P
    Życzę Ci , żebyś też miała tylu znajomych którzy chcieliby Ci pomóc :)
    Tak też wybieramy w Polsce Prezydenta oraz zwycięzcę w "mam talent" i innych konkursach w których trzeba oddać głos:)

Odpowiedz»
  • stonka
    stonka · 11-02-11 16:05 · do góry^

coz, zgadzam sie z kawuemka, mam juz dosc czytania dyskusji o tym konkursie, za to lubie czytac opinie/pytania o effuniakach...

swoja droga, po co sie tlumaczyc.

kiedyś stotka90, dzisiaj stonka :p

stonka.balkonetka@gmail.com

Odpowiedz»
  • jogurtwaniliowy
    jogurtwaniliowy · 11-02-11 16:21 · do góry^

anomalia81 szczerze, to mnie już nudzi ten temat, swoje zdanie już wyraziłam. co do photoshopa to sama p.Ewa nie ma nic przeciwko...

tylko te "przykłady" które podałaś nie są za najszczęślisze. i one właśnie to pokazują do czego prowadzą plecy, ald w negatywnym znaczeniu a nie pozytywnym, o jakie Ci chodziło ;)

Odpowiedz»
  • choccolatte
    choccolatte · 11-02-11 16:47 · do góry^

Anomalio: życzenie zoe_lin więcej znajomych chyba nie jest na miejscu ;) Wielu dziewczynom uczciwość nie pozwoliła na błaganie o głosy wszystkich dookoła, co wcale nie świadczy o ilości znajomych - a zoe_lin, jak i wielu osobom tutaj, znajomych prawdopodobnie nie brakuje.
    I słowa o plecach faktycznie trochę nietrafione :) +to samo co w przypadku Agnieszki, czyli branie na litość pt. 'po tym co tu zobaczyłam nie mam ochoty do was dołączać'. Miejcie na tyle godności, by nie robić z siebie ofiar, bo to jest żałosne.

Odpowiedz»
  • malinka
    malinka · 11-02-11 16:48 · do góry^

anomalia - Daj już sobie spokój, koleżanka dobrze Ci radziła. Wbijasz się tu na forum, rozniecasz temat, który na szczęście w końcu przygasł i dajesz nam do zrozumienia, że jesteśmy nie wiaodmo jakie i nie chcesz być jedną z nas, jak również na nas świat sie nie kończy. Co to w ogóle za syf za przeproszeniem? Skoro Ci nie interesuje to forum to nie wzburzaj tu na nowo dyskusji na temat, który nie ma sensu i do niczego nie prowadzi. Jedyny plus z tego, że się tu pojawiłaś to taki, że zostało głośno powiedziane, że Agnieszka miała w dużej mierze "załatwione" głosy co wyjaśnia nadzywczajną przewagę głosów nie możliwą gdyby nie rozsyłano jej kandydatury do ludzi z prośba o głosowanie. Także sama potwierdziłaś, że miała "plecy" ;)

A i nie odpowiadaj na mojego posta bo nie wejde już nawet przeczytac tego co dzieje się w tym wątku bo mnie to męczy, dręczy i irytuje. Jak ktoś wyżej napisał interesują mnie STANIKI effuniaka a nie modelki, przepychanki i inne. Wolę żeby ta firma pozostała dla mnie tak samo anonimowa jak freya, la senza i inne żeby nie mieć negatywnych skojarzeń przez nie istotne dla moich cycków bzdury.

Odpowiedz»
  • pajeczyna1903
    pajeczyna1903 · 11-02-11 16:57 · do góry^

Ja też uważam, że ta dyskusja powinna odbywać się gdzie indziej, to przecież strona sklepu Ewy Michalak, dotycząca funkcjonowania, wysyłek, kontaktu i modeli, asortymentu a nie tego, czy ktoś wygrał konkurs słusznie czy nie, i dotyczących tego dyskusji. Ja zaglądam tu bo jestem fanką Effuniaków, ale jak ciągle czytam te wypowiedzi, dotyczące tego konkursu to aż mi się tu nie chce zaglądać. Dajcie temu wątkowi odpoczać :)
    Nie wiem jak tu się zakłada te wątki, czy musi to zrobić administrator tego portalu, ale moze trzeba przenieść gdzieś tę dyskusję, nie mówię że jest niepotrzebna, ale chyba w nieodpowiednim miejscu.
    Gdybym była nową klientką, która dopiero chce kupic effuniaka, i szukała informacji o producencie i nagle przeczytała, że konkurs był jakiś sfałszowany, przekręty itd, a na dodatek jakieś inne dziwne rzeczy to chyba bym zrezygnowała z zakupów.
    Dziewczyny, dajcie już spokój! naprawdę, zastanawiam się, jak pani Ewa ma jeszcze siłę to czytać i jeszcze na to wszystko odpowiadac :)
    Peace !!

pajeczyna1903 małpa wp pl

Odpowiedz»
  • magda_744
    magda_744 · 11-02-11 17:04 · do góry^

Jeśli ktoś jeszcze ma ochotę ciągnąć temat konkursu, to może warto byoby przenieść się tu:

http://balkonetka.pl/forum/glebsze-i-plytsze-rozmowy-o-zyciu/2011/2/4/konkurs-na-modelke-effuniak/last#p64726

a wątek sklepowy przeznaczyć na rozmowy o stanikach. Ot, taka nienapastliwa sugestia :)

Odpowiedz»
  • magda_744
    magda_744 · 11-02-11 17:05 · do góry^

Aha, przekleiłam tam dyskusję od momentu pojawienia się anomalii81, bo zdaje się, że to właśnie od tego postu temat się reaktywował.

Odpowiedz»
  • tiliqua
    tiliqua · 11-02-11 17:05 · do góry^

myślę, że ten watek jest nie do uratowania ;) i należy go przeznaczyć "na straty"

dlatego zapraszam tu: http://balkonetka.pl/forum/sklepy-ze-stanikami/2011/2/11/wwwewa-michalakpl-effuniak-ii/last
    bez dyskusji o konkursie

Odpowiedz»
  • pajeczyna1903
    pajeczyna1903 · 11-02-11 17:06 · do góry^

Własnie Magda! przed chiwlą znalazłam ten wątek i miałam to zaproponować. :)

Odpowiedz»
  • pajeczyna1903
    pajeczyna1903 · 11-02-11 17:11 · do góry^

A ja bym się chciała zapytać o HP. Zastanawiam się jak hp wygladają w większych rozmiarach (takie 70HH) np. Czy nie ma zagrożenia że biust będzie chciał oglądać światło dzienne??Ma któraś z Was doświadczenia?I jak obwody w hp, standardowo ścisłe czy luźniejsze?
    Proszę o odpowiedź, bo liczę na przypływ gotówki, więc muszę to jakoś wykorzystac :)

Odpowiedz»
  • kawuemka
    kawuemka · 11-02-11 17:17 · do góry^

Pajęczyno, jeśli chodzi o obwody, to uważam, że standardowo ścisłe, o miseczkach w większych rozmiarach się nie wypowiem, bo ja nie z tego końca tabelki:)

Odpowiedz»
  • magda_744
    magda_744 · 11-02-11 17:19 · do góry^

Pajęczyno, nie wiem czy to Ci pomoże, ale według mnie obwód w HP jest nie tak ścisły jak w np. w Cielistym lub Chilli, ale też nie tak luźny jak w miękkim halfie lub w Perełce (w mojej ocenie to najluźniejszy Effuniak - jedyny, z którego potrzebowałabym 65 a nie 70). Żeby uprościć tę pokrętną ocenę napiszę, że ja brałam HP w standardowym dla mnie Effuniakowym obwodzie i jest ok.

Odpowiedz»
  • pajeczyna1903
    pajeczyna1903 · 11-02-11 18:12 · do góry^

Fajnie, dzięki za odpowiedzi, bo gdzieś czytałam, że są ścisłe, dlatego się bałam trochę.
    Mam jeszcze jedno pytanie do włascicielek plisowańców.
    Otóż ja mam tak, gdzieś 5 miesięcy temu kupiłam plisowanego w obwodzie 70. Na początku był tak ścisły, że nie mogłam go na sobie zapiąć nosiłam z przedłużką. Po tygodniu był już ok. Ale, spokojnie się zapinałam, teraz po 5 miesiącach zapinam na srodkową hatkę, mogę się zapiąć, nie muszę naciągać czy coś, ale na koniec dnia zostawia mi slady na ciele. W przypadku innych effuniaków w obwodzie 70 czegoś takiego nie miałam. Czy to te plisowańce miłay jakieś weższe obwody? Paradoksem jest to, że mogę się zapiąć na wszystkie haftki i nie odczuwam zaciasności, ale te czerwone ślady po obwodzie mnie irytują !!

Odpowiedz»
  • magik
    magik · 12-02-11 00:11 · do góry^

Ja też tak mam w plisowanym, choć obwód jest już mocno luźny (i mi podjeżdża). Więc może to kwestia materiału, czy coś??

Odpowiedz»
  • jogurtwaniliowy
    jogurtwaniliowy · 15-02-11 11:09 · do góry^

Bardzo fajne te wyróżnenia, naprawdę miły gest. :)

Cieszę się, że wybrana została Ada :)

Odpowiedz»