Recenzujemy staniki, bo wiemy, że dobrze dobrane czynią cuda!

www.onlyher.pl

• india
    india · 08-09-09 11:28 · do góry^

Martooshka, stanik musi się Tobie podobać, a nie nam =)
    Kiedyś Agugabi odradzała mi Destiny ale niestety nie pamiętam dlaczego i czy chodziło o padded czy fullcupa. Możliwe, że odradzała go konkretnie dla mnie więc najlepiej poczekać, aż Agu wróci. Nikt tak jak Ona nie udzieli lepszych odpowiedzi na dręczące Cię pytania =)

Odpowiedz»
  • india
    india · 08-09-09 11:30 · do góry^

A co do wygranej w totka - przydałaby się każdej z nas. Ja przyłapałam się na tym, że jak mam coś kupić to przeliczam pieniądze na staniki, które mogłabym za tą sumę mieć .... To jest chyba choroba. Ale jakże przyjemna =P

Odpowiedz»
  • joankb
    joankb · 08-09-09 12:48 · do góry^

I provence i destiny w wersji padded to nie jest, moim zdaniem, dobry pomysł.
    Z tego co widać było na zdjęciach one maja naprawdę maleńko miejsca na biust - składają się głównie z grubaśnej gąbki.

Odpowiedz»
  • czerwonaparasolka
    czerwonaparasolka · 08-09-09 17:28 · do góry^

Dziewczyny, a doradziłybyście mi rozmiar? Chodzi mi głównie o Opium Amethyst, żelka Opulence (białego) oraz Ruby Pink Fifi.. moje wymiary to 65/82-3 (w zwisie 84), piersi raczej takie niepełne i różnie lubią leżeć dlatego troszkę się obawiam jak z tymi rozmiarami.. na swoje oko brałabym tak: opium 65c-d, opulence 65c, fifi 65d - zdaję sobie sprawę, że tych rozmiarów może obecnie nie być - ale chciałabym wiedzieć na przyszłość tak orientacyjnie :) z góry dziękuję za wszelkie sugestie :P

Odpowiedz»
  • fairy_of_the_lake
    fairy_of_the_lake · 08-09-09 18:14 · do góry^

Myślę że Opium 65D i Opulence 65C byłyby ok jeśli chodzi o miseczki, ale zastanawiam się, czy Opulence 65 nie będzie jednak za luźne. Ja mierzyłam czarne i musiałam brać mniejszy obwód niż w Opium. Ale czy mam rację i jak to z tym białym Opulence jest, to Agugabi Ci powie najlepiej. ;)

Odpowiedz»
  • Sunachan
    Sunachan · 08-09-09 18:32 · do góry^

a jak mi się zrobiło w biuście 95-96cm to nadal celować w Opulence gel w 70E? chcę schudnąć, ale nie mam gwarancji, że to nastąpi...

pisze się "dekolT" - NIE "dekolD" !!!!!

Odpowiedz»
  • czerwonaparasolka
    czerwonaparasolka · 08-09-09 21:36 · do góry^

fairy_of_the_lake, dzięki piękne :* tak właśnie przy tych rozmiarach obstawiam, obwód hmmm opulence i tak chciałam tylko do zadań specjalnych, więc w sumie nie musi być super ścisły (ja zresztą bardzo nie lubię tych mega ściśliwców - szybko odpadam w nich :(). czytałam, że opium ma ścisły obwód, ale tutaj zawsze można poratować się przedłużką :)

no nic, mam czas na przemyślenia, planuję zakup w przyszłym tygodniu, może do tego czasu ktoś jeszcze coś zasugeruje :P

Odpowiedz»
  • agugabi
    agugabi · 08-09-09 23:34 · do góry^

Już odpowiadam na wszystkie pytania, ale zanim to zrobię to się chciałam poskarżyć. Mogę?
    Jestem tak padnięta, że nie wiem jak ja jutro przeżyję kolejne 8 godzin w samochodzie. NIGDY WIĘCEJ! Dopóki jedno z dzieci nie zrobi prawa jazdy :D
    W czwartek mam do wysłania ok. 25 zamówień. Nie wiem czy zdążę, jeśli ktoś zamawiał wczoraj lub dziś to z góry przepraszam, ale może się zdarzyć, że wyślę w piątek dopiero. Doba niestety ciągle jest za krótka.

ZamiraDrakasha - Arrogance przy Twoich wymiarach to jednak 70 a nie 75. Ale jeszcze raz zmierzę po powrocie. Głębokość miski zmierz w tym co masz dobrego w ten sposób, ze micha na kolano i od jednego do drugiego boku na maksymalnym naciągnięciu michy zmierz ile jest cm. Zabudowaniec to on nie jest jakoś mocno właściwie faktycznie. Mniej na pewno od St. Tropez czy Destiny. A który kolor Ci się podoba bardziej? Bo te rozmiary co są to ostatnie sztuki.

www.onlyher.pl
    http://onlyher.blox.pl
    Rozmiar (po karmieniu) chyba się już ustabilizował: 68/73 - 84/87

Odpowiedz»
  • agugabi
    agugabi · 08-09-09 23:37 · do góry^

martooshka - niestety te rozmiary co mam to ostatnie sztuki :(
    W sprawie wyboru staniczka, to ciężko doradzić, bo wszystkie są fajne. Jeśli jednak trzeba wybrać i cena jest istotna to patrz na razie na te tańsze? No i kwestia jeszcze tego jaki efekt Cię interesuje :) Na pewno się uda coś wybrać fajnego.

www.onlyher.pl

Odpowiedz»
  • agugabi
    agugabi · 08-09-09 23:44 · do góry^

Martooshka - oczywiscie pisząc o ostatnich rozmiarkach miałam na myśli panterkę. Inne są :) Jeśli chodzi o Padded Provence to on ma faktycznie grubą gąbusię i dość szeroki mostek. Destiny już mniej, ale on ma wąskie fiszbiny, które nie każdemu pasują.
    Dlatego wybór biustonosza to taka indywidualna sprawa. Napisz może jaki masz, który Ci odpowiada, wtedy będę mogła lepiej coś Ci pomóc w doborze :)

www.onlyher.pl

Odpowiedz»
  • agugabi
    agugabi · 08-09-09 23:54 · do góry^

czerwonaparasolko - na Twoje wymiary to tak: Opiumek 65C i Opulence 65C, fifi jeśli już to ew. jasna 65D, bo czarna może być za duża.
    Jakbyś coś chciała koniecznie to żeby było na przyszły tydzień, daj mi znać do czwartku :)

www.onlyher.pl

Odpowiedz»
  • agugabi
    agugabi · 08-09-09 23:59 · do góry^

Sunako - no to teraz to i ja nie wiem na 100%, ale ta różnica się nie zrobiła jakaś masakryczna. Zostań przy 70E.

www.onlyher.pl

Odpowiedz»
  • czerwonaparasolka
    czerwonaparasolka · 09-09-09 00:00 · do góry^

dziękuję :* fifi właśnie mi ta jasna chodziła po głowie :) myślę, że jutro się zdecyduję, ogarnę fundusze na ten miesiąc i napiszę ewentualnie (na maila sklepowego-sklep@- czy bezpośrednio do Ciebie-agnieszka@?:>).. aha, czy ceny ulegną zmianie czy będą takie jak obecnie w sklepie? (muszę koniecznie wiedzieć na ile mogę sobie pozwolić:P)

swoją drogą- sio od kompa, spać szybciutko - żeby zebrać siły na podróż! :) szerokości! :)

Odpowiedz»
  • agugabi
    agugabi · 09-09-09 00:17 · do góry^

czerwonaparasolko - już idę od kompa, już.... a na tyle maili jeszcze nie odpisałam. Ale nie dam już rady.
    Napisz na który chcesz adres, to obojętne.
    A ceny będą takie same.

Od pojutrza szukam kogoś do pomocy, bo chcę być dla Was, ale sama już tak długo nie pociągnę. Napiszę może na lobby i tu szczegóły, ale muszę to jeszcze gruntownie przemyśleć. Może ktoś będzie miał ochotę wesprzeć mnie troszku :)

www.onlyher.pl

Odpowiedz»
  • kindafunny
    kindafunny · 09-09-09 09:49 · do góry^

i mam tę Fifi 75DD i... miska dobra ale obwód luźny. Obwfocę się, bo pięknie wygląda (jak się nie ruszam;P) i wysyłam. Zastanawiam się teraz co w zamian.

Czyli uwaga, dziewczyny zamawiające Fifi: obwód jednak trzeba troszkę zaniżyć (ja wzięłam obwód taki, jaki mam pod biustem luźno).

arabellę sorbet 30f/32e kupię, ale niedrogą.

Odpowiedz»
  • kindafunny
    kindafunny · 09-09-09 11:37 · do góry^

tak, fifi jest luźniejsza od opiuma ;(, Agugabi pisała gdzieś wyżej (porównanie ściśliwości)

Mam taki biust, że wolę go trzymać w miejscu, a nie pozwalać mu skakać w różne strony jak się ruszam.
    Tylko że ja potrzebuję jasnego stanika na już, a w sklepie pustki, buu:( wszystkoście wykupiły, cholery jedne! :P

Ja lubię ścisłe obwody, mam Effuniaka który jest moim zdaniem za luźny (niby ścisły - takie uczucie, ale na ostatniej haftce po aktywnym dniu jednak podjeżdża), a ten effuniak jest dużo ściślejszy niż fifi (oba 75ki).

Mój biust jest na tyle mało związany z klatką, że mam czasem wrażenie, że zaraz się oderwie;) i potrzebuję trzymających staników, mimo żem małobiuściasta.

Odpowiedz»
  • burn_it_up
    burn_it_up · 09-09-09 20:45 · do góry^

Fifi ewidentnie lepsza z zaniżeniem.Ja wzięłam swój standardowy rozmiar i jest bardzo wygodna,nic nie jeździ ani tym bardziej nie ściska.

burn_it_up@wp.pl kontakt w sprawie bra-swap :)

Odpowiedz»
  • mada
    mada · 09-09-09 20:54 · do góry^

A ja mam pytanie. Otóż moja mamuśka upatrzyła sobie stanik "Pour Moi? Destiny Full Cup Bra Biały". Tylko jaki rozmiar dla niej z Pour moi? Mama ma tylko jeden dobry stanik Curvy kate 70GG. Jej wymiary to 100 w biuscie, pod biustem ciasno 75, luzno 80.

madaa86 małpa wp kropka pl

Odpowiedz»
  • kindafunny
    kindafunny · 09-09-09 21:04 · do góry^

no właśnie taki jakby cielaczek, to znaczy nie biały, ale kremowo-ozdobny może być. Do 100zł. Przejrzałam ofertę OnlyHer i nic już w moim rozmiarze nie zostało. A jak nie będę mieć stanika w przyszłym tygodniu to będę baaardzozła.
    Zamówienie więc nie wchodzi w grę:(

Co do trzymania biustu i nie half-cupów - gdy ręką ścisnę sobie obwód, biust jest lepiej trzymany. Więc to nie tylko od zabudowania zależy. A mnie zabudowańce niepotrzebne, ja mam mały biust!

Odpowiedz»
  • agugabi
    agugabi · 09-09-09 23:57 · do góry^

Kinafunny - wiedziałam, że tak będzie ;) słuchaj, a na kiedy MUSISZ mieć stanior? I napisz czy ten http://www.figleaves.com/uk/product.asp?product=Pour-Moi?-Diamond-padded-balconette-cup-bra&product_id=PM-1007&mci=&size=&colour= Ci się podoba, bo mogę go zamówić, a wydaje mi się, że w wersji cielaczkowej fajny. Będę go zamawiać do siebie.

www.onlyher.pl

Odpowiedz»
  • agugabi
    agugabi · 10-09-09 00:03 · do góry^

Martooshka - oto wymiary panterki 70D, w spoczynku 66, po naciągnięciu 80. Ja przy moim 66 pod biustem zapinam dla przykładu na 3 ostatnią haftkę i jest super. Micha - 19 cm. Ramiaczka reg. do połowy. U-13 cm, UU-28,5.

www.onlyher.pl

Odpowiedz»
  • agugabi
    agugabi · 10-09-09 00:14 · do góry^

Mado - a ile mama ma w zwisie? Destiny to dużomiseczkowiec. Musiałabyś próbować raczej 70FF.

www.onlyher.pl

Odpowiedz»
  • agugabi
    agugabi · 10-09-09 00:17 · do góry^

zamira - tylko Tobie jeszcze nie odpowiedziałam, ale wybacz proszę, zrobię to jutro, po 1400 km w te parę dni, po prostu ledwo patrzę na oczy.

www.onlyher.pl

Odpowiedz»
  • kalamburka
    kalamburka · 10-09-09 01:09 · do góry^

A mi by się marzył biały żelik Opulence, 65c chyba, a w sklepie jest już niedostępny :( więc jakby się dało go zamówić to ja się na niego piszę :)

Odpowiedz»
  • Agnete
    Agnete · 10-09-09 08:16 · do góry^

Agugabi rozerwała mi się troszkę torebeczka w której wysłałaś mi fifi, czy to nie będzie przeszkodą w zwrocie stanika? bo coś o uszkodzeniu opakowania producenta przeczytałam na Twojej stronie...

Odpowiedz»
  • kindafunny
    kindafunny · 10-09-09 09:14 · do góry^

Malagracja, dziękuję za pomoc :)
    To bardzo miło, że poszukałaś na allegro.
    W ramach cielęcia zamówiłam już sobie toffino, bo jestem z tych, na których FLamenco leży idealnie.
    Co do mojego gustu, to przed ostanikowaniem miałam same "nastolatkowe" bawełenki, jeden czarny z elementami koronki (dostałam w prezencie). Pamiętam, że poszukiwania pierwszego stanika, to był koszmar! Wszystkie koronkowe, "dorosłe", wielkie michy, i brzydkie. Jak pani do przymierzalni przyniosła mi freyę antoinette beżową, niemal się popłakałam. Śliskie, babciowe obrzydlistwo z ohydną koronką!
    Już się przyzwyczaiłam do koronek, ale dalej wolę "młodsze" wzory. I akurat z zalinkowanych tylko cleo mi się podobają:)

Aha, i wolałabym nie nosić 65f, skoro tak ładnie na mnie leżą 70e i 75dd :) (a z 65 zawsze było coś nie tak). Jestem zdecydowanie za niezaniżaniem bez potrzeby. Po prostu dalej nie lubię wielgachnych misek.

Agu, maila Ci napisałam :)

Odpowiedz»
  • agugabi
    agugabi · 10-09-09 09:56 · do góry^

kalamburka - żelik jest do zamówienia na stronie. Dziś zamawiam rozmiarki, jak chcesz, klikaj i dopisuję do listy :)

www.onlyher.pl

Odpowiedz»
  • agugabi
    agugabi · 10-09-09 10:13 · do góry^

Agnete - nie będzie :) a którą fifi odsyłasz i dlaczego?? :)

www.onlyher.pl

Odpowiedz»
  • burn_it_up
    burn_it_up · 10-09-09 10:27 · do góry^

Może beżową 32FF :D?

burn_it_up@wp.pl kontakt w sprawie bra-swap :)

Odpowiedz»
  • kalamburka
    kalamburka · 10-09-09 10:55 · do góry^

Dzięki za odpowiedź, już zamówiłam, zaraz zrobie przelew i czekam z niecierpliwością (a tu tyle czekania...) na dostawę i mój staniczek :)

Odpowiedz»