Recenzujemy staniki, bo wiemy, że dobrze dobrane czynią cuda!

www.onlyher.pl

• Sunachan
    Sunachan · 05-08-09 22:41 · do góry^

aa, a jeszcze jedno pytanko: czy Opulence gel ma niższy mostek niż miękki Opulence plunge? ze zdjęć wydaje się, że tak...

pisze się "dekolT" - NIE "dekolD" !!!!!

Odpowiedz»
  • agugabi
    agugabi · 05-08-09 23:44 · do góry^

dziewczyny, jak tylko przyjdą staniczki, wszystko pomierzę, bo mnie już trochę "drażni", że takie fajne staniki są niedoceniane :)
    Część modeli ma pewnie troszkę szersze fiszbiny, ale mnie się wydaje, że często mniejsza miseczka zmieniłaby w ogóle "leżenie" stanika.
    A moja przyjaciółka na 65E zamówiła sobie provence i stwierdziła, że to jej najwygodniejszy stanik, jaki miała :)

www.onlyher.pl
    http://onlyher.blox.pl
    Rozmiar (po karmieniu) chyba się już ustabilizował: 68/73 - 84/87

Odpowiedz»
  • agugabi
    agugabi · 06-08-09 00:37 · do góry^

dobra, oto przykładowe wymiary:
    Opulence Gel Bra 70DD (czarny) - w spoczynku 67, po max naciagnięciu 79-80. U (bez kanalików) 14 cm, UU - 30 cm. Głębokość miseczki 18 cm. Wysokość mostka - 5 cm.
    Opulence Gel Bra 70F (biały) - w spoczynku 67, po max naciagnięciu 79-80. U (bez kanalików) 15,5 cm, UU - 33 cm. Głębokość miseczki 21 cm. Wysokość mostka - 5 cm.
    Opulence Plunge Bra 70E - w spoczynku 64, po max naciagnięciu 79. U (bez kanalików) 14 cm, UU - 30 cm. Głębokość miseczki 23 cm. Wysokość mostka - 6 cm.

I mam w tym samym rozmiarze oba (w czerni)
    Opulence Gel Bra 65E - w spoczynku 61, po max naciagnięciu 74-75. U (bez kanalików) 13,5 cm, UU - 29 cm. Głębokość miseczki 19 cm. Wysokość mostka - 4,5 cm.
    Opulence Plunge Bra 65E - w spoczynku 61, po max naciagnięciu 74-75. U (bez kanalików) 13,5 cm, UU - 29 cm. Głębokość miseczki 19 cm. Wysokość mostka - 6 cm.

I dla porównania:
    Destiny Coral 70E Full Cup- w spoczynku 63 cm, po max naciągnięciu 77 cm.
    U (bez kanalików) 13,5 cm, UU - 29 cm. Głębokość miseczki 23,5-24 cm. Wysokość mostka - 9 cm.

W większych miseczkach ciężko się mierzy głębokość :)

No i St.Tropez np:
    70E - w spoczynku 64, po max naciagnięciu 79-80. U (bez kanalików) 13,5 cm, UU - 29 cm. Głębokość miseczki 23,5 cm. Wysokość mostka - 9 cm.

To tyle, uff.
    Czy dla porównania pomierzyć Ruby Pink?

www.onlyher.pl

Odpowiedz»
  • Sunachan
    Sunachan · 06-08-09 01:02 · do góry^

ojej :) dziękuję, ale się namęczyłaś... :)
    to teraz zgłupiałam ;) tzn ten Opulence gel 70DD wydaje się mieć w miarę ok fiszbiny na mnie i mostek też fajnie niski, ale z kolei miski są płytkie w stosunku do Opulence plunge tzn tu gel 70F ma taką głębokość jak zwykły plunge 70E... z tym, że to przecież push-up, więc to może jakoś inaczej wychodzi...
    sorry, że tak smędzę, nigdy nie nosiłam push-upów, jak miałam gąbeczki, to wyciągałam, nie mam pojęcia czy push-up się dobiera tak samo, jak zwykły stanik.
    Z ciekawości pomierzyłam głębokość swoich M&S (tych 32DD) i wyszło mi jakieś 21cm, czyli tak jak tu w Opulence gel 70F, ale w nim z kolei fiszbiny są 15,5 i na pewno byłyby za szerokie :(
    Więc tak sobie myślę, że najlepsze byłoby Opulence gel 70E...

Odpowiedz»
  • agugabi
    agugabi · 06-08-09 01:17 · do góry^

Nie ma sprawy.
    I też mi się wydaje, że 70E byłby najlepszy. NIe wiem jak się sprzeda ta dostawa co idzie. Jeśli będzie dobrze, to za ok. 2 tyg. zrobię następne zamówienie i mogę Ci ten 70E wziąć. Jeszcze się najwyżej zgadamy przed tym terminem.
    Swoją drogą zobaczcie jakie różnice w tych fiszbinach. Wcale nie jest tak, że są jakieś strasznie szerokie wszystkie.
    Teraz np. Diamond sprawdziłam i 65E ma U-12cm.

Aha, Pannamonroe pytała o Mimi Holliday Decadence. Reklamowałam jakiś czas temu rozmiar 65DD, ale nie było już tego rozmiaru i mi przysłali 65D "na pocieszenie" ;(
    W spoczynku 62, po naciągnięciu 79. U-13 cm, UU-27 cm, głębokość miseczki - 21 cm.

Podam wymiary jakby co -

www.onlyher.pl

Odpowiedz»
  • annyonne
    annyonne · 06-08-09 08:57 · do góry^

Podoba mi się asortyment Onlyher.pl, mam nadzieję, że rozmiarówka będzie sukcesywnie poszerzana, bo jest w tym sklepie trochę ciekawych alternatyw dla brytyjczyków.
    Mnie też ciekawi ten żelowy push up, w cichości ducha zaczęłam sobie myśleć, że taki jeden stanik do zadań specjalnych by mi się przydał...

Nie mam nic do dodania ;)

Odpowiedz»
  • nivalis
    nivalis · 06-08-09 11:04 · do góry^

Też mi się podoba też Gel Bra Opulence, ale też nie wiem jaki rozmiar musiałabym brać przez tę wkładkę żelową, normalnie wypada mi 65F (w tym rozmiarze mam Fifi black). Jest w ogóle szansa że będą jeszcze okolice tego rozmiaru w czarnej wersji?

Odpowiedz»
  • agugabi
    agugabi · 06-08-09 11:14 · do góry^

annyone - dzięki :) robię co w mojej mocy

nivalis- będę zamawiać, jasne. Nie będzie niestety już promocji, bo zrobili na krótko i ograniczoną ilość produktów :(
    Rozmiar powinien pasować ten sam, który masz w Fifi.
    Czekam i czekam na przesyłkę :( Powiem Wam, że logistyka u nich leży.
    Jak tylko przyjdą staniki siadam do mierzenia, aż pomierzę wszystko.
    A amerykańska marka Jezebel leży i czeka na wklepanie od tygodnia, no nie mam kiedy :(

www.onlyher.pl

Odpowiedz»
  • agugabi
    agugabi · 08-08-09 10:21 · do góry^

dojechał Pour Moi? w końcu. Będę robiła pomiary, a tym czasem wrzucam do mojej szuflady Destiny do obejrzenia :)
    Wszystkie zamówienia wysyłam w poniedziałek!

www.onlyher.pl

Odpowiedz»
  • agugabi
    agugabi · 09-08-09 10:18 · do góry^

Kochane Kobietki! Myślałam, myślałam i wymyśliłam coś takiego!
    Może zrobiłabym blog sklepowy, gdzie możnaby było wrzucać zdjęcia, wymiary, uwagi itepe. Wpadłam na ten pomysł, ponieważ w opisie produktu, z którego mam np. pełną rozmiarówkę, umieszczanie każdego wymiaru zajmie zwyczajnie mnóstwo miejsca.
    Myślałam, żeby ew. na forum gazety robić to w wątkach konkretnych producentów, ale poszukiwanie tego zajmie wtedy nieziemską ilość czasu, a tak? Możnaby przecież to mieć w jednym miejscu. Co o tym myślicie? To luźny pomysł. Wstępnie założyłam blog sklepowy na bloxie. Jeszcze tam nic nie ma, bo chciałabym, żeby to moje klientki były jego twórczyniami.
    Wiem, ze jest blog małobiuściasty i biuściasty, ale wtedy trzeba poszukiwać tych informacji a to tu, a to tam. A tak. Jednym kliknięciem przechodziłoby się do konkretnego modelu i informacji o nim.

Po drugie chciałam zrobić sondę jakich marek byście sobie jeszcze życzyły. Nie muszą być przecież ciągle tylko te brytyjczyki :) Chyba, że muszą być, to przecież się nie upieram, bo to sklep przede wszystkim ku zadowoleniu kupujących. Może niech padną tu propozycje, a ja potem zrobię ankietę na blogu?
    Od razu mówię, że Kalyani odpada, bo oni się przekształcają i będzie jakaś nowa marka, no i ElleMacPherson też, bo w tym roku jeszcze nie planują ekspansji na Polskę.
    Obecnie będzie mnie stać może na jeszcze jakąś jedną, więc chciałabym dokonać dobrego wyboru! Tylko może nie to co już jest wszędzie :)

No i chciałam dodać, że wkrótce wróci do sklepu kalkulator, który wyłączyłam, bo informatyk mężczyzna go skopał oraz poprawiona zostanie wyszukiwarka. Również kolory danego modelu zrobię osobno, bo na to zwróciły mi klientki uwagę. Będą też inne poprawki, ale to już nie będę wymieniać :)
    Aha, co do wyglądu strony to zdecydowałam, że kolorystyka zostaje, bo ją lubię i okazało się, że głosów na "zostawić" a "zmieniać na jaśniejszą" było prawie tyle samo. Powiększę gdzieniegdzie czcionkę, żeby się lepiej czytało i tyle :)

www.onlyher.pl

Odpowiedz»
  • anka_z_lasu
    anka_z_lasu · 09-08-09 10:47 · do góry^

Agugabi :)

Blog to może być niezły pomysł. I dobrym planem jest umieszczenie na stronie sklepu odnośników do odpowiednich miejsc na blogu. Typu: klikam odnośnik przy danym modelu i otwiera mi się strona z listą wymiarów danego modelu. Mogę porównać różne rozmiary i okazuje się np. że nie żadne 65 ani 70 mogę wziąć tylko 75 bo model jest nieziemsko ścisły. Przykładowo. A odnośniki to byłby ukłon w stronę leni takich jak ja - niestety, chyba jest ich więcej ;) lub osób, które dotychczas o istnieniu bloga z wymiarami i zdjęciami nie wiedziały.
    Co do marek - dla mnie ogromnym plusem Twojego sklepu są właśnie marki inne niż wszędzie... Konkretnej marki nie zaproponuję, bo nie znam, natomiast biustonosze dla wąskofiszbinowców w cenie <120 zł to jest to czego mi trzeba ;)
    Pozdrawiam i życzę powodzenia w rozwijaniu sklepu :)

Odpowiedz»
  • stary_dywanik
    stary_dywanik · 09-08-09 11:21 · do góry^

CZy to nie będzie zdublowanie katalogów LMB i LB? Tych blogowych właśnie?

Odpowiedz»
  • agugabi
    agugabi · 09-08-09 11:31 · do góry^

no może i będzie w pewien sposób, ale czy się chce każdemu szukać informacji o danym modelu po forach? Często nie można znaleźć wymiarów, bo akurat podany jest 70E, a mnie interesuje 65G. Ja w blogu wpisywałabym dane dot. każdego dostępnego w sklepie rozmiaru.
    Źle myślę?

www.onlyher.pl

Odpowiedz»
  • nivalis
    nivalis · 09-08-09 11:52 · do góry^

Nie wiem czy blog się sprawdzi, ale najważniejsze żeby gdzieś można było znaleźć więcej informacji o stanikach które oferujesz - są to modele zupełnie nam nieznane i po samych wymiarach ciężko jest się zorientować, czy dany model jest wystarczająco ściśliwy i w jaki rozmiar celować. Może więc po prostu opcja dodawania komentarzy, jak na stronie Mileny? A wymiary mogłabyś zebrać w tabelkę i pisać tylko symbole - U, UU, ob. w sp., ob. po n., czy coś takiego.

A jeśli chodzi o życzenia odnośnie nowych marek - ja bym chciała Gossarda:)

Odpowiedz»
  • Avarie
    Avarie · 09-08-09 12:31 · do góry^

Miss Mandalay <hot> <hot> <hot> Zakochałam się w nich i to chyba jedyne staniki, za które mogę dać więcej niż 150zł :D Ale ten pomysł już Ci zapewne podrzuciła jedna z dziewczyn, bo też jej o tym marudziłam :D

Odpowiedz»
  • coquelicot
    coquelicot · 09-08-09 12:36 · do góry^

ja popieram Gossarda i Miss Mandalay :) zwłaszcza, że ta ostatnia marka wprowadza plunge :) więc mi to baaardzo na rękę, bo wysokich zabudowańców nie lubię ;)

milkafr@tlen.pl
    gg: 2275155

Odpowiedz»
  • Annathea
    Annathea · 09-08-09 13:13 · do góry^

Miss Mandalay!:D Tylko proszę, nie tylko Paris, ale te nowe jesienne modele też ^^

Odpowiedz»
  • Avarie
    Avarie · 09-08-09 13:22 · do góry^

Jakby się gdzieś Paige Raspberry 32FF albo 34F udało upolować to chyba za każdą cenę bym kupiła :D

Odpowiedz»
  • agugabi
    agugabi · 09-08-09 13:29 · do góry^

Avarie - prawie wyprzedane ;) mam od nich dostępność magazynową i Paige 34 jest tylko w miseczce D.

www.onlyher.pl

Odpowiedz»
  • happiness
    happiness · 09-08-09 13:56 · do góry^

Ja mam pytanie odnośnie victoriany pour moi? w wersji padded- czy będzie może dostępna w szerszej rozmiarówce:)?

kontakt ze mną: effemeria @ gmail . com

Odpowiedz»
  • agugabi
    agugabi · 09-08-09 14:01 · do góry^

jeśli ma być? To będzię. Jaki rozmiar i kolor? To zaraz dopiszę do listy :)

www.onlyher.pl

Odpowiedz»
  • nathd
    nathd · 09-08-09 14:01 · do góry^

Pomysł z blogiem jest niezły :) Ja lubię wiedzieć o kupowanym przeze mnie modelu wszystko zanim go zakupię :) Inna marka? Hmm, ja bym chętnie pomierzyła nabiustnie coś z Mileny, ale na razie na moje 65H mają tylko 2 modele:( Comexim też mi się podoba.

A może jako brytyjska marka Loving Moments? Jest BARDZO TANIA, wg mnie to bardzo ciekawa alternatywa, dla tych co nie chcą wydawać 100zł na nowy stanik (patrz. studentki/licealistki/marudzące mamy ;p) albo Sorbet Boutiqe?

71/100/107 (65GG - 70G )

Odpowiedz»
  • agugabi
    agugabi · 09-08-09 14:18 · do góry^

nivalis - gossard zdaje się jest dostępny w innym sklepie ;) Czy powinnam podbierać markę?
    nathd - lovig moments ? zorientuję się w możliwościach.

www.onlyher.pl

Odpowiedz»
  • coquelicot
    coquelicot · 09-08-09 15:08 · do góry^

Sorbet Boutique też wydaje się ciekawy, popieram :)

milkafr@tlen.pl

Odpowiedz»
  • Avarie
    Avarie · 09-08-09 16:18 · do góry^

A może by tak wprowadzić regularną sprzedaż La Senzy? Staniki tanie i bardzo ładne :) Debenhamsa sie pewnie nie da :(

Odpowiedz»
  • coquelicot
    coquelicot · 09-08-09 16:23 · do góry^

La Senza! wielkie T A K :) Debenhams też mile widziany... dla małobiuściastych gustujących w kusidełkach polecam Aubade francuskie ;) cuuudo! ale dla ich kalkulatora jestem błędem ;) miski tylko do D-E.

ostatnio spodobał mi się też jeden stanik z Secret Possessions ;) ale nie znam innych modeli tego ;)

może jeszcze Lepel, Per Una? ;)

milkafr@tlen.pl

Odpowiedz»
  • happiness
    happiness · 09-08-09 16:35 · do góry^

Co do tej vixtoriany to tylko takie nieśmiałe pytanie, bo na razie funduszy brak;(
    W razie czego będę ponownie nieśmiało pytać i prosić;) a chodzi mi o coś na 65/90.

Jeśli chodzi o LaSenzę i Debenhamsa, to jestem jak najbardziej za! A Marks&Spencer?

kontakt ze mną: effemeria @ gmail . com

Odpowiedz»
  • agugabi
    agugabi · 09-08-09 19:16 · do góry^

no strasznie mi przykro moje drogie, ale LaSenza i Marks&Spencer odpadają. To są dwie firmy, do których uderzałam na samym początku. I jaka odpowiedź? Ano taka, że oni mają taką politykę, że tylko u nich i ew. stacjonarnie. Do LaSenzy pisałam chyba z 5 razy zanim mi odpowiedzieli :(
    Podejrzewam, że Debenhams ma dokładnie tę samą politykę.
    Nad Lepelem się też zastanawiałam i własciwie to byłam zdecydowana, bo oni mają dość przyjemne ceny. Ale trochę poczytałam, że rozciągliwce?
    Czy się mylę?
    Czekam na inne propozycje.

Happyness - jasne, jakbyś potrzebowała, po prostu daj znać :)

www.onlyher.pl

Odpowiedz»
  • Sunachan
    Sunachan · 09-08-09 21:22 · do góry^

co za wieśniaki :/ ciekawe czy oni wiedzą ile Polki wydają na ich staniki na Ebay i Allegro :/
    co do Lepela, to miałam (a może go jeszcze nie wyrzuciłam xD) tylko jeden stanik tej firmy, moulded z silikonowymi ramiączkami w rozmiarze 4 (wtedy jeszcze nie mieli klasycznej rozmiarówki). Nie wiem co to za rozmiar - 85B? (nosiłam wtedy jakieś 80B/C) nosiłam ten stanik bardzo rzadko, a obwód był baaaardzo rozciągnięty, kiedy go zmierzyłam (nie pamiętam ile, ale ponad 100cm). Ale to model sprzed dobrych kilku lat, teraz może być zupełnie inaczej.
    W tabeli obwodów jest kilka modeli i są i ścisłe i luźne...

Odpowiedz»
  • Sunachan
    Sunachan · 09-08-09 21:26 · do góry^

a Gossard rzeczywiście jest w innym sklepie :> lepiej coś niedostępnego z tego o czym dziewczyny pisały, ja na razie nie mam pomysłu

Odpowiedz»